../images/Emo168.gif

לא עשינו את זה מזמן, ואני מתגעגע- מיתר. על מה? על מקרה שקרה, על משהו מופשט? באמת אין לי מושג עליו. בכלל. שורה שמעניינת אותי- "רציתי להגיד לך, לבדידות באביב את מים". הביטוי הזה, "את מים", הופיע אצל אביתר כבר ב"אני איתך את מים" (
), והוא מסקרן אותי. טוב, תורכם

katkat

New member
אני כמעט בטוח שהשורה היא 'או שאני תחת מים'.

זה מתחבר יותר לכל שאר השיר. קוטנר סתם כתב את מה שהוא חשב שהוא שומע.

לשיר בכל מקרה קוראים "אני איתך כמו מים"

לפי קוטנר... כן, זה הגיוני. הקטע זה שאין ממש איך לבדוק

katkat

New member
יצא לי לשמוע את השיר ולקרוא את המילים.

לכן .. האמן :)

אז ככה

נראה לי די ברור שלא מדובר במשהו מופשט, השמועות אומרות שהשיר נכתב על אשתו, לא יודעת בוודאות אם להתייחס לשורה שמעניינת אותך, "רציתי להגיד לה לבדידות באביב את מים" - מתקשר אצלי באופן ישיר לשורות שלפני, על הלחם והעוגה. שפעם חשבתי שזה מטאפורה, הלחם זה הצורך הבסיסי ליצור ולהשמיע, העוגה זה המותרות - אנשים ששומעים אותך, אוהבים אותך, מגיבים ליצירה שלך. הוא בסך הכל קנה לחם, רצה לכתוב ולהוציא את מה שיושב לו בפנים, צורך בסיסי, והנה הוא מקבל עוגה במתנה וחיוך. אני לא בטוחה שאני עדיין מסכימה עם עצמי, אבל ככה חשבתי בקיצור, כסוג של הבעת תודה הוא אומר לה - לבדידות באביב, את מים. אביב זו העונה הכי פורחת, הכי שמחה, כל הפירות שצמחו מהגשם כבר צצים ועולים. אבל הוא עוד בודד, עוד צריך את המים שכנראה לא היו לו מספיק בחורף, מים זה שוב צורך בסיסי כך שאולי זה ניסיון להגיד שבעצם גם החיזוקים מבחוץ בעקבות היצירה הם נצרכים. לא התייחסתי ממש לשאר השיר והאמת היא שאין לי מושג אם מה שכתבתי פה הגיוני בכלל - שוב העייפות הארורה - אנסה לחשוב על זה בבהירות מחר ואם יהיה לי מה להוסיף, אוסיף.

למעלה