WYWH - המשך

../images/Emo168.gif WYWH - המשך ../images/Emo168.gif

באיחור קל מועלים לדיון השירים הבאים: Welcome to the Machine Have a Cigar

N a V e

New member
Have A Cigar

"you gonna go far". האומנם לכך התכוון המשורר "far" מבחינת ההצלחה הסוחפת או "far" מבחינת ההזיות?או שבכלל יש כאן נימה צינית? איך שלא תסתכלו על זה,להיט,קליט,זמין ומזמין.שיר נהדר כחלק מאלבום נהדר שמוקדש לאדם (שהיה) נהדר (עד שדעתו נטרפה עליו). באמת,בין כל חילוקי הדעות ומאבקי האגו בתוך הלהקה(הכוונה בעיקר למאבקים בין ווטרס וגילמור),על נקודה אחת עשה רושם כי יש הסכמה גורפת-הצורך בהקדשת שירים מסוימים/אלבום מסוים לסיד בארט.וכך היה. Have a cigar מייצג פאן דיי חומרי בהקדשה לסיד בארט.הקושי להתמודד עם ההצלחה,ההוראות הכביכול כתובות מראש,והצורך בנוסחה מסוימת כדי להגיע להצלחה.זוהי הביקורת הנוקבת שמועברת על המוסכמות,זוהי הביקורת שניסו הפלויד ליצור על עולם ההצלחה,הפרסום והזוהר והם נותנים את הדוגמא הטובה ביותר לטענתם הנגדית-חברם,בארט,שלא הצליח להתמודד עם ההצלחה וכל ההשלכות שלה. מבחינה מוזיקלית מדובר בשיר עם המון השפעות חדישות,הסינטיסייזר לוקח תפקיד מרכזי,וריצ'רד רייט מלהק אותו לקביעת הצליל הסופי של פינק פלויד,שבעיני רבים הוא הצליל המאפיין ביותר של הלהקה.מעבר לכך,השיר נזכר בעיני גם בשל הריפים בגיטרה,שמלווים את הסינטי לאורך החלקים שלו. שווה להאזין לשיר הזה באוזניות! (בעצם,לכל שירי הפלויד שווה להאזין באוזניות)

Rinor

New member
מדהים!

בדיוק איך שהתחלתי לקרוא את הנושא, התנגן אצלי השיר במחשב אחרי One Slip
קטע שעלי ממש הזוי ואהוב בשיר הוא השורה הבאה: The band is just fantastic, that is really what I think Oh by the way, which one's Pink?" זה מדגיש את כל האווירה בשיר, שיר קליל, נתפס מהר באוזן, אין בו יותר מידי עומק, הוא חמוד, אולי מסרים של סמים כאשר האדם בנושא לא קשור למקום ולא מזהה את פינק, אבל זה כל העיקרון, החופש, הקטע של לזרוק על הכל ולא לדאוג, קח סיגר, תהנה מהחיים ויהיה בסדר... באמת שיר נחמד, רק אל תתפסו אותו יותר מידי ברצינות...(ולא רק בגלל סרטן ריאות אפשרי)
אהבה ואור זילברמן ניר...

pink floydror

New member
המממממ

לא נראה לי כל כך שהבנת את המשמעות שהם רוצים להעביר בשיר .. השאלה "מי זה פינק" לדעתי מצביעה על הבורות של אנשי התעשייה המוזיקלית .. החיפוש האיסופי שלהם אחרי מותג .. מבלי לדעת עליו שיט .. וכשמציעים לך "קח סיגר" אז (לפי מה שאני הבנתי לפחות) הכוונה היא למאין תיאור סיטואציה שמנהל חברת תקליטים או משהו כזה יושב לחתימת חוזה עם המוזיקאי ....

נימרודל

New member
וולקום טו דה משין

בעצם זה שיר על עולם שמכינים לנו. ווטרס מוחה על העובדה שהורים הרבה פעמים חיים את החלומות שלהם דרך הילדים שלהם ולא נותנים להם לעשות מה שהם אוהבים. הכל כמו מכונה כזאת, "יש לך יעוד ואתה תעשה את הכל לפי הספר!" ההורים אשר מזלזלים בילדים שלהם בתקופת ההתבגרות. " או... כל החלום הטיפשי הזה על מוסיקה, ולהיות כוכב רוק! הוא בגיל ההתבגרות- זה יעבור לו! כמה חמוד וטיפשי..." וקשה לא להיכנע לזה. מבחינה מוסיקלית זה שיר שכדאי מאד מאד מאד לשמוע באוזניות. בעיקר אחרי השורה הראשונה כשיש צלילים המגיעים מכיוונים שונים. זה משרה אווירה כזאת של מתח ופחד אפילו. צלילים של מכונה. שישמוש די רב בסיטיסייזר, ולווטרס יש קול (אני לא יודעת אם זה בכוונה) אבל מאד מחוספס, וכאילו ההקלטה ממש ישנה... וזה מוסיף משהו.

לדעתי Have a Cigar בכלל לא מתאים...

לאלבום WYWH. תמיד הוא נשמע לי כמו נטע זר באלבום המצוין (התקליט הראשון שקניתי בימי חיי בכיתה ה') אפשר להוציא אותו מהאלבום בלי להרגיש בחסרונו כלל. השיר עצמו טוב, אבל נראה כאילו זרקו אותו פנימה.

אולי זה בגלל

שלא הפלויד שרים את השיר, אלא רוי הארפר, ולכן זה לא נשמע לגמרי "פלוידי". יש הרבה גרסאות לסיבה בגללה הארפר שר את השיר, ולא גילמור או ווטרס; הסיבה האמיתית לא ידועה עד היום. ההשערה שלי: ווטרס וגילמור רבו על השיר בעת ההקלטה ובתור פשרה - או ככלי להתנגחות ביניהם - הביאו את הארפר לשיר. לדעתי, את שני השירים - גם Have a Cigar וגם Welcome to the Machine - לא כדאי לשמוע במנותק מהאלבום כולו, כי הוצאתם מההקשר מציגה אותם באור אחר מהכוונה האמיתית שלהם, ועלולה להביא לבלבול. זה מה שקרה לי במשך כל השנים, כאשר לא שמעתי את האלבום כיחידה אחת, אלא את השירים בנפרד, ולכן לא התחברתי אליהם במיוחד. היום יש לי הערכה גדולה יותר לשני השירים האלו - ואני מסוגלת להנות מהם יותר - כאשר אני מבינה את המסגרת בה נכתבו והוקלטו. שני השירים הם ביקורת על חברות התקליטים, ותעשיית המוסיקה בכלל. במהותם, הם אומרים את אותו הדבר: חברות התקליטים מבטיחות לצעירים מוכשרים ונאיביים את השמיים, אך למעשה לא אכפת להם מהאמנים בכלל ("which one's pink?" זו שאלה שהפלויד באמת נשאלו, פעם, ע"י נציג של חברת התקליטים). הם מתייחסים לאמן כאל מוצר (ומכאן השימוש במילה machine), ואכפת להם רק מהשורה התחתונה: הכסף. התהליך הזה שוחק והורס אמנים צעירים, רגישים ומוכשרים - והכוונה כאן היא גם לבארט, אבל גם לווטרס עצמו, שחש את זה על בשרו. את המקור לשני השירים - כמו גם לאלבום ולקודם לו, DSOTM - אפשר למצוא בשיר Cymbaline אותו כתבו הפלויד והקליטו בסוף 1968 או תחילת 1969. גם שם מדובר על אמן (אנגלי) הנמצא בסיבוב הופעות בחו"ל, כאשר הלחצים של תעשיית המוסיקה (בין היתר) דוחפים אותו על עבר הטירוף: your manager and agent are both busy on the phone selling coloured photographs to magazines back home השיר Cymbaline הוא לטעמי יותר מוצלח משני השירים שלפנינו - אולי כי הוא שיר "חם" יותר. גילמור שר אותו עם הרבה רגש והשקעה, לעומת Have a Cigar המושר בציניות ע"י הארפר, ו-Welcome to the Machine שנשמע "מכאני", אולי במתכוון כמובן. אך במסגרת WYWH, שני השירים "עובדים" ונותנים בדיוק את הקונטרה הדרוש כדי שנבין את עומק הרגשות בשיר WYWH וב-SOYCD.

N a V e

New member
אני חושב שאם לוקחים את

Have a cigar ומקשרים אותו לסיד בארט מתקבלת תמונה מצמררת וכואבת על נפילתו הגדולה של סיד.השיר קשור לאלבום,קשור מאוד אפילו.

OzzzzzY

New member
Wish You Were Here

אחד השירים הכי מוכרים ביותר של פינק פלויד , ומשמש במקרים רבים כיחצן של הלהקה , שבעזרתו מעריצים רבים נחשפים ללהקה. הלחן של השיר הוא מאוד פשוט , וכל נגן גיטרה מתחיל יכול לנגן אותו בהצלחה. השיר עצמו הוא שיר געגועים לסיד בארט , כמו soycd , ובעצם הופך את האלבום למעיין אלבום מחווה לבארט. סה"כ שיר יפה וקליל , שכל אחד יכול להתחבר אליו בקלות.

ועוד שאלה: מה עם עטיפת האלבום?

העטיפה, שעיצב סטורם תורגרסון, עמוסה גם היא משמעויות ודימויים שהפכו עם הזמן ל"קלאסיקה" של הפלויד: האיש העולה באש, הידיים הלוחצות זו את זו וכו' וכו'. לכל הסמלים האלו יש משמעות - אך מהי, לדעתכם, ואיך היא מתקשרת לשירי האלבום ולנושאיו?

FloyDviR

New member
העטיפה...

לא יודע אבל משהו בה מושך את העיניים ולא נותן להפסיק להסתכל עליה... רואים שני אנשים, אחד לובש חליפת עסקים, והשני איש שעולה בלהבות, לוחצים ידיים. האש הוא סימבול לרעיון של פגיעה/כוויה כתוצאה מקשר בין 2 אנשים. הלחיצת יד מסמלת קשר שגוי, במיוחד באמריקה בו יש הרבה לחיצות ידיים והסכמים, שסתם נחתמים.

Rinor

New member
להראות את הדרך השגויה

עטיפת האלבום בעצם היא איש אחד שורף את השני הכוונה פה לכל השגוי, התחרותיות והבצע בתעשיית המוסיקה וההתקדמות, כלומר כך היו דברים מתנהלים, זה האור שפלויד רצו להראות, את השגוי שבדבר, לשרוף את היריב כאשר בעצם נראה שאתה "מסכים" איתו (לחיצת היד) תודה זילברמן ניר...

וגם תוספת

לשתי פרוטזות מתכתיות שמסמלות אולי לחיצת יד קרירה,זרה,מתכתית לא חמימה ולא מחייבת.

טוב

אין לי כל כך הרבה מה להגיד כמו שלכם יש אני רק אגיד ש-have a cigar הוא השיר האהוב עליי בדיסק אחרי shine on על כל חלקיו. אהבתי את הקטע בסוף שפתאום המוזיקה נהיית חלשה.

למעלה