The Wall - מבוא

../images/Emo168.gif The Wall - מבוא ../images/Emo168.gif

במסגרת פרוייקט השירים, הגענו כעת לדיון באלבום "החומה". מכיוון שזהו אלבום גדול ומסובך, ולרבים מכם יש וודאי הרבה מה להגיד עליו, נחלק את הדיון בו לכמה (וכמה) חלקים. בתחילה, אולי כדאי שנדון במסגרת האלבום: מה לדעתכם הרקע לכתיבתו, מה הרעיונות המרכזיים בו, ובכלל מה ווטרס רצה מהחיים שלנו בו? בקיצור: מה הולך שם?. לאחר מכן, בשבוע הבא, נוכל להתחיל לדון בשירי האלבום ביתר פירוט: מה קורה בכל אחד מהם, ואיך הם מתקשרים לתמונה הכללית. אני מצפה לדיון ער - בכל זאת, זו יצירה שרובנו (כולנו?) מכירים.

eddie4

New member
הכל התחיל כאן...

שלום לכם הרעיון לעשות את החומה חומה התחיל בחווייה קשה שחווה רוג'ר ווטרס בהופעה ב"אולימפק סטאדיום" במונטריאול שבקנדה ביום 6 ביולי 1977. צירפתי את הקישור לקובץ בו רוג'ר ווטרס מספר לטום ונס מה"בי בי סי" על האירוע הנ"ל, וכן תמונה המתארת את ההמונים שהיו באותה הופעה. לנוחותכם גם התמלול: : ......Here's the story - I've just remembered. Montreal 1977 in the Olympic Stadium, 80,000 people. The last gig of our 1977 tour and I.....I personally became SO UPSET - during the show that I SPAT....at some guy in the front row. He was shouting and screaming and having a wonderful time and they were pushing against the barrier, ye know, and what he wanted was a good riot - and all I wanted was to do a good rock and roll show and I got SO upset that I finally.....(laughs) spat on him - and .......which is a very nasty thing to do to anybody. Anyway, the idea is that Fascist feelings developed from isolation האירוע הנ"ל הביא אותו למסקנה חשובה מאוד, ובעיקר - לרצון ל"תקן" את החטא שהוא חטא באותה הופעה. לטענתי, החומה היא ניסיונו של רוג'ר ווטרס לתקן את החטא הזה. על כך ופרטים נוספים - בהמשך (בהתאם לזמן שיהיה בידי) כל טוב אחלה של פורום

Rinor

New member
הסתגרות - אלבום למען אביו

החומה לדעתי היא פרוייקט אישי ומלא של רוג'ר ווטרס אבל אין לו שום קשר לתקרית היריקה כלל. האלבום הוא בעצם אלבום שלם שמוקדש לאביו של ווטרס שנעדר בזמן מלחמת העולם השנייה והבדידוץ והסגירות של ווטרס בעקבות זאת. לכן זוהי החומה כל הזמן, אותו "קיר" שסוגר על ווטרס והוא נכלא בעולם של עצמו ללא מבט אל מה שקורה בחוץ, זה מה שמתאר האלבום, אותה הסתגרות של ווטרס באלבום שכולו למען אביו. תודה זילברמן ניר...

eddie4

New member
החומה והיריקה

שלום הרעיון של לעשות הופעה עם חומה עלה במוחו של רוגר ווטרס ב1977. הוא אומר את זה בעצמו בראיון (להלן). נשאלת השאלה: למה הוא ירק לאותו בחור מסכן בהופעה? ממה זה נבע? כמובן שסיפור חייו של רוגר ווטרס שזור ביצירה, וכמובן שהחומה היא תוצאה של סיפור חייו, אבל הרעיוון לעשות את החומה התחיל כאמור - באירוע ההוא. לנוחותך - הנה חלק מהראיון בו הוא מתיחס לעניין בשנת 1979, חודש לאחר צאת האלבום: Roger Waters: From 10 years of touring rock shows, I think - particularly the last few years when er....in '75 and in '77 we were playing to very large audiences, some of whom were our old audience, who'd come to hear what we wanted to play, but most of whom were only there for the beer. And big stadiums - and er... Consequentially it became rather an alienating experience doing the shows and I became very conscious of a wall between us and our Audience and so this record started out as being an expression of those feelings. Tommy Vance: But it goes, I think a little bit deeper than that because the record actually seems to start at the beginning of the Characters life. Roger Waters: The story has been developed considerably since then. This was two years ago I started to write it and now it's partly about a show situation, a live show situation. In fact the album starts off in a live show and then it em.. flashes back and traces ...a story of a character, if you like of Pink himself, whoever he may be, but initially it was - just stemmed from shows being..horrible.

זעם,תסכול ואיבה נגד שולחי אביו.

זה מה שחש ווטרס בזמן כתיבת האלבום הנהדר הזה. הרעיון לשים מחיצה בינו לבין הקהל התהווה כנראה סמוך לאקט היריקה,אבל אין ספק שחלק מן החומר היה כבר מוכן ושמור עוד בתקופת ה-ANIMALS,ורק היה צריך את הזמן הנכון להוציא את החומר החוצה. הזעם שחש ווטרס נגד כל המערכת הפוליטית בבריטניה,נגד המלחמות,נגד החינוך ונגד כל מה שמייצג את הממסד הביאו אותו לכתוב "גם" את האלבום הזה, בני משפחתו הקרובים-אימו ואישתו גם הם לא יוצאים נקיים מכל העניין. אלבום זה,לדעתי, מייצג אצל ווטרס את איבוד הילדות הנעורים והבגרות שלו,ועל כך הוא כל כך זועם וזועק לשמיים,וכל מי שטוען שאלבום זה מייצג את נערות הנצח,הוא פשוט שוגה. אי אפשר כמובן לעשות הפרדה בין האלבום לסרט,וכל מה שהיה סתום ולא כל כך ברור באלבום,ניתן להבין דרך הסרט.

trancelover

New member
למשפט האחרון להוסיף

שהסרט לפי ווטרס עדיין לא מעביר באופן מוחלט מה שווטרס ניסה להעביר באלבום ככה שהערכה שלו לסרט אולי ירדה מעט, בכלמקרה קשה להעביר מורכבות רצינית כלכך כמו פה באופן סימלי לתוך סרט.. לדעתי סרט ענק ביותר ואחרי שראיתי נידלקתי כבר מאז על פינקפלויד בכלל ועל האלבום בפרט אגב הביצוע של האלבום בסרט ממש ממש חזק ומדהים ועוצרנשימה ומרגש והכל מתחבר כלכך טוב ביי

NIR Y

New member
אפשר להוסיף מה שכבר כתבו ?

היה כבר הרבה דיונים על האלבום אפשר לחפש אותם ולהוסיף לא ? ציףציף עם את זוכרת שרק נכנסתי לפורום היה דיון מעניין על האלבום הוא עדיין קיים איפשהו ?

N a V e

New member
שמעו..אמנם כל מה שהוא עבר בחייו

היה המניע הראשי של ווטרס...אבל... אם אני לא טועה,ווטרס כתב 2 יצירות,אחת מהן היא החומה.לגבי היצירה השניה,אינני זוכר את התוכן שלה בדיוק.אבל אם אני לא טועה,הוא נתן לחברי הלהקה וכל מי שקשור בלהקה להחליט מה עדיף להוציא כדיסק...והם בחרו בחומה. לפי דעתי עניין זה מעיד על כך שהיו גם שיקולים נוספים מעבר לרצון לספר את סיפור חייו...עצם העובדה שהוא העמיד את החומה בבחירה מול יצירה אחרת שכתב...ממ לא יודע,זה נראה לי גם סוג של אקט מסחרי במקצת. בכל אופן,איך שלא נסתכל על זה,עדיין מדובר באחת היצירות הגדולות שנכתבו. אלבום,שהוא בראש ובראשונה ארוך מהרגיל,ומעבר לכך גם כולל כמה להיטים גדולים ומוכרים,שעבור הציבור הרחב גם מייצגים את הלהקה. וחוצמזה,אסור לשכוח את התקדים שיצר האלבום-הסרט החומה הגיע לאחר כתיבת החומר המוזיקלי לאלבום,ולא האלבום הגיע כפסקול לסרט.

טעות בידך

שתי היצירות היו "החומה" ו-Pros and Cons. ה-Final Cut הורכב משאריות של "החומה" ותוספות, שנכתבו אח"כ. מאחר שגם "החומה" וגם Pros and cons הן יצירות "אישיות" של ווטרס, אני לא רואה שיקולים מסחריים דווקא. גילמור אמר שהוא בחר ב"החומה" משום שהוא התחבר לזה יותר, וראה פוטנציאל מוסיקלי רב יותר ביצירה, היינו, הוא ראה שיש לו מקום להוסיף תשומות משלו שם, יותר מאשר ב-Pros and Cons.

למעשה הם גם שיא הלהקה מבחינתי

The Final Cut הוא האלבום הכי טוב שלהם לטעמי, למרות שאני מתייחס אליו כאל אלבום סולו של ווטרס Amused to Death גם מעולה .. וגם Pros and Cons ... החומה פחות, יכול להיות שבגלל שזה אלבום שממנו כולם מתחילים אז כבר לכולם נמאס ממנו או משהו, לא יודע.

pink floydror

New member
אעה ..

The Final cut הוא אלבום דיי מעולה אני מסכים .. אבל Pros And Cons דיי מרדים לדעתי ..
אם כבר אז Amused To Death , שוב לדעתי

melancholy man

New member
בקשר לחומה

משהו שיעניין כאן את כולם נדמה לי, אורי ברייטמן ממשיך בתזה שלו על פ"פ כלהקת פרוג באמצעות ביקורת על החומה, אני אגב לא מסכים לשום דבר מלבד מילות הקישור שכמעט כולן במקום...

למעלה