Brain Damage/Eclipse

Tomer 123

New member
אז אני הראשון?

מה יש להגיד? הסיום האולטימטיבי לאלבום האולטימטיבי... שני שירים שהם שיר אחד (אבל באותה מידה כל האלבום הוא שיר אחד...), שנותנים סיום ראוי ביותר... קודם מגיע Brain Damage, שפועל עפ"י נוסחה שעובדת גם ב Us and Them, התחלה שקטה יחסית והתפרצות בפזמון. כאן גם מגיע הקטע של מוטיב חוזר, או מבנה אחיד... Eclipse, שמתחבר אליו באופן חלק, הוא יותר קטע סיום משיר של ממש. יש בו ארבעה תווים שחוזרים על עצמם ומגיעים לבסוף לפעימות הלב שפותחות את האלבום, וכך נסגר המעגל. וכמובן שאי אפשר בלי השורה האלמותית של עובד האולפן הסקוטי, שנשמעת בשקט בשקט אחרי הפעימות, "There is no dark side of the moon really. matter of fact it's all dark". למילים אני לא אתייחס עכשיו. יש כאלה שיודעים לעשות את זה ה-ר-ב-ה יותר טוב...

LauraLF

New member
אוקיי אני

בשבילי BRIAN DAMAGE ו- ECLIPSE מתארים מן סיטואציה של אדם שמנסה לגמור עם חיו , בשיר BRIAN DAMAGE מתוארים הרגשות שלו ובשיר ECLIPSE בעצם מתואר אך לאט לאט הוא נגמר , מת ורק הדפיקות לב..ואז מבט אחרון על הירח... וההבנה של הבנאדם שבעצם הכל שחור..כשהוא נושם את נישמתו האחרונה. אני מתארת לעצמי שזוהי בהחלט לא כוונת המשורר ושהרבה לא יסכימו איתי אבל ככה אני רואה את זה בכל פעם שאני מאזינה ל-DSOTM

N a V e

New member
Brain Damage

מבחינת השירים הקצרים של פינק פלויד(אותם שירים שהם פחות או יותר באורך סטנדרטי של שירים בימינו),מדובר באחד השירים הטובים של הפלויד.המבנה שלו מזכיר הרבה יותר שיר מודרני מאשר שיר פסיכודלי ישן וטוב,אבל אפקטי הדיבור והצחוק האנושיים מוסיפים לו את המימד ההזוי והמטורף.וטוב שכך. the lunitic is on the grass משפט משמעותי מאוד...מתמצת את סיד בארט ואת מצבו בשורה,והפשטות,שאומנם כל כך לא אופיינית לווטרס,היא זו שגורמת לזה להיות כל כך אמיתי. הפיזמון פשוט נהדר,נחרט היטב בזיכרון,וגלגלצי במיוחד.שיר כיפי,קליל מאוד ויחד עם זאת מאוד אופייני לאלבום המושלם הזה. see you on the dsotm!

rainbow demon

New member
אני חושב קצת אחרת

אמנם מדובר בשיר שהוא הכי "קליל" מבחינה מוזיקלית באלבום (ללא ספק בהשוואה לUS AND THEM למשל), אבל זו קלילות מדומה, בדיוק כמו השפיות המדומה שיש לאנשים לא שפויים מדי פעם. הגיטרה המצוינת של גילמור מנגנת צלילים שמזכירים בצורה מסוימת בתי הבראה לחולי נפש (כן, ניסחתי את זה במילים עדינות). השיר כולו, לפי דעתי, הוא סוג של מאבק פנימי של המשוגע (סיד?), שדן במחשבותיו על עצמו ("There's some one in my head but it's not me" האלמותי), עד להתפרצות המוחלטת בECLIPSE. ECLIPSE, ההמשך הישיר של BRAIN DAMAGE, הוא סיכומו של כל מה שאנחנו מכירים, כל מעשינו, מחשבותינו, כל מה שהיקום מכיל בעצם הם כביכול הרמונים ונפלאים (מושפעים מהשמש שנתנה את החיים), אבל השמש הגדולה והכבירה מכוסה על ידי הירח השחור והאפל - רמז שלא צריך הרבה בשביל שהכל יהרס. ואז בסוף, דפיקות הלב, שזה כל מה שנשאר בסופו של דבר, ורק שומעים (אם ממש מתאמצים) "There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark" סיכום נהדר ושנון לאלבום נהדר. מילה אחת על המוזיקה - לעומת שאר השירים באלבום שהשתמשו באפקטים שונים ומשונים, בBRAIN DAMAGE/ECLIPSE כמעט ואין אפקטים (קצת REVERB לקולות כדי שישתלבו יפה במוזיקה), אולם עדיין המוזיקה נשמעת כאילו לקוחה מעולם אחר. היכולת הפנומנאלית של פינק פלויד לסחוט צלילים כאלה מכלים יחסית פשוטים, זה הדבר שהכי יפה מאותה תקופה ראשונית ומצוינת של פינקפלויד, שלצערי, הסתיימה אחרי אלבום זה.

Hellen

New member
אשמח אם מישהו ייתן "תרגום" לשני

השורות האחרונות של אקליפס.

LauraLF

New member
נצל"ש - למישהו יש אתר טוב בצרפתית

של פינק פלויד? או רוג'ר ווטרס?

pink floydror

New member
הםם ..

נראה לי שהמשפט היותר נכון לתרגם זה הכל תחת השמש בTune (מאין תיאור של מצב מושלם כל דבר נמצא בידיוק במקום שלא, מצטער שלא מצאתי מילה בעברית)אבל השמש "לקויה" (שוב, עברית רעה .. נו .. ליקוי חמה חברה ..) ע"י הירח.

rainbow demon

New member
הנה הצעות

IN TUNE - בהרמוניה ECLIPISED BY THE MOON - מואפלת על ידי הירח (מהמילה להאפיל, שהוא התרגום התקני לECLIPSE, בדומה ללהאכיל ומואכלת, שהם משורש דומה)

Hellen

New member
חח, תודה לכולם אבל

למעשה התכוונתי לפרשנות, ולא לתרגום (ולכן הציטטות בתרגום) :)

drugii

New member
התשובות בסרט

ווטרס אומר שBRAIN DAMAGE נכתב על השגעון האישי שלו ואם חושבים על זה אז ניתן למצוא אותו בכול אחד מאיתנו. אין קשר לבארט וגם לא לעניות דעתי. מדובר על העובדה שכולנו שונים אחד מהשני. ווטרס טען שתמיד מצא עצמו נבדל. וכול מי שמתעקש להבין על מה מדובר שיקח LSD בכמות ויחכה כמה שנים.....

למעלה