קינוחים לפקניק יום העצמאות

ווין תו

New member
../images/Emo41.gifקינוחים לפקניק יום העצמאות../images/Emo104.gif

אבל רק קינוחים המתאימים לפיקניקים ומפגשי על האש מחוץ לבית (ואנחנו לא לוקחים איתנו את המקרר
). בבקשה לשרשר כל מתכון להודעה הראשית (ולא באלכסון)
 

בת ה י ם

New member
חוצים בננה "דוחפים " כמה קוביות

שוקולד עוטפים בנייר כסף והופ למנגל למס' דקות
 

צוצונת

New member
שיפודי פירות בסירופ דבש והל

4 תפוחי עץ חמוצים 2 בננות 3 אגסים 2 אפרסקים תותים שלמים משולשי אננס הערה: אפשר לשנות את סוגי הפירות לפי הטעם. להכין סירופ דבש והל: 2 כפות דבש 20 גר' חמאה מומסת 1/2 כפית הל טחון 1 כף רום או ברנדי 1 כף סוכר חום 1.לחתוך פירות שונים לגודל קוביה.(ביס) 2. משרים כ- 10 שיפודי עץ במים קרים למשך 20 דקות. 3. מערבבים את הדבש החמאה ההל הרום והסוכר בקערה. יוצקים את התערובת על שיפודי הפירות ומושחים במברשת כדי לצפות לחלוטין. 4. מחממים היטב את המנגל כל הצליה צריכה לקחת כ- 5 דקות , רצוי להבריש מדי פעם בסירופ שנוצר.
 

ניני4

New member
אני חושבת על שיפודי פירות ברוטב

לקחת פירות טריים, משופדים על שיפודי עץ- אננס טרי, בננות, תות שדה, שסק- מה שיש ומתאים... לצלות על האש- אפשר עם מעט סוכר דמררה, ולהגיש עם רוטב מייפ ו/או רוטב שוקולד. פשוט.
 

pirge

New member
חיתוכיות ת"ע בפירורים ועוגיות שושנה

חיתוכיות: מרגרינה כוס סוכר ביצה 3 כוסות קמח אוסם ללוש לפירורים . להוריד כוס וחצי. ליתר להוסיף שמנת חמוצה לשטח בתבנית 33 על 27 ולאפות כ-20 דקות לבדוק שמוכן. להכין מילוי: 8 ת"ע גרנד חתוכים, מבושלים עם+2 כפות סוכר+רבע כפית קינמון+כף קוניאק. לקרר מעט. לשטח על הבצק האפוי . לפזר פירורים לאפות עד הזהבה. לקרר היטב. לחתוך לספלוני ניר. לקחת בקופסה סגורה. עוגיות שושנים: חבילה קמח אוסם קטנה גביע שמנת חמוצה 3 חלמונים 2 כפות אבקת סוכר 200 גרם חמאה בקוביות להכניס למעבד מזון. לעטוף בניילון נצמד. לקרר 3 שעות. מילוי: קצף מ-4 חלבונים 2\1 כוס סוכר אינסטנט פודינג וניל או שוקולד מקציפים חלבונים עם סוכר. מקפלים בעדינות את האינסטנט.ביד.עד שנבלע היטב בקצף. אפשר במטרפת יד. מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים, מורחים מילוי. מגלגלים וחותכים פרוסות. חום 160 מעלות. 15 דקות. לאפות עד הזהבה.. אפשר להקפיא. או להחזיק בקופסה סגורה. אפשר לפזר אבקת סוכר למעלה.
 
סלט פירות../images/Emo67.gif

לוקחים מבחר פירות, חותכים לקוביות, מוסיפים מיץ תפוזים ואפשר גם ליקר, סוכר וניל, צימוקים/דובדבנים ששרו בברנדי וזוללים.
 

liraziv

New member
מאפה בצק פריך עם שקדים וריבה

מתוך הספר "אופים בבית" של אהרוני ורפי. המתכון הזה גם פורסם בתוכנית של אהרוני בשיעור על פיקניק. מאפה בצק פריך עם שקדים וריבה לבצק: 150 גר' חמאה רכה 250 גר' קמח 3 כפות קורנפלור 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 125 גר' סוכר וניל 1 ביצה לציפוי: 100 גר' חמאה 50 גר' סוכר וניל 200 גר' שקדים פרוסים 3 כפות חלב 1 כוס ריבת תותים או פטל אופן ההכנה: שמים במעבד מזון, עם להב המתכת, את כל מרכיבי הבצק. מעבדים קצרות לבצק פירורי. אם הבצק יבש מידי מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט לכדור בצק. משטחים את הבצק על תבנית אפייה מלבנית בגודל 24X 30 ס"מ בשכבה אחידה בעובי 1 ס"מ. דוקרים את פני הבצק במזלג, מכסים בנייר כסף ומקררים שעה לפחות. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, השקדים והחלב. מבשלים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה לגמרי. מערבבים בעדינות ומניחים לעשר דקות. מורחים את פני הבצק הקר בשכבה אחידה של הריבה ומפזרים עליה את תערובת השקדים, בשכבה אחידה . אופים כ-30 דקות עד שפני השקדים שחומים יפה. חותכים לקוביות ומאחסנים בקופסא.
 

pirge

New member
בקלאוה ביתית קלה.

15 עלי פילו (חבילה של חצי קילו) 150 גרם מרגרינה מומסת. מלית: 250 גרם פיסטוקים קצוצים דק 4\1 כוס סוכר כפית מי ורדים סירופ: 2 כוסות סוכר 4\3 כוס מים כפית מי ורדים כפית מיץ לימון חותכים את עלי הפילו לחצאים. מברישים כל עלה במרגרינה מומסת. מניחים בתבנית 15 עלים ,זה על גבי זה. מערבבים את חומרי המלית. מםזרים על העלים. מסדרים עוד שכבה של 15 עלים . להדק את השכבה העליונה בעזרת כף היד שיהיה משטח חלק. למרוח מעט מרגרינה מומסת. חותכים בסכין דקה לריבועים או מעוינים. אופים 175 מעלות 40 דקות עד הזהבה. מכינים סירופ: מבשלים הכל ביחד כ-10 דקות על אש בינונית. בוחשים. מ צ נ נ י ם. את הסירופ ה ק ר יוצקים על המאפה החם. אם שכחתם והמאפה התקרר. אז לשפוך את הסירופ כשהוא חם. לקרר במקרר. 4 שעות. ורק אז לחתוך ולסדר בכלי בשכבות. להפריד בין השכבות עם ניר אפיה. אפשר להכין יומיים מראש.
 

pirge

New member
המתכון של בקלאוה מהספר הבישול הלבנו

הלבנוני של גרסיה גרגו. אין עליה.
 

pirge

New member
הרבה מתכונים פשוט לא טעימים

בחמאה. החמאה, בעיקר מי שלא רגיל.ויש הרבה כאלו. משנה לגמרי את טעם התבשיל או אפילו בעוגות. לכן, כל אחד ושיקוליו עימו. אצלי כמעט לא נכנסת חמאה הביתה. לא סובלים.... וזהו. לגבי תבשילים מהספר של גרגו. ה כ ל נ פ ל א. אני כבר עשיתי חצי מהספר. בעלי חלבי כך שהוא מכיר מהבית את כל האוכל . צריך לאהוב את התיבלון והסיגנון. הילדים שלי לא מתים על זה. תבחרי מאכלים שהתיבלון שלהם יותר עדין. או שתשני מעט לתיבול אחר. בסך הכל. כמו שאמרתי . ספר גדול. החזיר לבעלי את הילדות וכל פעם אני מרגשת אותו מחדש במטעמים שלה. אני אשלח לך למסר מתכונים שנוסו על ידי ומאד מוצלחים. תנסי ותראי. יום טוב.
 

or 18

New member
תודה על ההשקעה.

עם אני אחליף את המרגרינה לחמאה זה יקלקל ? אצלנו מרגרינה לא ניכנסת הביתה (לא מטעמי טעם אלא בריאות) במידה והחמאה לא מטעימה המרגרינה תאלץ להיכנס.
 

א אוהל

New member
אצלנו רק חמאה (כמעט)

הכנתי בקלאווה עם חמאה ויצא מעולה. וקוריוז חמאה: בפסח הכנתי קניידלך ואותם אני דווקא מכינה עם מרגרינה, כמו סבתא שלי. בעלי התעקש על חמאה אז בסוף הלכנו על "מרגרינה בטעם חמאה" ולדעתי יצא ממש ביזארי
. הבעל והמשפחה טענו שזה דווקא טעים
 

tamarii

New member
סליחה אפשר לשאול לפי איזה מתכון?

אני מחפשת מתכון מומלץ
 

אילנהמ.

New member
pirge יש עוד מתכונים שאת יכולה

להמליץ עליהם מהספר הבישול הלבנוני? גם לי יש הספר,אבל עדיין לא ניסיתי ממנו דבר.
 
למעלה