פאה, דעתי.

../images/Emo165.gifפאה, דעתי.../images/Emo165.gif

תחילה, הודעה זו נכתבה על ידי בהמשך לדיון קודם שהתקיים בנושא, אך הודעתי נעלמה לה אי שם בצוק העיתים ולכן פתחתי שוב, כהודעה ולא כתגובה. (ועם אץ-קוצץ-חרדיפרנט הסליחה) אשמח לתגובותיכם- מכל סוג. אני חושב על זה מכיוון שונה. הדבר שאין חולק עליו זה ששער האשה אמור להיות מכוסה. אלא שאיסור זה לא הספיק ומצאו לנכון להכנס לשיקולי המחוקק. והחליטו... ששיקולי המחוקק היו לגרום לכך שהאשה לא תהווה גורם אטרקטיבי מדי. וכתוצאה מזה החליטו שאם כן הפאה לא שווה כלום, כי היא אטרקטיבית לא פחות. עד כאן הכל פנטסטי. ולדעתי גם ללא עוררין. מכאן ואילך אני מציג את דעתי האישית. אם נהיה הוגנים, אז אם כבר נכנסים לשיקולי המחוקק אז עד הסוף. מה קורה עם מישהי שיש לה שער מחריד במיוחד? האם במקרה זה הוא עדיף על פאה? מה קורה עם מישהי שנתברכה בפנים יפות מאוד שיכולות להכשיל לא פחות משער? שתלך עם רעלה? הבנתם את העקרון. קצת מניפולטיביות: השבת מוגדרת כיום מנוחה ולכך אסור לעשות בה מלאכות. הדלקת אש למשל, הצריכה שפשוף אבנים ע"מ ליצור ניצוץ, לדאוג שיהו זרדים בנמצא ויש לך אש. עבודה קשה לכל הדעות, נסו והוכחו. היום, כ4000 שנה של אבלוציה לאחר כתיבת התורה שאסרה על קיום מלאכה קשה זו האם יש מקום להתיר הדלקת מנורה המתבצעת ע"י הרמת מתג, ללא שום מאמץ? והמסקנה רבותי, אל תתעסקו. אל תזלזלו ברמת האנטליגנציה של כותב התורה, וגם לא באלה של התנאים והאמוראים. אל תנסו להמציא את הגלגל או להתאים את התורה להווה, כי זה בדיוק הרעיון של הרפורמים, יהדות פרוגרסיבית ומותאמת לאבולוציה שעבר העולם ולטכנולוגיה המופלאה שאנו זוכים לה. מקוה שהדברים הובנו, ח"ו לא מזלזל באף רב, כל אחד ע"פ מעלתו, זוהי פשוט דעתי.

קליט

New member
נותן התורה נתן לרבנים את הכח

לקבוע מה שמותר ומה שאסור ! ונותן התורה אכן התכוון שנוכל להשתמש עם שעון-שבת עם תקנת הפרוזבול והיתר הפאה ו... שנשים יצאו לעבוד ושהבעלים ילמדו. החכמים שבכל דור הם הם הקובעים אילו סברות מתקבלות ואילו לא !

wiiiiiiiiii wiiiiiiiiiiiiii wiiiiiiiiiiiiiiii

כמה שטויות כתבת בנשימה אחת.... זה בדיוק הפוך על הפוך כמו שכתבת !! הדוגמא שלך ממש ממחישה את זה !! התורה אסרה להבעיר ניצוץ חשמל בשבת כיוון שזה מל'ט מלאכות שנעשו במשכן. ולכן למרות שהדלקת מתג חשמל בשבת היא פעולה מאוד קלה ולא דורשת מאמץ כמו הבערת אש בימי קדם היא עדיין נשארת אסורה !!!!!!!!! ואותו הדבר בפאה התורה ציוותה על האישה לכסות את שיער ראשה וזה שזה נראה פאה או לא זה לא קשור בדיוק כמו שרמת המאמץ בהדלקת האור לא משנה.

וייייייייי ויייייייייי ויייייייייייי

זה בדיוק מה שאני בא לומר! אל תתעסקו... רמת המאמץ לא משנה כלום. אגב התחתנת כבר?

קליט

New member
אבל נראה לי שאף רב

לא התיר פאה משיער טבעי ! תקנו אותי אם אני טועה.

אני שמעתי, ולא יודעת בשם איזה רב, אבל אפשר

לברר זאת, שמותר לאשה ללכת עם פאה- אפילו כזו שנעשתה מהשיער שלה עצמה!

קליט היקר! עשיתי בשבילך שיעורי בית, ומצאתי

כתוב בספרו של הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל, "אור לציון" חלק א, סעיף י"א שמביא בעניין כיסוי ראש לגרושה, את דברי "הגהות אלפסי" (תברר... לא יודעת מה זה..) וכך כתב: "מצאתי כתוב בהגהות אלפסי החדשים, מותר לאשה נשואה לגלות פאה נוכרית שלה, ל"ש (לא משנה) אם היא עשוייה משערותיה או משיער חברתה, ואין שיער באשה ערווה, אלא דווקא שערותיה המדובקים בבשרה, אבל לא בתלושים עשויים לכסות שערותיה האחרות. אע"ג דעבדא לקישוט שתהא נראית בעלת שיער. ע"כ. " אז אני לא יודעת לפי איזה רב אתה הולך, אבל הנה הוכחה להיתר....

חח... פשוט

הניק "אופטימית" היה תפוס... אז הלכתי גם על הנסיון.... אבל ברמת העיקרון אתה צודק.... למרות שאני משתדלת להישאר רק "אופטימית"....

איך הצלחת

לבלבל אותי? ואני הייתי בטוח שאני כבר מזמן מבולבל כהוגן... אתה שואל שאלות, ולבסוף מציג מסקנה הפוכה מכיון השאלות, איך הגעת למסקנה הזו? מישהו אמר כאן...... מבולבל?

דבר ראשון זאת אמונה.

אמונה אומרת לחיות במשהו למרות הקונפליקטים הפנימיים שמציפים אותך יום אחר יום. מה שאני בא להציג זה שלמרות שלפעמים יש את כל הסיבות שבעולם להתיר או לאסור דברים עקב שיקולי רלוונטיות- לא עושים את זה כי זה פריצת גדר של דברי חכמים והתורה, וידוע מה נאמר על פורץ גדר.

גלית99

New member
אוי יענקל יענקל..

היום רחל וברוריה הדודות מצרפת שאלו אותי מתי אתה מתחתן.. אפשי להזמינן? ובנוגע לפאה, לא נכנסתי עימך לפילסוף אך שיער כמו של ארוסתך באמת כואב לכסות.

כאילו דאא ברור!

תביאי את הדודות מצרפת, את הדודים מפולין ואירן, את כל הז`ומעה.

kiss 18

New member
פוווווווווס משחק...../images/Emo2.gif

עכשיו תגידו אתם בני דודים?? נ"ב- לא אומרים ג'מעה?

ג`מעה -אאוט ז`ומעה- אין.

באנגלית אומרים brother ‎from ‎another ‎mother.‎ ‎‏ ‏ואני סומך עלייך בתרגום.

למעלה