חג שמח...

לחיות בחופשיות זהו אידיאל על?

שכל יהודי יכול לבוא ארצה, אע``פ שסביר להניח שהממסד יעשה ככל יכולתו לשכנעו שאת האמונה ישאיר בגולה ובארץ ינהג כאדם מודרני גאה נטול אמונות טפלות מיושנות וגלותיות. ומה שלא יעשה הממסד תעשה האוירה והתקשורת... שיבה חופשית ארצה - זהו האידיאל בעבורו אפשר לוותר על אמונה בה` וקיום מצוותיו.

אניני מסכים אני מוחה בכל כוחי

אני גר בארה"ב ולנו יש הרחוב חופשי בדיוק כמוכם ואנחנו לא עומדים ומחפיחם את השם שלנו כמו אצלכם שכל פעם אתם האנדרדוג [השיכבה החלשה] זה טעות מוחלטת להגיד שהמדינה היא המדינה היחיד שטוב לנו בה אדרבה לנו אין פיגועים .ולא נפלו בנו עשרים אלף נשמות קדושים [כן אני מתכוון לחיילי צה"ל ז"ל שנהרגו מההקמת המדינה] הסבא שלי היה חייל פלמ"ח והוא ראה שאין מה לחפש בהארץ אין מקום יותר קשה להיודים לגור בו ....לכם יש בעיה עם אחמדינזשאד לא לנו ....כן יש לנו סלדריטות אבל זה לא אומר שבלי המדינה היה לנו צרות אדרבה סקר שיצא לאחרונה מגלה דבר נוראי שרוב האנטישמים אינום שונים העם היהודים אלא הם שונאים אותנו בגלל הפלסטינאים .....נכון שיש תמיד סיבה כשרוצים לעשות מסיבה .......אבל הקטע היא שהמדינה היא הסיבה ז"א שזה לא פעל מה שהיא הבטיחה וזה סיבה לקונן

jack ace

New member
איזה סוג של

היסטוריה? כפרנית או נכונה? עייני בסרטו של הרצל ע"י ארגון שופר (שדרך אגב מבוסס על סופר וספר חילוני שגם מומלץ לקרוא - יש בו אמת הרבה על מדינתנו), ושמעי קצת קלטות של הרב בן פורת., על ארץ ישראל לפני קומתה. אח"כ תדברי מה שאת רוצה. וגם תקראי את הספר שרופי הכיבשנים מאשימים. קצת היסטוריה שלא מסולפת לפי נוחיותם. ממתי הם לא חשודים על סילוף ההיסטוריה? הרצל עשה הסכם אם האפיפיור לנצר את כל היהודים!!!! איך שהוא דיבר על היהודים מתוך שינאה ושחצנות. כשזה לא עבד הוא ניסה אוגנדה וכו.... ודי לחכימה ברמיזה גדולה קצת. כל טוב.

toxic2004

New member
בדיוק זו הסיבה

המושחתים הפכו את המדינה לרעה (איך שהיא מוצגת בעולם במקומות הראשונים באלימות, ושאמשיך?) ולמה שנחזור לארצות הגולה? לפני קום המדינה לא היו חיים יהודיים בא"י? לא היו פה יהודים שחיו מצוין? הקימו מושבות וחיו חיים טובים? אז עכשו יש מדינה, ומה יש בה? (וכן, אנחנו נבחן את הרע, הרבה לפני את הטוב, כי כעת צריך לתקן את הרע, ולא להתגאות בטוב. לא להתגאות במה שהמדינה עשתה, להיות שפלים ועצובים על מה שהיא לא עשתה [והייתה צריכה])

היהודים שהיו גרים כאן

עשו זאת במסירות נפש ולא היה להם קל כמו שאתה מדבר.אתה בחיים לא היית כאן לולא היו עליות מאורגנות ולולא היה כאן מפלט ליהודים ואלה שהקימו את המושבות,גם החרדים שבינהם- היו ציונים. ולי שיש שורשים בארץ עוד הרבה הרבה לפני קום המדינה זה מה שספגתי אולי הסבים שלי ראו את ההבדל בין איך שהם חיו לבין החיים בשלטון יהודי

toxic2004

New member
סורי

אבל גם היום חיים יהודים במסירות נפש. אני לא רואה את ההבדל כלל וכלל. בטח שלא בתנאים של היום. פעם הייתה ציונות - הקמת יישובים, בניה והתפתחות, הרחבת ארץ ישראל. היום הציונות פשטה את הרגל ובמקומה הגיעו חגיגות יום האמצעות ש"כאילו" מראות על הציונות שנשארה בעם. לא, לא נשארה.

וכאן הטעות שלך

לא שאין ציונים אלא אתה זה שלא ציוני. וכל אחד שחושב כמוך. אני רואה שהציונות נשארה,שאהבת הארץ נשארה.רק תלוי על מי מסתכלים.אהבת הארץ שלי,בניגוד אליך לא משתנה לפי ראש הממשלה אלא היא הבנה בצורך היסודי ובתרומה הגדולה שיש בארץ כמדינתנו.יש לי טענות על המושלים כאן אבל אין לי ספק שהמקום הזה טוב לי יותר מכל נקודה אחרת ברחבי הגלובוס. ואם אתה לא רואה הבדל בין אלו שחיו כאן בעבר להיום במילים אחרות אתה אומר אין לי מושג מה היה כאן.

toxic2004

New member
את לא תקבעי

מי ציוני ומי לא. יש אנשים יותר ציונים ממה שאת חושבת ומתארת. אם את לא זוכרת מה היה כאן לפני שנים, ואיך חיו, זה נושא לדיון נפרד. החיים כאן מעולם לא השתפרו (הרבה) בזכות הקמת המדינה. להפך, אנשים נדרשים להוציא אלפי שקלים על ימין ועל שמאל והאבטלה חוגגת. קל מאוד להתעלם מהנתונים ולהיאחז בתירוץ המצוי של "אין לי ארץ אחרת". אהבת הארץ נשארה ותמיד תישאר, הציונות עצמה, האידאולוגיה של הציונות - אבדה ואיננה. אין היום פיתוח יישובים - יש הרס. אין הגברת אחדות העם - יש פילוג. אין הגברת הכרת העם היהודי - יש כל דבר שנוגד את היהדות. אין עידוד עלייה לארץ - יש ההפך. אין מודל המבוסס על צדק ושיווין - יש קומבינות, ולפי הכסף שלך כך תדורגי בשוק. אין מאבק באנטישמיות - מעצר 2 ילדים מפתח תקווה לא נחשב מאבק. אין ציונות - הייתה. היום אין.

אתה רוצה לקרוא לזה כך

אבל אני מבדילה בין הממשלה כיום לבין השמחה בזה שיש לנו מדינה.זה שהשולטים מושחתים לא אומר שגם האזרחים. השמאלנים הם מיעוט לפי כל הסקרים,אבל מיעוט שולט.הם אלה שהורסים ישובים,הם אלה שמעודדים ומשמיעים כל היום דיבורים נגד וזה עדין לא מפריע לי לאהב את המדינה ולחשוב שזה צעד גדול.ימים יגידו אם זה הציל אותנו או הזיק לנו והשרשור הזה ארוךךך מידי אז אין לי כח להתוכח זה כמו לטחון מים

שומשום28

New member
כן

זה ארוך מדי ומסובך כי את סותרת את עצמך ועם כל הכבוד אין לך ככ מושג על מה את מדברת תקראי את מה שהכתבת מהתחלה ותראי איזה מקבץ של שטויות

jack ace

New member
איני מבין אותך מה

אם להיות שמח שיש לנו מדינה זה סותר שהיא כפרנית ומחטיאה? את בעד זה? ב"ה קיבלנו שיבה חלקית לארץ ושמחים אנחנו עד בלי די. אבל בגלל שהמצב שאנחנו עומדים בו גרוע, מחטיאים אותנו (כולל בחורים שנשרו, מעודדים אותם להנשיר אחרים) ועוד דברים נוראים, . ולמה בספירת העומר? !?!?! למה?!

19אריאל

New member
כי יש לנו מדינה. סליחה, ארץ.

תודה לאלוקים שאני יכול להסתובב ברחוב בלי שיקראו לי יהודי מלוכלך. בלי טלאי צהוב. בלי גזירות רשע למיניהם. תודה שכל כך הרבה יהודים כמוני חיים מסביבי. יהי רצון שתעביר ממשלת זדון מן הארץ ויראו עינינו בישועתך ב א מ ת !

toxic2004

New member
ארץ. ולא מדינה

מדינות יש לגויים. אנחנו יהודים ואנחנו קיבלנו את ארץ ישראל, לא מדינת ישראל.

חעחעחע אנשים חוגגים שיש להם מדינה...

שמיום ליום לוקחת להם את מקור הפרנסה...

toxic2004

New member
הם עוצמים את העיניים

ומתעלמים מהמציאות הכואבת. הם חייבים להתעורר. וטוב מוקדם....

למעלה