מרגית1

New member
../images/Emo163.gif

רציתי לדעת כמה דברים עליכם הקיבוצניקים (כן אני עירונית) מה זה רשת בטחון? האם בקיבוצים יש חוקים משלהם לכל קיבוץ? האם אתם משלמים ביטוח לאומי וזכאים להבטחת הכנסה /דמי אבטלה במידה ואתם לא עובדים או שהקיבוץ נותן לכם את השכר? מה קורה עם הדירות שלכם בקיבוץ ?האם הם שלכם? מה קורה עם זוגות שהילדים עזבו את הבית והדירה גדולה האם מחליפים את הדירה לקטנה יותר? כן אני סקרנית ורוצה לדעת אם זה כדאי לעבור לגור בקיבוץ כי שמעתי שהחיים שם הם זולים ונוחים. תודה ותברכו לשלם לפעמים אל תהיו כל כך אנטיפטים.

Nipiy

New member
אז ככה..

רשת ביטחון הכוונה (לפי מה שאני יודע) היא בעצם מקור הכסף העיקרי של הקיבוץ שבעצם מבטיח את המשך הקיבוץ. בקשר לחוקים: אנחנו כאחד האדםגם שומרי חוק אבל מן הסתם לכל קיבוץ "החוקים" שלו. מה הכוונה, אתה צריך לעבוד ככה וככה שעות ואם לא תעשה כך יעונה לך ככה וככה(בהגזמה כמובן). ביטוח לאומי הקיבוץ משלם כל זמן שאנחנו עובדים, דמי אבטלה, לא מכיר את המושג (חחח). דירות: כבר מדובר בכמה וכמה קיבוצים לעשות מה שנקרא "שיוך דירות" אבל כאן יש צד קצת בעייתי כי יש קיבוצים שיש להם ממש וילות ולידן בתים קטנים וצנועים, אז שיוך דירות יגרום גם לארנונה מאוד גבוהה אצל בעלי הוילות. כרגע הן של הקיבוץ. זוגות שהילדים עברו מהבית לא יעברו לדירה קטנה יותר. עכשיו מגיעה שאלת המליון, האם כדאי לגור בקיבוץ כי החיים שם זולים ונוחים. ואני שואל אותך, תגדירי זולים ונוחים..משכורת של קיבוצניק בקיבוץ שיתופי היא לא כמו משכורת בעיר, זה מתחת למינימום אבל לא משלמים על הרבה דברים שמשלמים בעיר, זה בהנחה שזה קיבוץ שיתופי. מקווה שעזרתי ושפכתי אור על הנושא.

מרגית1

New member
חיי נוחות

טוב אז בוא נדבר גם ברמה הפילוסופית. מה זה משכורת נמוכה? בקיבוץ אתה מקבל דירה חינם - אני צריכה לשלם משכנתא (אלא אם כן התמזל מזלי והורי אמידים) הארנונה - נמוכה אין ועד בית.הספריה = חינם . תרבות - חינם ,בריכה - חינם ועוד ועוד הרכב - תשלום בעד שימוש בלבד. (אם אני רוצה רכב עלי לשלם ביטוח תיקונים וכו בכלל . נראה לי שעדיין בקיבוץ יש כל מיני טפילים . צר לי שאני נשמעת מגמתית. אני רוצה לבחון טוב טוב אם כדאי לי לחיות עם אנשים כאלה. ... שמעתי שיש הרבה צרות עין ורכילות ורוע. שהכסף הפך להיות אל בעיני הרבה קיבוצנקיים בעיקר אנשי מפתח. תענה לי בבקשה למה אתה חושב שבקיבוץ מרויחים מעט ? ובעיר הרבה?תן לי דוגמא. ומעבר לזה יש להניח שבקיבוץ בסופו של דבר נשאר יותר כסף בכיס. תודה . וכן תחייכו זה לא יוריד לכם שקל.

GMN

New member
../images/Emo26.gif

ובכן, משכורת ממוצעת בקיבוץ היא בסביבות ה-2,000 שקלים. זאת אומרת שלזוג נשוי יש הכנסה של כ-4,000 ש"ח, בערך 3,000 פחות מהממוצע בארץ. המשכורת הזו היא בתמורה לשישה ימי עבודה בשבוע, 8-9 שעות ביום. נכון, יש הרבה דברים חינם, אני אעבור על המשמעותיים: - רכב - אכן חיסכון גדול מאוד. אבל ברב הקיבוצים (שאני מכיר לפחות...) הרכבים של הקיבוץ מעטים ולא עונים על הצרכים של כולם ולכן רבים רוכשים רכב פרטי. - דירה, ארנונה, משכנתא - חיסכון ענק. אין ספק בכך. אבל בקיבוץ כמו בקיבוץ, הדירות קטנות וחמימות. - אוכל - מעטים הקיבוצים בהם האוכל עדיין חינם לגמרי, אבל ברב הקיבוצים הוא זול למדי. תעשי את החישובים לבד. דרך-אגב, מאיפה כל הסטיגמות האלו על קיבוצניקים?! "אנטיפטים", "טפילים", "צרות עין", "תחייכו זה לא יוריד לכם שקל" מוכרח להודות שזה קצת מעליב. מציע לך לבקר בקיבוץ, לפגוש קצת את החברה הצעירים, לבדוק אם הם באמת כאלה...

GMN

New member
תיקון קל

השכר הממוצע במשק נכון להיום הוא בערך 7,600 ש"ח לאדם. לגבי השכר הממוצע בקיבוצים, אני לא סגור עליו, כתבתי מה שאני מכיר... אולי אנשים אחרים פה יוכלו לכתוב מה גובהו בקיבוץ שלהם ונעשה ממוצע בפורום.

מרגית1

New member
חיי נוחות

וואלה שכר של 7600 ש"ח זה לא רע. ברוטו או נטו. אגב אני בטוחה שמנהלי הקהילה שלכם מרויחים פי .....עדיף שלא תדע. מעבר לזה. חשבתי שהקיבוצניקים בעלי הגאוה יגיבו ויתרעמו על הנחתי שהם....מה קרה. זהו אתם אפטים או שאתם כל היום מחפשים איך להתעשר ? אגב מה מצבן של הגרושות בקיבוץ?מסכנות או נתמכות? או נרמסות? או ? ונראה לי שאם הן נראות גרוע בטח הן תקועות בין הפרות והתרנגולות ואין מתיחסים אליהן.מסכנות. ואלה תרימו את הכפפה. מה עם גאוות יחידה?

Nipiy

New member
7600 ש"ח בקהילה שיתופית?

גל, תזכיר לי מאיזה קיבוץ אתה? ד.א קיבוצים יעדיפו לקלוט זוגות ולא יחידים..קטע חברתי כזה. את יכולה לתת לנו בבקשה את הרקע שלך שנוכל לכוון את התשובות שלנו יותר.

GMN

New member
חחח...לא הבנת

השכר המומצע במשק:) בקיבוצים, השכר הממוצע הוא 2000 ש"ח בערך, כמו שכתבתי למעלה. ותגובה להיא שמעלי, בקיבוץ כולם מקבלים את אותה משכורת, גם מנהלי הקהילה. ואני חש שיש צורך להסביר קצת יותר על הנושא. בקיבוץ (אמיתי) אין משכורות, יש תקציב. התקציב הוא סכום מסויים של כסף שניתן לפי צרכיהם של חברי הקיבוץ. מה הם אותם צרכים ואיך מבדילים בין חבר לחבר? בצורה הכי בסיסית, נשוי, רווק, ילד, שניים, שלושה. בכל אופן ההבדלים בתקציב אינם משמעותיים. התקציב מחושב בצורה מאוד מפורטת, לפי צרכים בסיסיים. דוגמא מופרכת: 20 ש"ח לאוכל, 30 ש"ח לביגוד, 10 ש"ח לעגבניות וכך הלאה...בסוף יוצא משהו כמו 2000 שקלים לאדם. אף חבר קיבוץ לא מקבל תקציב יותר גדול בגלל שהוא מנהל/בכיר/יהלומן. כולם מקבלים תקציב לפי אותו פירוט.

MsUnderstood

New member
אני באמת שואלת את עצמי מה המטרה שלך

בזה שאת כותבת פה.. להתמרמר על זה שאת לא בקיבוץ לראות אם באמת הכל נפלא בקיבוץ לנסות להפנות אותנו נגד הקיבוץ? תשובות אמיתיות את לא מחפשת...את רוצה להשמיץ את הקיבוץ ואת הקיבוצניקים. החיים בקיבוץ שונים מהחיים בעיר,נכון ולכל מקום יש את הייתרונות ואת החסרונות שלו. כתוב שאת בת 49,אני מקווה שלימדו אותך שאת היית קטנה לא להסתכל בצלחת של האחר או שאת זה לימדו רק אותנו? אין לנו בפורום שום כוונה להתחיל להתווכח ולהצדיק את הקיבוצים שלנו או את דרך החיים שלנו.

מרגית1

New member
זו שלא מבינה את מטרתי

יקירתי. אני בת 49 ותודה לאל לא חסר לי כלום וזה הכל בזכות עצמי. טפו טפו טפו. בית ,בעל יפה ,ילדים מקסימים ,רכב עבודה שלא נפתח פה לשטן. אותי לימדו לעבוד ולעבוד קשה בשביל להשיג את החומר. אז באמת אין לי אלא להסתכל לך בעיניים בגאווה. הכל ביושר..כן כן כן. את הצרות עין דוקא למדתי מקולגות מקיבוצים כששרתי בצבא ...צר לי זו האמת שלי. חיי יפים אך תהיתי אם לילדי יהיה נעים יותר בקיבוץ וברור לי שזה צריך להיות קיבוץ גדול יפה ועשיר. ולא פחות מזה כדי שאנשיו יהיו מרוצים מחייהם ולא מרירים. אבל אקשה עליך ואשאל בכנות - האם לא כך הוא שבני הקיבוצים אלו שנולדו בקיבוץ עזבו והתבססו מחוץ לו ואלו שמרכיבים אותו היום ברובם הם אותם אלו שנפלטו וכשלו בעיר בשנים קודמות. האם לא רבים מהם בני נוער מצוקה שנקלטו לשם שיקומם ובעצם היום אלו הם אותם מתנשאים שלא מקבלים את הזרים בקיבוץ. צר לי על ההכללה אך עיני רואות ואוזני שומעות. אין לי ענין להסית אף אחד נגד הקיבוץ שלו את לא תעזבי בגללי נכון? אני פשוט מקשה עליכם קצת את החיים ואשמח אם כן תרימו את הכפפה . ואגב שאלה שלא באה על סיפוקה. מה עם נשים בודדות בקיבוץ ?איך ההתיחסות או שהן נטושות בפינה ו - "כאבן שאין לה הופכין"?

Nipiy

New member
אני חייב להבין כמה דברים

מעניין אותי איזה צרות עין ראית אצל קיבוצניקים בצבא? אני עדיין חושב שאת מציגה את הקיבוץ באור שלילי כשאת אומרת שמי שמרכיב אותו כיום הם אלו שנפלטו(מילה קצת קשה) חיו בעיר וחזרו לקיבוץ..אני יכול לדבר ממקור ראשון ששני ההורים שלי גרו בעיר לתקופה מכובדת מאוד של 15 שנה בערך והחליטו שאת הילדים שלהם הם רוצים לגדל בקיבוץ ולא בעיר מסיבות ברורות למדי אני חושב. בקשר לשאלתך על נשים בודדות בקיבוץ, בקיבוץ שלי לפחות היחס אליהן הוא לכאחד האדם, אין קיפוח והזכויות שלהן הן כמו לכל אחד.

MsUnderstood

New member
ככה..

אני שמחה מאוד שלא חסר לך דבר,לשמחתי הרבה-גם לי ב"ה לא חסר שום דבר. קיבוץ לא צריך להיות גדול יפה ועשיר כדי שיהיה בו טוב...אומנם הקיבוץ שלי הוא אכן כזה אבל יש פה אנשים מקיבוצים קטנים שלא ממש סובלים והם אפילו נהנים מהחיים בקיבוץ! זה לא נכון שמי שמרכיב את הקיבוץ זה אנשים שניסו את מזלם בחוץ ולא הצליחו,נכון-יש גם כאלו..אבל אם יילדיך יכשלו במהלך החיים שלהם לא תקבלי אותם חזרה הביתה ותנסי לעזור להם? ושוב,בקיבוץ הספציפי שלי באמת הייתה חברת נוער לנוער בסיכון לפני כמה וכמה שנים...ויש פה אולי 5 אנשים שהיום גרים בקיבוץ ככה ששוב,5 אנשים מתוך 1500 זה לא הרבה. למה את חושבת שאת מקשה עלינו את החיים?רובנו פה אומנם צעירים אך בוגרים ורואים את החיים בקיבוץ בדיוק כמו שהם-אנחנו לא חיים באופוריה שהכל מושלם בקיבוץ,אנחנו מכירים גם את החסרונות.. איזה כפפה להרים?עוד מעט תרצי שנגיד שאנחנו אוכלי חינם שחיים על חשבון המדינה... פה בקיבוץ יש כמה וכמה אמהות חד הוריות וכמה אבות גד הוריים כמה גורשים וגרושות ולשמחתם ושמחתי הר בה הם שווים כמו כל אחד אחר בקיבוץ-ככה זה שאתה חי בחברה שוויונית

GMN

New member
אוקי

הידע שלך והשקפת עולמך על הקיבוץ מסתמך על קבוצה מצומצמת של אנשים שפגשת לפני 30 שנה. קודם כל, ברכותי על כך שהתעוררת, אני מניח שהתשתנו כמה דברים מאותה תקופה שבה העוזי היה חברך הטוב ביותר. שנית, אם את באמת מעוניינת לעבור לגור בקיבוץ כדי שילדיך יגדלו בסביבה טובה, את מוזמנת להמשיך לשאול שאלות ענייניות ואני מבטיח שיענו לא בענייניות. ושלישית, אני אישית, חושב שקיבוץ זה מקום מצויין לגדל בו ילדים, אבל חיי השיתוף הם בהחלט לא הדבר המרכזי. אפשר גם לקנות/לשכור בית באיזו שכונה חדשה ופשוט להנות מהשקט ומהסביבה הידידותית.

GMN

New member
../images/Emo93.gif

"את מוזמנת להמשיך לשאול שאלות ענייניות ואני מבטיח שיענו לך בענייניות" בטעות רשמתי לא. זה נראה ממש רע...

MoRoSH11

New member
מה הסרט שלך?!

מה את מנסה לאתגר אותנו?! ממש משעמם לך, אה?! אם תחליטי לגדל ילדים בקיבוץ יהיו להם חיים טובים גם זה לא יהיה הקיבוץ הכי עשיר וגדול, מנסיון אישי שלי בתור ילשדה בקיבוץ שאינו עשיר במיוחד ו/או גדול והיתה לנו ילדות נהדרת. זה ממש לא פרמטר לזה.

אחות, תרגיעי...

לפי התגובות שלך נראה שאת בסרט עצבני... די. תני חיוך הכל יופי אין סיבה להתעצבן אז אמרו שגידו

למעלה