שאלה:

• פותח הנושא j o
  • פורסם בתאריך

j o

New member
../images/Emo163.gif שאלה:

נאלצתי להחליף צמיג קדמי חדש (XT500 סופרמוטו). אז חדש, חדשש, אבל החלקה על הקרח?? נסעתי איתו בכביש יבש, מהירות סבירה, משהו כמו 100 ק"מ, ואני מרגיש אותו 'יושב' בלבד על הכביש רק בגלל כוח המשיכה. אני טיפה משחק עם ההגה 'בקטנה' (מה שנקרא ;) ) ואני מרגיש שהאפונוע מתחיל בשמיניות מטורפותת כאילו שרוצה לצאת משליטהה. (בקודם זה לא היה ככה בכלל..:( - או שהפכתי סנילי בשבוע + כמה מכות?!) תודה מראש, 'בשלבי התמכרות קשים' ג'ו.

j o

New member
אין לי ממש מושג כמה אני צריך, למרות

שכבר כמה יודעי דבר (כך הם נשמעים), 'זרקו לי' שאני צריך למלא 32 PSI באחורי ו- 30 PSI בקדמי. למען האמת, לא טרחתי לבדוק כמה מילאו לי בקדמי במוסך אחרי ההחלפה, אבל חששתי שהבעיה נעוצה כאן (לחץ אוויר הנוכחי גבוה מידי כנראה לא?), אבל מה שגרם ל'עצלנותי' הוא שבנוסף לכל זה יש על הצמיג שכבה של חדש כזה... והיא נראה לי מוסיפה שמן לכל המדורה..

j o

New member
../images/Emo152.gif שוב אני,

למקרה שלא הובן (משום מה הסתכלתי על ההודעה וראיתי ת'בילבוליה..), 'בקטנה' התכוונתי שאני במהלך נסיעה, בקו ישר נגיד, ככה, מסיט את הכידון בנגיעות קלות לסירוגין, ואזז אני מרגיש שהאופנוע רוצה לעשות שמיניותת ולצאת משליטה. (עכשיו יותר מובן!)

שאול DR650

New member
בהחלט קשור

על האופנוע אמור להיות כתוב מה הלחץ אויר המקסימלי לעומס מלא ולעומס קל (רוכב בלבד, נגיד). בכל מקרה, אין למלא אויר מעבר למקסימום!!! זה בהחלט יגרום לקדמי (ולאחורי) לאבד אחיזה. אפשר למדוד את זה לפי זה שעומדים עם האופנוע על הכביש (ברמזור למשל) ומנסים לסובב את הכידון ימינה-שמאלה שוב ושוב, אם הוא מסתובב בקלות מדי הרי שהצמיג הקדמי מנופח יותר מדי. אם לא כתוב לך עם האופנוע צריך לנסות למצוא ספר רכב. ובקשר לזה שאלו צמיגים חדשים- שוב צדקת, בצמיגים חדשים אכן יש שכבה שמנונית במקצת שתרד לאחר שימוש יום-יומי במשך שבועיים-שלושה להערכתי (למרות שאני לא יודע את הזמן המדוייק). וגם- לסמוך על מי שהחליף לך את הצמיג זה טעות גמורה. אין להם מושג, זה סתם פנצ'ר-מאעכר. גם אני עשיתי ככה ואח"כ גיליתי שהוא ניפח בלחץ שלא קשור בכלל למה שצריך.

למעלה