מחפש ספר -

renon2000

New member
../images/Emo163.gifמחפש ספר -

שלום, האמת היא שאני מאוד מבולבל מכל הנושאים שעולים פה בפורום. כמו כן הידע שלי בפיסיקה (חוקי ניוטון, וכאלה מאוד בסיסי) יחד עם זאת אני מאוד נמשך לצד הפילוסופי של הפיסיקה. הקיצר אני מחפש עם יש דבר כזה - ספר שמסביר על תורת היחסות, על סוגי מאסות, על מהירות האור והנושאים הללו - ממש מהתחלה, שיהיה קריא, ובסיסי. שיסביר על תורת היחסות ייתן הוכחות ודוגמאות. אבל לא ברמה של סטודנט לפיזיקה שנה שלישית, אלא של תלמיד (לפחות שיתחיל מהסבר לתלמיד ולא יהיה מבוסס על נוסחאות ומושגים מוכחים) יש כזה דבר בכלל ? תודה

ailag

New member
יש את

E=mc² של דייויד בודאניס, אבל הוא לא ממש טוב. הוא מסביר את המונחים והסיפורים, אבל הוא לא עניין אותי כמו ספרים אחרים .. אה, כן, המרחב והזמן של הדוד אלברט

renon2000

New member
תודה, אם כך -

הבנתי ששם הספר הוא : המרחב והזמן של הדוד אלברט שם הסופר : ?

renon2000

New member
אה , אני ממש נבוך

יש ספרים נוספים שמישהו מכיר אולי, העונים על הקריטריונים שציינתי תודה .

ailag

New member
לאא..

המרחב והזמן של הדוד אלברט, חורים שחורים והדוד אלברט ועוד אחד הם ספרי ילדים על יחסות (
) יש שם את האחיינית של "הדוד אלברט", שעושה טיולים בבועת המחשבה שלו, וש הם שמים לב לאפקטים והיא עושה ניסויים ..

arifell

New member
אני דווקא מאד נהניתי ממנו

מה שתמיד חסר לי בלימודי מדע, זה שאין שום קורסים על ההסטוריה של המדע

2_be

New member
אז ככה...

דבר ראשון ברוך הבא
(לא נראה לי שאמתי לך עדיין..
) דבר שני, ברשימת ההמלצות לספרים במאמרים כבר עיינת? <אגב, בקרוב, היא תעבור שינוי לצורה נוחה יותר..
>

קווארק

New member
2 ספרים

קיצור תולדות הזמן - המתחיל מראשית הפיזיקה ומסיים בתורת הקוואנטים של פרופסור סטיבן הוקניג. בחיפוש אחר גבולות הזמן - כנ"ל אך יותר פשוט ועממי של ג'ון גריבין. בשבוע הספר הם ימכרו בהנחה, תבחר אחד מהם וצא לדרך.

Deathatred

New member
המלצות

"היקום האלגנטי" של בריאן גרין עם הקדמה מצוינת על היחסות. "פיסיקה מודרנית" של יורם אשל, ספר לימוד של פיסיקה ברמה של תיכון, מעלעול שלי הוא מכסה את רוב הנושאים של יחסות פרטית בלי להסתבך עם המתמטיקה (אך גם בלי להתנזר ממנה, מאידך גיסא).

פלטרון

New member
קיצור תולדות הזמן - סטיבן הוקינג

עכשיו בשבוע הספר - תקבל במחירים טובים יותר ... פלטרון

למעלה