כן נו..

../images/Emo163.gif כן נו..

ככה זה כשלא ישנים כבר 3 חודשים.. ברור שהתכוונתי לכתוב את שם המשפחה.. אז מ-ה-ת-ח-ל-ה שם המשפחה שלי לפני נישואיי הוא צָרְפִיס царфис (באנגלית יש כמה צורות כתיב, בעיקר מה שאנחנו כותבים ולא משהו "רשמי" tsarfis או zarfis או tzarfis.. גרנו בעיר אודסה שבאוקראינה, אבל מה שידוע לי משפחה של אבא שלי מגיעה מאיזור ויניצה-באר (vinitza). זה הכל, יש עוד משפחה עם אותו שם משפחה בארה"ב, אבל גם הם לא יודעים מה המקור.. כמו שכתבתי, הוא לא נשמע "רוסי" ולא נשמע "יהודי".. אשמח לעזרה :)

masorti

New member
האם אחד מאבות-אבותייך בא מצרפת?

אני שואל ברצינות. בעברית בהברה אשכנזית, המילה "צרפת" תהפוך למשהו כמו "צרפס" (Tsarfes). ומכאן הדרך לשיבוש "צרפיס" היא קצרה. ראי בלינק הזה שעוסק בדברי תורה ונכתב ע"י רב מארה"ב שדובר עברית בהברה אשכנזית. (את המילה "שבת" למשל הוא כותב Shabbos). בין השאר הוא מתייחס לפסוק במלכים א' המדבר על אליהו הנביא שהלך אל האשה בעיר צרפת שבלבנון. הנה לך הציטוט מהלינק:
4) Tzedakah averts evil decrees, and in famine (as well as in other deadly situations – Poskim) it saves from death as in the case of the woman of Tzarfis (Kings 1: Chapter 17).​
כמו שאת רואה, המילה "צרפת" מתורגמת כאן ל- Tzarfis. אם הפירוש הזה נכון, זו עדות שמדובר בשם יהודי כי זהו שם עברי בהברה אשכנזית. מצד שני, כמובן יתכן שאני טועה ומדובר באיזו מילה רוסית שאיני מכיר. (אולי תחילת המילה קשורה לצאר הרוסי??).

תודה ותשובה

לגבי האפשרות הראשונה לא חשבתי על מה שכתבת, אני אנסה לבדוק.. לגבי שזה חלק ממילה, חשנו על כך והדבר היחיד שמצאנו הוא שאולי פיס=רגל באידיש ואולי שם המשפחה מתתרגם משהו כמו "רגל הצאר".. משהו כמו הסנדלר של הצאר בפירוש חופשי.. תודה על המאמץ!!!

Sadetsky

New member
אל תלכי רחוק. הנה:

בתחילת ההתחקות אחרי שמות יהודיים, השם TSARFIS היה מרוכז בגרודנו. המשמעות - צרפת. (לא רגל ולא צאר) גירסאות נוספות לאותו שם (ואולי נצרים לאילן המשפחתי שלך): TSORFAS, TSERFAS, TSARFAS, TSORFOS, TSARFIN וגם CHERFAS, CHERFUS שיהיה בהצלחה.

מוזר..

מיכאל צרפיס הוא שמו של דודי (אבל הוא צעיר, בן 45 ) ושמו של אדם (גם צעיר) שחי בארה"ב (זה שהזכרתי אותו כבר)..

bilen

New member
אז הנה, יש מה לחפש בארץ.

אולי שווה להיעזר בעיתונאית שכתבה את הידיעה. אדם מבוגר יוכל לעזור לך מאוד.

rtamary

New member
מיכאל צרפיס מופיע באתר 144

של בזק ( בנתניה ) וגם באזורי חיוג אחרים יש עוד כמה "צרפיסים " אחרים. אבל - יש לחפש בכל אזור חיוג בנפרד. משום מה כאשר חיפשתי חיפוש כלל ארצי לא עלה אף אחד ... יש להיכנס לאתר בזק , ומשם יש קישורית ל 144 בגוגל יש עוד כמה צרפיסים ( יגאל , יוליה ...) בהצלחה תמרי

השם צרפיס

שלום וברכה, שם זה רשום בין שמות יהודי האימפריה הרוסית (ראה BEIDER, 1993). הוא באמת נגזר מהשם העברי "צרפת". היו מקרים רבים בהם חיילים יהודיים בצבא נפליאיון נשבו ע"י הרוסים ומאוחר יותר נפדו ע"י הקהילות היהודיות בהן היו אסירים. יתכן והשם "צרפת" ובהגיויו היידי "צרפיס" ניתן ככינוי לשבוי שנפדה ומצא אאת מקומו בקהילות. מטילדה (חג"י)

למעלה