יש דרך! אחרת

שיאבן

New member
../images/Emo163.gifיש דרך! אחרת

ביום ראשון בשעה 10 ליד קיבוץ נחשונים יפגינו גופים ירוקים ונוער מרצ מול טקס חניכתו של קטע בן 18 ק"מ מכביש חוצה ישראל. אנחנו באים לזעוק ולצעוק על חוסר המדיניות המעודדת תחבורה ציבורית... רק השנה הוקצב בתקציב המדינה 129 מליון ש"ח לכביש חוצה ישראל, במקום להקפיא אותו ולהשקיע את הכסף באמצעי תחבורה המונית. הסעות יוצאות ב רבע ל9 מרכבת צפון ועולות 20 ש"ח. הן לא של נוער מרצ. יש כמה מכוניות שיוצאות לשם (חבל שאין לשם רכבת...) מי שרוצה להצטרף נא ליצור קשר איתי או טלי לרנר או אורי עמית או הש"ש הקרוב לביתכם. תראו את מעריב עסקים. העמוד הראשי מעוטר בתמונה של יו"ר צעירי מרצ עופר גוטמן, מההפגנה נגד הקיצוץ בתקציב. ובוא ביום ראשון, המאבק בכביש עוד לא נגמר, והמאבק למען הרכבת רק מתחיל. חג שמח שיאבן
ציק ציק צק ציק ציק צק ציק ציק צק על הפסים, הנה באה הרכבת וכווולם נוסעים!!!

א.א.אפל

New member
מתארגנת מונית מאזור מודיעין-

לפנות אליי אם מישהו מעוניין.

שיאבן

New member
על כבישים רכבות וכל הכבוד....../images/Emo163.gif

נתחיל בכל הכבוד. כל הכבוד למודיעין על ההתארגנות. ועכשיו כבישים ורכבות. רכבת יכולה להכיל אלפי נוסעים, לסוע במהירויות גבוהות במיוחד (עד 600 קמ"ש ביפן למשל) להגיע ברמת דיוק גבוהה מאוד ובתדירות גבוהה. הרכבת תזהםם פחות, ותפתור את בעיית מאות אלפי האנשים הנכנסים כל יום למרכז הארץ. אם אתה גר בפריפריה, ויש לך רכבת קרובה לבית ותחנה קרובה לעבודה, את תבחר ברכבת ותשאיר את הרכב בבית. ככה תגיע בזמן ידוע מראש בלי פקקים בלי לחץ ותוכל לנוח בדרך. דוגמא אישית: יש לי משפחה שגרה בניו יורק- האבא והבן עובדים בבניין משרדים במנהטן. יש להם רכבים בבית (ואפילו אופנוע הארלי דיווידסון) אבל למשרד הם נוסעים ברכבת התחתית. העיר ניו יורק מונעת כניסת כלי רכב בשעות העומס למנהטן וכך חייבים כולם להכנס בתחבורה ציבורית, ואז העיר לא נסתמת\מזדהמת\מתפקקת וכו ובנוסף לכל... זה ממש יפה. כבר שנתיים לא דיברנו על כביש חוצה ישראל ונוסעים חברתיים\סביבתיים אני ממש שמח. נתראה בהפגנה

Moledet972

New member
רכבת עדיין לא פועלת על אנרגיה

סולארית, לכן, מהו ההבדל בין אוטובוס שיסע בכביש חוצה ישראל לבין רכבת? בנוסף, יש אנשים שרוצים לסוע במכונית, להנות מהנוף, לעצור מתי שרוצים. כמו כן, קילומטר של פסי רכבת עולה יותר מקילומטר של כביש(פס אחד), וברכבת נוסעים לא יכולות לסוע משאיות. לכן, דרושים גם כבישים וגם פסי רכבת. ועוד, אם היו מאפשרים כלכלה חופשית בארץ, אז מזמן היו נבנים פה פסי רכבת לכל מקום.

כלניות

New member
עוד בעיה קשה עם הכביש

היא שמדובר בכביש אגרה שיחד עם עלויות רכב (ביטוח,מוסך וכו´) ודלק, יהיה מאוד יקר לאנשים שגרים בפריפריות.

Moledet972

New member
גם רכבת עולה כסף. לא הבנתי למה יהיה

יקר יותר לאנשים שגרים בפריפריות. זה לא שאני נגד רכבת, פשוט אשר גם לרכב על סוסים, ובכלל אין זיהום אוויר. יש שיטות שצריך להשתמש בהן למנוע זיהום אוויר, כמו שימוש בסוללות במקום בדלק למכוניות ( הסוללות יטענו ע"י אנרגיה סולארית בתחנות דלק, ואז, אדם במקום לקנות דלק, יחליף את הסוללה שלו בתחנות הדלק, וכך גם תחנות הדלק לא תפגענה, גם האוויר לא יזוהם, וגם המחירים ירדו משמעותית, ותהיה צמיחה אדירה בכלכלה.

הגינגי

New member
לא מדויק

אמנם יש יתרונות לנסיעה ברכב פרטי אבל להזכירך אף אחד לא אוסר על אנשים ליסוע ברכב פשוט יוקדשו לרכבים פחות מסלולים וכבישים יותר איטיים. אם בן האנוש יחפש מהירות ואולי איזה שעה לישון הוא יוכל לסוע ברכבת. לידעתך קיימות בעולם גם רכבות סחורות למעבר של סחורות ככה שאני לא מבין את העניין של המשאיות. הדבר התמוה ביותר הוא עניין הכלכלה החופשית בהודעתך? מה הקשר בין כלכלה חופשית ופסי רכבת??? היתרון בזיהום ההאוויר הוא שהרכבת נוסעת על חשמל אשר מופק בתחנות כח הפועלות על פחם. התחנות הכח הזיהום מתבצע הרחק מאוכלוסיה תחת נהלים מחמירים בניגוד למכוניות בהן הזיהום לא מבוקר ואין מסננים בדוגמת אלו הקיימים בתחתנות הכח. אולי אפילו בבוא היום יפיקו חשמל המדינה הזאת בדרכים יותר "אקולוגיות" ואפילו זולות ככה שיהיה ניתן להפחיתעוד יותר את מידת הזיהום. הפתרון של הרכבת בה לפתור את בעיית הפקקים הנוראיים וצפיפות המכוניות במרכז המדינה (מחדרה עד גדרה) ורכבת אכן תוכל לפתור בעיה זו.

כלניות

New member
יש קשר לכלכלה חופשית

במדינות אחרות חברות מסחריות (ולא ממשלתיות/ציבוריות) בונות פסי רכבת על פי יוזמה שלהן, זאת אומרת חברה מחליטה שיהיה ריווחי לחבר ברכבת את ירושלים עיר הקודש ואת תל-אביב עיר הלחות, מוציאה אישורים ומתחילה לעבוד.

הגינגי

New member
העניין הוא

העניין הוא שחברה פרטית תבנה פסי רכבת ותריץ את הרכבות על פי אינטרס רווחי עסקי גרידא ולא תחשבו על נוחיותו של הציבור. למשל היא עלולה לעלות את המחירים כך שאנשים שלא מבוססים כלכלית לא יוכלו להשתמש ברכבת או לא לחבר ערים נחשלות ומרוחקות למסילה (כדוגמת עיר הקודש מבשרת ציון) מפני שזה לא רווחי כלכלית.

Moledet972

New member
לכן ישנו דבר שנקרא תחרות

כך, חברה נוספת תבנה פסי רכבת מירושלים לתל-אביב, כי ניתן להרוויח גם במחירים נמוכים יותר... לכביש יש תפקיד של מתחרה נוסף ברכבת, כך שאם מחירי הרכבת יהיו גבוהים מדיי, תהיה לאנשים אפשרות להשתמש באוטובוסים וברכבים פרטיים.

tali_le

New member
לא על אנרגיה - אבל הרבה פחות דלק...

ולכן גורמת להרבה פחות זיהום סביבה - אפשר לציין גם את העובדה ששטח שתופסים פסי רכבת הוא קטן בהרבה ומהווה מפגע סביבתי קטן בצורה משמעותית... וזה רק אחד האספקטים השליליים של הכביש: הפקעת אדמות, פגיעה בשמורות טבע, השפעות חבריות וכלכליות נוראיות הם עוד כמה... אם תרצה אני אפרט גם עליהם... טלי

עוד בעיה קריטית לארץ שגורם הכביש

הבעיה היא שהמשקעים עליו נסחפים למקומות נמוכים יותר. הבעיה שהמשקעים סוחפים יחד איתם את כל הלכלוך והזוהמה שעל כבישי ישראל.... כמו למשל הקטע שלו ליד מעיינות בראש העין,ששם נסחפים המים המזוהמים הישר אל מקורות המים מהם שואבת ראש העין וסביבתה את מי השימוש שלהם. כבר פורסמו מספר מאמרים בנושא אבל אף אחד לא באמת קם ועשה משהו... טלטול

ואוו, אני אפילו קצת חלוד...

אלון מנקה את החלודה מהדיונים על חוצה ישראל מלפני שנתיים ומקווה שהוא עדיין יודע איך לנהל אותם: נתחיל מהקל מאוד לכבד: * אלמנט שאף אחד כאן לא הזכיר זה האלמנט התרבותי, במכונית אתה נוהג לבד לרוב מנותק משאר האנשים, כל אחד סגור במכונית שלו. אני זוכר שפעם טיילתי עם חבר ברחובות רעננה (עיר הקודש?!) ופתאום הוא נתקל בחבר אחר שלו שלא ראה זמן רב, כשהתעניין מה קרה שלא ראה אותו כל כך חברו הגיב: אהה... אני בקושי על הרחוב כל הזמן במכונית. * תאונות דרכים, תחבורה לא תלויית כביש היא בטוחה עשרות מונים יותר, אמנם תאונות רכבת הן מתוקשרות הרבה הרבה יותר, אבל הן נדירות בהחלט. לעומת 700 הרוגים שכבר היו על הכבשים השנה. * איכות סביבה - 1000 נוסעים יכולים להיכנס ברכבת אחת, לעומת שינהגו בכ 800 מכוניות. פסי רכבת תופסים שטח קטן יותר מכל כביש, על רכבות יש פיקוח ברור (לפחות אמור להיות) לגבי איכות וכמות האנרגיה שהן מבזבזות. הגינגי הוסיף עוד כמה נקודות בעניין... * פקקים - בכל העולם המערבי כבר ברור והוכח שרק תחבורה ציבורית לא-תלויית כביש היא הפתרון לבעיות תחבורה. עוד כבישים ללא תחבורה ציבורית חלופית מעודדים אנשים לקנות מכוניות ובכך כל האלמנטים השליליים שהזכרתי מקודם חוזרים על עצמם. * חיבור הפריפריה למרכז - בתור אדם שגר באשקלון ואבי עבד (ועדיין עובד) באזור המרכז, אני יודע טוב מאוד כמה זה קשה לנסוע יום יום לעבודה בכבישים מלאי פקקים לת"א, לא לדעת מתי מגיעים בכלל, להשתעמם שעות על הכביש, לבלות עוד 4-6 שעות נוספות ביום מחוץ לבית ועוד. אם הייתה רכבת מהירה במדינה הזאת מאשקלון לת"א יכול היה תושב אשקלון המקומי לנסוע כל בוקר לתחנת הרכבת (10 דקות מקסימום...) להחנות את המכונית, לעלות לרכבת, לדבר עם החברים שהוא הספיק להכיר, להגיד בוקר טוב לנהג שהספיק לדבר איתו מספר פעמים ולשבת חצי שעה ולסיים את כוס הקפה והעיתון ברכבת. חבל שבתור מדינה שמדברת כל כך הרבה על יישוב הנגב והגליל והפריפריות אנחנו לא עושים משהו מהותי בנידון. ד"א - התהליך גם יכול להיות הפוך. עם בעל מפעל יודע שהעובדה שהוא יקים מפעל בב"ש לא תשנה כלום כי יש רכבת ת"א - ב"ש שמגיעה תוך חצי שעה הוא יעשה את זה במקום להמשיך ולבנות מפעלים באזור המרכז. דבר שמטפל בבעיות האבטלה בפריפריה. כל הטיעון לגבי כלכלה חופשית לא תקף... נכון להיום אין מצב שבו רכבת ישראל תהפוך לחברה פרטית, ותתחיל תחרות בנושא. תשתיות הרכבות לא קיימות ולא ניתן לרשת את המדינה ברשתות רכבות פעמים - מה שנדרש בשביל תחרות - מדובר פה במונופול טבעי ולכן כדאי (לפחות בינתיים) שרכבת ישראל תהיה חברה ציבורית. ניתן להחיל אבל מודלים כלכליים שונים ומשונים כדי לחסוך בהוצאות על רשתות הרכבת - דוגמה שיזם פרטי יבנה את רשת הרכבות והן יהיו בבעלותו במשך 40 שנה שכל זמן שהן בבעלותו המדינה תעביר לו 60% מהרווחים של רכבת ישראל... בקיצור - איפה שיש רצון אפשר למצוא פתרונות. הבעיה אצלנו שאין רצון...

SMOLANIT1

New member
אוריה

כל הכבוד על ההשקעה... לי לא יצא להיות שם(הסיבות מובנות...) אפשר לקבל סיקור על ההפגנה מפי אוריה?

למעלה