|ישראל|

../images/Emo163.gif |ישראל|

מחר בגרות באזרחות (אזרחות ותנ"ך, בעיני המקצועות החשובים ביותר בבגרות) ואחרי שעברתי על המושגים, ועל ההגדרות... חשבתי לשאול... איך אתם הייתם רוצים לראות את מדינת ישראל
מדינת הלכה
מדינה דתית לאומית
מדינת הערכים היהודים
מדינת העם היהודי
(באה בשיתוף עם רוב הגישות... מרכז רוחני לעם ישראל בארץ ובתפוצות, עם דגש על קשר עם התפוצות)
מדינת היהודים
(בית לאזרחיה היהודים של מדינת ישראל, אך ציוויון חילוני לגמרי, הנקבע על פי דעת הרוב)
מדינת כל אזרחיה
(חוח, השאלה מופנת לאזרחי מדינת ישראל, אבל יהיה נחמד לשמוע גם את דעתך...)

Lord Buksht

New member
אממ...שאלה קשה

וכמו שדיברנו, המסקנה הסופית שלי היא שהייתי רוצה לראות מדינת "הערכים היהודים"(או כמו שידועה בתור לאומית-תרבותית) אבל אני עדיין חושב שהדרך היחידה להגיע למצב כזה היא להגדיר את המדינה בתור מדינת היהודים...

youvall

New member
מדינת לאום יהודית תרבותית!

מדינת הלכה-לא תודה! יש את אירן לאיסלם והוותיקן לנצרות...באמת שלא צריך עוד מדינה כושלת! מדינה דתית לאומית-יכול להיות שחלק מהאנשים יסכימו עם זה...לי קשה לחיות כיהודי-חילוני-ציוני במדינה שכופה עליי לשמור שבת וכו'! כל מה שנמצא מתחת למדינת לאום יהודית תרבותית נכלל בהגדרה של יהודית תרבותית, ואני אסביר למה זה: מדינת ישראל הוקמה כבית לאומי לעם היהודי, ואנחנו חייבים לשמר משהו מהמסורות רבות הדורות של העם היהודי, בין אם זה לוח שנה יהודי, חגים יהודיים או כיבוד המסורת. אני גם חושב שחייבים ללמד במערכת החינוך מושגי יסוד ביהדות ובמסורת היהודית כמו יציאת מצרים, ארבעת ושבעת המינים, צום ט' באב וצום הכיפורים, עשרת ימי תשובה וכדו'... אסור לנו להתנתק מהמורשת היהודית-אחרת, אין שום סיבה להיות בא"י ואפשר ללכת להקים מדינה באוגנדה!

למעלה