השפעות בארוק

jethro tull

New member
../images/Emo163.gif השפעות בארוק

מישהו אולי יודע על יוצרים של בארוק, מלחינים קלאסיים או יצירות שנשמעות פולקיות כמו ג'טרו טול, בעצם המקורות של ג'טרו, חוץ מבאך, אולי משהו יותר פולקי, אתם מבינים למה אני מתכוונת? איפה אפשר לשמוע מוזיקה עתיקה של MINSTRELS

מורנא007

New member
Grateful Dead

שילוב של פולק אמריקאי, בארוק ורוק מוצג באלבום Anthem of the Sun.

giloni

New member
Baroque&Roll

זה שם אלבומם האחרון של אחת האובססיות שלי - Strawbs. אם החומר של הלהקה מוכר לך, האלבום הזה יפתיע לטובה: כשמו כן הוא. רוק אקוסטי בניחוח בארוקי. עכשיו קצת יותר לעומק: Gentle Giant עשו מוסיקה בארוקית מתובלת בכל דבר שאפשר. כמעט בכל אלבום שלהם תמצא משהו מזה. Renaissance הראשונים, כלומר ההרכב שכלל את האחים Relf: האלבום עם שם הלהקה והשני בשם Illusion. בארוק את פנטאנגל המופלאים כבר הזכירו, אם כי בעקיפין. אל תעקוף, קח את השלושה הראשונים שלהם ותראה מה זה בארוק. עוד להקה, קצת פחות מוכרת, Mellow Candle עם אלבום אחד - שתי זמרות, נגינה מרהיבה והפקה מלוטשת. Gryphon באלבומיהם Red Queen, Midnight Mushrumps מומלץ. כלי נשיפה מעץ, גיטרות אקוסטיות ומקלדות עתיקות ואלקטרוניות. תאווה לאזניים. להקת פולק רוק בריטית נודעת אחרת, שגם באלבומיה אפשר למצוא לא מעט פנינים בארוקיות (אם כי המוסיקה בעיקרה היא פולקית-רוקית) היא Steeleye Span. לאווירה הבארוקית מתאימים Below the Salt וגם Parcle of rougs. גם Amazing Blondel עשו מוסיקה כזו. נסה את Fantasia Lindum שלהם. ואם התחלנו ב Strawbs נסיים איתם: אלבום שתמצא בו ברוקיות (שזועקת מייד מהעטיפה!) הוא Just a Collection of Antiques and Curios. הופעה חייה מ 1970 בהשתתפותו של ריק וויקמן על פסנתר, אורגן וצ'מבלו - הכלי הבארוקי האולטימטיבי. ואם בצ'מבלו עסקינן, למה שלא תשמע את Six Wives of Henry the VIII? נכון, פרוגרסיב, מקצבים מהירים וסוחפים אבל הרוח הבארוקית נחה על האלבום מראשיתו ועד סופו. גם האגדות של המלך ארתור מתאימות לך. יש כאן כבר יותר מדי. יקי

lost again

New member
יפה...משהו עם טעם...

יש לך טעם מעולה...שאלה לי אליך...איזה אלבום אתה הכי אוהב של הSTRAWBS?

giloni

New member
שאלה טובה

אני אוהב את רובם. מבחינתי זה כמו לבחור באמא או אבא, אבל מכיוון ששניהם כבר הלכו לעולמם והלהקה עדיין לא אני יכול להרשות לעצמי: Grave New World שהוא לדעתי, ואף הצלחתי לשכנע עוד כמה, אחד האלבומים הטובים שהוציאה להקת רוק בשנות ה 70 ובלי להכביר מלים, תוכל לקרוא עליו בביקורת שכתבתי בשרת העיוור. From the Witchwood - האלבום שיצא לפני Grave, ב 1971, ובו מככב עדיין ריק וויקמן. יותר פולקי אבל כבר עם נטיות רוקיות-פרוגיות. אלה השניים שהייתי מציב בראש הרשימה, אבל במרחק ממש קטן מרוב האלבומים האחרים שלהם (ויש כ 28 אלבומים שיצאו עד היום - ועוד אחד שעתיד לראות אור בחודש הבא) יקי

לאורלין

New member
סבבה

דיסק מעולה...האהוב עלי ביותר זה GRAVE NEW WORLD אני דווקא אוהבת יותר את HERO AND HEROINE אבל עדיין זה דיסק מעולה...מה דעתך עליו?

giloni

New member
Hero&heroine

השיא הפרוגרסיבי של הלהקה, ללא ספק. Lay a Little light on me יצירת מופת, קטע הפתיחה האדיר של האוקן על המלוטרון מעביר צמרמורת, וכמובן השיר Hero&Heroine שהיה לי הכבוד לראות אותו בהופעה חיה עם ריק סאנדרס על כינור, בנוסף להרכב הקלאסי - שמיימי. אבל, אני מעדיף קצת יותר את העידן הפולקי וGrave הוא הגבולי. Witchwood פולקי יותר וכמוהו גם האלבום הראשון בו וויקמן השתתף כחבר מלא - Just a Collection of Antiques&Curious בהופעה חיה מ 1970. גם Bursting at the seams יש לו הרגעים המופלאים שלו (בעיקר בשירים The River&Down by the sea) ואם עידן הפרוג תופס את אזנך ועדיין לא הכרת, אני ממליץ גם על Ghosts שבא אחרי Hero ועם אותו הרכב. יש שם כמה קטעים שמזכירים לנו מה זו להקת פרוג-רוק אמיתית. יקי

לאורלין

New member
זה תלוי במצברוח

יש לי את הדיסק GHOSTS ביחד עם עוד 19 דיסקים של הסטרובס, אבל, אני לא יודעת למה יש לי תקופות שאני לא יכולה להאזין לדיסקהזה, הדיסק הזה דורש תקופה מסויימת בכדי להאזין לה ודווקא hero and heroine אני יכולה להקשיב כמעט כל הזמן, אבל יש לי בעיה עם סנדי דני, כי אני לא כל הזמן יכולה להקשיב לה...היא מעולה, אבל זה בתקופות. מה דעתך עליה?

jethro tull

New member
מה זה ה...

six wives of henry...? את ג'נטל ג'יאנט האלוהיים אני מכירה כבר שנים. ממש תודה לך

לאורלין

New member
אחלה דיסק

זה דיסק חביב של ריק וויקמן, שעובד על מוזיקת קלידים...ממש מומלץ...

קרימזון

New member
הזכירו כבר את GG אבל...

אני חושב שהכי יתאימו לך הם Octopus Three Friends Acquiring the Taste ו The Power and the Glory

Yaronimus

New member
הזכרתי המון מלודיות

מימי הביניים ומהרנסאנס בהודעת אוף טופיק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=503&msgid=12623688 אפשר להוריד גם מהאינטרנט....

למעלה