אני רק סוגייה ...

saras11

New member
../images/Emo163.gif אני רק סוגייה ...

היי לכולם/ן הרבה זמן לא התכתבנו ...
יש לי נושא לדיון ואשמח לשמוע את חוות דעתכם ..
תמיד אומנים ובכללם עמיר לא מסכימים לפרש את השירים שכתבו. בד"כ עקב הטענה שברצונם שכל אחד המקשיב לשיר ייקח את זה לכיוונים שלו ויתחבר לשיר מהרקע האישי שלו ולא מזה של המשורר . עכשיו....
אני חשבתי...
ואני נוהגת לבצע את הפעולה הזו לעיתים רחוקות ...
למה באמת הם לא מגלים ? מה, יתכן שכולם רוצים אותו הדבר ( שאנו ניקח את השירים למקומות שלנו) אין לאף אחד דחף לספר
ולאחר שהתאמצתי לחשוב (זה קשה כשלא עושים את זה באופן קבוע..)
יש לי מסקנה :
אני חושבת שאולי הסיבה בשלה הם לא מגלים היא מאחר ולעיתים ההקשר הוא אישי וברגע שיספרו מה עומד מאחורי השיר זו תהיה מעין חדירה לפרטיות והם לא מרגישים בנוח עם החשיפה . כלומר אין להם בעיה לפרסם שיר אישי כל עוד לא כולם יודעים בדיוק מה אישי ומה עומד באמת מאחורי המילים ..
האם אתם חושבים כמוני ?
האם אתם חושבים אחרת?
האם לכם יש חיים ואתם לא מוטרדים וחושבים על דברים כאלה?
האם אני צריכה לישון בשעות כאלה במקום להטריד את מנוחת המקלדת ?
דברו, כתבו, שתפו ...

שאלה

כתבת את ההודעה כי שיעמם לך או כי זה באמת מה שאת חושב? אני חושב שזה לפעמים חדירה לפרטיות כשהם כותבים שיר לבנאדם ספציפי.

רפי35

New member
אני רק מצ'טעמם לי אז נגיב ברצינות...../images/Emo13.gif

קודם כל שרית תחשבי יותר כי כשחושבים לעיתים רחוקות יש חלקים שמתנוונים ואחרי זה קשה להם לחזור לעבוד בצורה תקינה..
דברים כאלה לא באמת מטרידים אותי אבל מכיוון שהנושא עלה אני אתייחס אליו... אני חושב הפוך ממך ואפילו יש הגיון אצלי (כן זה לא קורה הרבה אבל הפעם התחלק לי
) דווקא השירים האישיים שנכתבים מכל מיני מקומות בפנים אלו שירים שאנחנו כן שומעים את ההסבר שלהם (תחשבי כמה פעמים שמעת על שירים שנכתבו מכאב מסויים או על מישהי מסויימת או בגלל פרידה כואבת) דווקא השירים שפשוט מכוונים לקהל של אותו זמר אלו שירים שלא נשמע להם הסבר כי הזמר מעדיף שכל אחד יתחבר לפירוש שטוב לו ירגיש הכי מרוצה איתו ויישאר איתו...(הרי אם הוא יגיד מה באמת קרה שם וזה לא מה שאני או את חושבים די נתבאס
) אז שתהיה לך ולכל הפורום שבת שלום

רפאל..

אני לא יודע מה איתך אבל תחשוב אם היית כותב לבחורה מסויימת שאתה מאוהב בה וכו וכו וכו תמציא לך איזה סיפור שאתה רוצה היית מספר אותו לכל העולם?

iCp

New member
אני לא כל כך אוהב ששופטים אדם לפי המקום שבו

למד

אנונמני

New member
לא שפטתי אותו לפי המקום שבו למד ולא ברור איך

אתה למדת שאני לא אוהב אותו(יותר נכון את שיריו) לפי המקום שבו למד? סתם יצא ככה שאני לא מתחבר לשירים של אותם זמרים שיצאו מהבית ספר הזה. בס"הכ כתבתי שאני לא אוהב את שיריהם. שום דבר אישי נגד המקום :p

רפי35

New member
יוגב אני לא יודע מה שמעת בעבר אבל...

אני שמעתי מספיק אומנים שסיפרו על שירים שכתבו לאנשים ועל מקרים ספציפיים ובתור דוג' אתה יכול לקחת את אביב גפן (שאתה מעריך מאוד אם אני זוכר נכון) שסיפר על שירים שכתב על אהבה ועל הבית וכו'....(ותקן אותי אם אני טועה). מה שאני כותב לא אכפת לי שכולם ידעו (כמובן אחרי שמי שאני כותב עליו יודע את זה אח"כ שכולם ישמעו) דברים שהם נתונים לפרוש אין צורך להסביר כי כל אחד יפרש אותם איך שהוא רוצה. שבת שלום...

אבל אין קשר

כל אדם שונה באישיותו יש אנשים שיציעו נישואים לבחורה שהם אוהבים במשחק כדורגל עם מיליון איש ויש אנשים יותר מופנמים שמתביישים וכאלה (דוגמה אני) ולכן כל אחד בוחר מה לעשות ואם לגלות את תוכנו של השיר.. ועמיר כמו שאנחנו מכירים לא ישתגע ויצא בהצהרה ענקית הכל הוא עושה בשקט בקטן הוא מופנם טיפה ביישן אפילו לא מסכים איתי יחביבי? וכן אביב גפן מאוד אהוב ואהוד עלי.

רפי35

New member
שבוע טוב...נסכם שהכל תלוי באופי של הזמר..

יש כאלה שמחפשים את אי הפרטיות ויש כאלה שהצניעות היא דרכם. שיהיה שבוע נפלא...

שבוע טוב עם בשורות טובות אמן.

וכן באמת נסכם את זה ככה, נהנתי "להתווכח" איתך (באמת לא בציניות).

saras11

New member
אולי כי ההוא הוא היא ...

אני דווקא אוהבת את אריק ברמן יש לו שירים יפים ומוזיקה טובה אבל גם הוא לא אומר על מה נכתבו חלק מן השירים שלו . לדעתי הפרשנות שאנו שומעים על שירים היא לא תמיד מהכותב אלא מקורבים למינהם וכד' .
בכל מקרה אני מסכימה עם מי שאמר שזה תלוי בבן אדם אבל אני עדיין חושבת שבמרבית המקרים הם פשוט לא רוצים להחשף ובגלל זה לא מגלים את הסיבה לכתיבת השיר ולא בגלל שהם רוצים שהקהל יתחבר מהמקום שלו ..
אכן דיון מעניין מותח וסוער ...
שבוע טוב לכולם ...

למעלה