אופיסיוס...

אסטרלו

New member
../images/Emo163.gif אופיסיוס...

קה מודו דה אופיסיוס קונוסש? ברבר=ספר קונטראג´י=סנדלר דישיפלו=פועל אחצ´י=טבח אדבוקט=אביאל שסטרה=תופרת שופר=נהג חכם=רב בויאג´י=צבע בחצ´י=קצב? פוסטג´י=דוור אל אופיסיו מיו-נו סה אדיזיר.

../images/Emo141.gifמאז אופסיוס

אסטרלו שלום! יה סאבס קה יו סו מובה אקי טנגו אל פלזר דה קונסרבוס. קואלו אס טו אפיסיו ? סקרטרה- מזכירה טנקג´י - פחח מרנגוס - נגר קסאפ- קצב קואפירה -ספרית אנגינר- מהנדס אלבה - תלמידה סניוריקה

RORGAD

New member
אי קואלו אס טו אופיסיו קרידה?

מזכירה - סקרטאריה. טלפנית - טלפונג´ייה ניהול חשבונות - זה בעצם בכל השפות ניהול ספרים, מנהלה דה ליברוס???
אמה קומו לה אסקרביטס אה אביאל, מנהל חשבונות - אסטריה...

avielss

New member
../images/Emo9.gif סי יו מבו אזר מה אדבוקט

טודון סבן אנקשר סה אלא פרזיון..... קמנגי-כנר קנטדור-זמר קבגי-מחלק קפה קונדורגי-לא יודע ציצקצי-מוכר פרחים קוזינרה-תופרת מוסה-משרתת ברבר=ספר בנקאי=בנקר

אסטרלו

New member
../images/Emo79.gifאהבתי את הקמנג´י

אקן אנפרימרו וואז אנקשאר אריינטו, קרידו? נו טווה קדאר לוגאר אן אל פרזיון! רותי אסקריביו לאס ביירבאס דה לוס בחירות. אונה קוזה סולבידו: קומו סדיזי "שחיתות"?

RORGAD

New member
אביאל קונדוצ´י ארה אל קה ונדייה

קונדוצ´וס, בעל מעדניה, אמי ז"ל תמיד ביקשה מאבי "ניסים ואטה אנדה ג´אקו אל קונדוצ´י אי מרקה, קשקבל, קזו דה ראייר, און קוטי דה טונה (זו היתה קופסא גדולה, אינני זוכרת באותה תקופה קופסאות קטנות) סארסיצ´ה, לאקרדה, אי און פוקו דה בונבונס פארא לאס קריאטוראס, את זה אני זוכרת היטב, ככה כל יום חמישי אבי היה הולך לג´אקו אל קונדוצ´י והיה מביא את הדברים האלה הביתה, ואנחנו הילדים חיכינו בכיליון עיניים ל- "צ´ופמלה" שאבי היה מביא כל שבוע הביתה יחד עם הקונדוצ´וס, והיתה משמעת, נו סה קומה נאדה אנטס דה קומר לה קומידה, נו בטח שבאותו יום אכלנו מצויין.

avielss

New member
אפרופו צופמלה

יום אחד הייתי קטן(גם זה קורה) נסעתי לחולון וביקשתי צופמלה המוכר כמעט נתן לי סטירה חשב שאני מקלל אותו על זה נאמר ."דה לוס אירנאינוס חיירה נו היי"

אסטרלו

New member
אפרופו צ´ופמלה 2

עבד אצלנו איש ארגנטינאי מצחיק שהשתמש במילה צ´ופמלה כתרתי-משמע. בערך במקום "קפוץ לי", והמבין יבין

כוכב4

New member
צ´ופמלה 4

אצלנו בשכונה עבר כל יום חמישי איש שמכר מתוך עגלה סגורה בזכוכית צ´ופמלות משני סוגים תרנגול אדום וגדול ותפוח מצופה בצבע אדום וכל השבוע ההינו מחכים ליום חמישי והיה לי קשה כל כך לבחור בין התרנגול לתפוח. הימים ההם שדברים כל כך קטנים עשו אותנו מאושרים. יש מי שזוכר את המעדניה של ארוניקו בת"א ?

כוכב4

New member
לשכונה קראו גבעת משה א או ב

והיא נמצאת ליד שכונת שפירא זאת היתה שוכנה של יונים ולידה היתה עוד שכונה של טורקים כל הסביבה היתה בנוייה משכונות ששיכות לאותה עדה לפחות אז לפני בערך 60 שנה כמובן שהיום זה לא קיים אבל יש עוד אנשים שגרו שם במיוחד הילדים של אז כמוני שעדיין מתגעגעים לחיים אז בהצגה בוסתן ספרדי הזדעתי לחלוטין אני זוכרת אפילו את הטנה מכה את בית הכנסת שהיה שייך לשכונה ובכל חג ושבת לבשנו את בגדי השבת היחידים ויצאנו עם הסבים או האבא וכשחזרנו היו הבורקס והמזטים המלפפונים והחמינדוס מוכנים אוי אני יכולה להשתפך כך עד מחר אז בינתיים בואנה נוצ´אדה ושנה אזרחית טובה ושלוה אוהבת את כולכם.

רותי ב.

New member
סטריאה ....

תשתפכי חופשי, קרידה.
עשה לי טוב לקרוא את מה שרשמת. דמעות וחיוכים.

אסטרלו

New member
ודאי,אאאארוניקו !

כל ילדותי אבא שלי ערך שם את הקניות (שכונת שפירא) קה קזוס ! קבה אזיטונאס! קה סארסיצ´אס! חבל"ז.

רותי ב.

New member
צ´ופמלה 5 (אני חושבת)

לה אירמנה די מי מדרה, ביוויאה אין עכו, אי מוזוטרוס אסטובימוס אין קיבוץ, אלאדו די תל אביב... אַל קיבוץ נו אביאן צ´ופמלאס, מה איל ויזינו די לה פמייה אין עכו, לאס אזיאה אל סולו, אי דספואס קון אונה ´עגלה´, סאליבה א-לאס קאיס א וינדרלאס. יו קי מי אגרדבן מונצ´ו, קדה ווס קיריאה קי מי טומי מי מדרה א ויזיטאר סו ארמנה, אי נו לי קיריאה קונטר קי אז פור אסטאס צ´ופמלאס קי מי דבה איל ויזינו...

angelici

New member
רותי עד היום אני מחפשת../images/Emo98.gif

את הצו´פמלה של פעם את זוכרת הם לא היו צבעוניות אלא רק אדומות ועוד תוצרת בית מממממ,,, איפה מוצאים אותם היום? אולי תבקשי את המתכון?

RORGAD

New member
אנג´ליקה קרידה אקי אן אל פורום לו

אסטו דאנדו, אן אסטוס מינוטוס, פארא טי אי פארא טודוס קה קיירו מונצ´ו ביין אל פורום דה לאדינו.

אסטרלו

New member
תראו מה שצ´ופמלה יכולה לעשות...

יםםםםםםםםםםםםם של געגועים לילדות

navas

New member
צ´ומפלה../images/Emo141.gif

סליחה על הבורות, אבל האם צ´ומפלה אלו ממתקים?

למעלה