פסח כשר ושמח!!!

סבבב

New member
../images/Emo162.gifפסח כשר ושמח!!!../images/Emo155.gif

אני רוצה לאחל לכולכם, לבני משפחתם ולכל בית-ישראל: פסח כשר ושמח, והרגשת חירות אמיתית!!!

likud1

New member
חג שמח

שכולנו נהיה בני חורין... ובכלל, תהנו בחג (למרות שחייבים לאכול את הדיקט הזה במקום לחם).

מצטרף לברכות... ../images/Emo13.gif

שיהיה לכולם חג מקסים, מלא באהבה, חירות, ושלמות עצמית...
אוהב!

פרסי555

New member
גם אני גם אני!!! חג פסח שמח וכשר!!!

ב"ה תעשו חיים בחופש, תחרשו הרבה לבגרויות וללימודים, ו...זהו!!!

arvandor

New member
../images/Emo41.gifחג חירות שמח!!!../images/Emo34.gif../images/Emo89.gif../images/Emo23.gif

dkey

New member
חג שמח וכיף קטן שלי

בעלי חזר הביתה מהשטחים הארורים האלה. בזמן שישנתם הלילה (ראו כתבה מצורפת) ... שנינו יחד בסדר אצל אחותי. לילה אחד עם פחות דאגות.

SmartToyBoy

New member
פסח ../images/Emo155.gif

לכל חברי הפורום ולכל בית ישראל: חג פסח כשר ושמח, מגניב ופורח
סיפור קצר לפסח: מספרים על רבי לוי יצחק מברדיטשוב, שפעם אחת, בערב פסח לאחר חצות אמר אל השמש שלו: בא נטייל מעט ברחובות ובשווקים של ברדיטשוב. יצאו ופגעו באחד מן הערלים ממעבירי גבול ומבריחי מכס. העמידו רבי לוי יצחק ושאל אותו בלחש: האם יש לך איזה סחורה ''אסורה'' הבאה מעבר לגבול? יש ויש –ענהו הערל – מכל המינים, צמר ושיראים, מכל מה שהעין רואה והלב חומד. הניחו רבי לוי יצחק והלך עם השמש שלו לרחוב היהודים. פגע באדם מישראל, שהוא ממהר ללכת לבית המרחץ לכבודו של חג. העמידו ושאל אותו: יש לך חמץ בביתך או ברשותך? חמץ? –נרתע הלה – רבי ומורי, מה עוול מצא כבוד תורתו בי, כי יחשדני שאשאיר חמץ בביתי בערב פסח לאחר שש שעות? פטרו לשלום והלך הלאה. פגע ביהודי אחר ושאלו יש לך חמץ? נעץ הלה שתי עינים תמוהות ברבי לוי יצחק, והתחיל בוכה: רבי יהי חלקי עם שחושדין אותו ואין בו, חלילה לי להשהות חמץ ברשותי לאחר חצות. נשא רבי לוי יצחק עיניו כלפי מעלה ואמר: ה' אלהי ישראל, השקיפה ממעון קדשך, מן השמים, וראה את עמך ישראל איך ששומרים הם את מצוותיך. קיסר רוסיה, מלך אדיר הוא, כמה שופטים ושוטרים ובתי אסירים יש לו, כמה אנשי צבא וחיילי משמר העמיד לפקח על הגבולות שלא להבריח סחורות חוץ ואף על פי כן, מכניסים כל מיני סחורות מחוץ למדינה ומצויות הן למכירה. ואתה, הזהרתנו: ''לא יהיה לך חמץ'', לא העמדת עלינו לא שוטרים ולא אנשי צבא, ובערב פסח מבעוד יום אין משהו חמץ מצוי בבית ישראל... יהי רצון שנזכה תמיד לזכור את עמנו, את מורשתנו ואת אלוקינו! שיהיה חג מלא בתחדשות, בשמחה ובאושר! ואל תשכחו להשאיר את הדלת פתוחה ל -
...
סמארטי.

arvandor

New member
כניראה שרבי לוי

לא טייל בתל אביב, לא הכיר את חוק החמץ... ואם היינו מוזהרים על חמץ כל השנה ולא רק על פסח, כמו שתושבי האימפריה הרוסית "מוזהרים על ההברחות", המצב היה שונה, ידידי. זה טבעם של סיפורי צדיקים אלה... חד מימדיים בעליל. יהי רצון שאלוקינו יזכה תמיד לזכור אותנו!!!

SmartToyBoy

New member
ובכן...

ראשית, זה לא סתם סיפור ובאוקריאנה של תחילת המאה ה- 19 - כנראה שזה באמת היה המצב !!! חוק החמץ הגיע בגלל שאנחנו שכחנו, שכחנו והתרחקנו - וכדי שישאר לפחות קצת צביון יהודי למדינה שלנו (ברשותכם, רק אל תהרגו אותי, שאני מבקש זאת למדינתנו) - נאלצו לחוקק אותו. הלוואי שלא היה צורך בו. ואלוקינו זוכר אותנו תמיד ידידי - זה אנחנו ששוכחים... וסיפור נחמד בעניין: לילה אחד חלם אדם חלום. בחלום הוא הולך על שפת הים, מטייל עם אלוקים ומולו בשמים הבזיקו תמונות מחייו. בכל תמונה הבחין בשני זוגות עקבות בחול, זוג אחד שלו והשני של אלוקים. הביט האדם לאחור על העקבות שבחול, כשהבזיקה תמונת חייו האחרונה מולו, הוא הבחין כי פעמים רבות יש רק זוג אחד של עקבות לאורך הדרך. הוא גם הבחין כי דווקא בתמונות העצובות והאומללות בחייו, נשנה הדבר. פנה האדם אל אלוקים ואמר: אלוקים, אתה אמרת לי שכאשר אחליט ללכת אחריך, תלך איתי לאורך כל הדרך, אך הבחנתי כי בתקופות הקשות של חיי, צעדתי לבד. אינני מבין מדוע עזבת אותי דווקא בזמנים שנזקקתי לך ביותר? ענה לו אלוקים: בני היקר, באותן תקופות שבהן היה רב סבלך, ראית רק זוג אחד של עקבות, אבל אלו לא היו עקבותיך. היו אלה העקבות שלי כשנשאתי אותך על כפיי. המשך פסח נפלא

arvandor

New member
סיפור נוסף בעניין, נחמד עוד יותר

לילה אחד חלם אדם חלום. בחלום הוא הולך על שפת הים, מטייל עם אלוקים ומולו בשמים הבזיקו תמונות מחייו. בכל תמונה הבחין בשני זוגות עקבות בחול, זוג אחד שלו והשני של אלוקים. הביט האדם לאחור על העקבות שבחול, כשהבזיקה תמונת חייו האחרונה מולו, הוא הבחין כי פעמים רבות יש רק זוג אחד של עקבות לאורך הדרך. הוא גם הבחין כי דווקא בתמונות העצובות והאומללות בחייו, נשנה הדבר. פנה האדם אל אלוקים ואמר: אלוקים, אתה אמרת לי שכאשר אחליט ללכת אחריך, תלך איתי לאורך כל הדרך, אך הבחנתי כי בתקופות הקשות של חיי, צעדתי לבד. אינני מבין מדוע עזבת אותי דווקא בזמנים שנזקקתי לך ביותר? ענה לו אלוקים: בני היקר, באותן תקופות שבהן היה רב סבלך, ראית רק זוג אחד של עקבות, אבל אלו לא היו עקבותיך. היו אלה העקבות שלי כשנשאתי אותך על כפיי, כולך סובל ופצוע מכף רגל ועד ראש. כך גם אשא אותך כאשר תמות. נכון סצנה מרגשת? תיכננתי בעצמי!" אמר אלוהים, וחיוך גדול התפשט על פניו. "היי"! אמר האדם, "אתה תיכננת את כל זה?! את כל הסבל הזה? איזה מין אל אתה?!" "טוב," אומר אלוהים,מבוייש מעט, "היה לי קצת משעמם כשחיית טוב...רציתי להוסיף קצת אקשן..שיהיה נחמד" "תודה באמת! יודע מה? לא מאמין בך יותר! אתה לא קיים בכלל!" "יכול להיות.." אמר אלוהים, ונעלם בעננה של היגיון ומציאות. האדם הסתכל סביבו, על הים היפה, השמיים הכחולים, והתעורר, שטוף זיעה. "מה קרה?" שאל בן זוגו שהתעורר גם הוא לידו. "חלמת חלום רע?" "כן, סיוט.... על יצור מפחיד אחד... עושה רע ומכריח את כולם להודות לו על זה.. אבל זה בסדר. התעוררתי." מי יתן והמין האנושי כולו יתעורר יום אחד. לא אהרוס את אוירת החג...אמשיך איתך את שיחתנו בפגישתנו (המציאותית) הבאה. חג שמח

SmartToyBoy

New member
טובבבבבבבבבבבבב

באמת כדי שלא נפתח כאן עוד ויכוח מטורף, כמו זה בכמה שירשורים מתחתינו - מקווה שיזדמן להיפגש בקרוב (-: חג שמח גם לך

מנסון1

New member
נראה לי

שלקחת בטעות את המשקפת של שר הבטחון זו עם המכסים השחורים

arvandor

New member
חחחחחחח אה, המשקפת הזאת!

ראית אחת עם מכסים בצבע בז'...? האמת שבאותה אנאלוגיה, הפסקתי להסתכל דרך משקפות... והחלטתי לראות את המציאות כמו שהיא

מנסון1

New member
הבעיה היא

שהאדם לא די לו בראיית המציאות, אלא הרבה פעמים הוא גם צריך לפרשן אותה. כשבריון רץ לעברי, אז המציאות ברורה שהוא רץ לכיוון שלי. וזה יגיד כל מי שעומד שם. עכשיו השאלה היא, האם הוא רץ לנשק אותי, או הוא רץ להרביץ לי, או שבכלל הוא רץ לעבר האדם שעומד אחרי, או שהוא סתם עושה ג'וגינג. לפי הפרשנות שאני אתן , אני אנהג. וככה כל חיינו, הפרטיים והציבוריים, היחסים בין אדם לרעהו ובין עם לעם, תלויים בפירשון רגשות של בני אדם, כוונותיהם, מעשיהם וכד'. ועוד לא הזכרתי פרשנויות רוחניות ומסטיות של אמונה. והפרשנויות האלו, תלויות בהרבה באישיות של המפרשן, בתכונותיו, בהבנתו, ברצונותיו, במצב רוח שלו וכו'.ומכאן נובעות מחלוקות בין אנשים שונים במישורים חברתיים פוליטיים מקצועיים וכד'. לכן אין למעשה משמעות לראיית המציאות כפי שהיא, כי האדם נצרך לעיבוד של מה שרואה במוחו, וזה כבר תהליך שלא שייך לומר שהוא אובייקטיבי.

למעלה