אני פה בשבילכם

../images/Emo161.gifאני פה בשבילכם

שלום לכל השוחרים, בתור אחד שלמד בטכני חיפה 5 שנים ועכשיו משרת בחיל האויר אשמח לענות על כל שאלה שיש לכם. אם הטכני עזר לכם,מה קורה בצבא עם השוחרים,ואם בכלל משתלם ללמוד בטכני או שעדיף בעצם ללמוד בבית ספר אזרחי? נא לא לשלוח הודעות בפרטי הכוונה היא שכולם יוכלו ללמוד מהנסיון והידע שיש לי בתור שוחר

shimonev

New member
אני לומד

עכשיו בכיתה י"א אלקטרוניקה פיקוד ובקרה אם אני לא ממשיך לי"ג י"ד איזה תפקידים אני יכול לעשות בצבא???

תתפלא לשמוע אבל הצבא

לא מבדיל בין מי שעשה יג-יד לבין מי שלא עשה ככה למשל אתה יכול לעשות י"ד ולמצוא את עצמך משרת עם חברה שבאו מבית ספר עיוני. מבחינת תפקידים שאתה תעשה בצבא אתה תקבל קורסים שמתאימים למגמת חשמל כלומר חימוש (מטוסים,מסוקים) או חממ-חשמלאי מטוסים\מסוקים

שאלה טובה

כיום שנתיים אחרי טקס היום אפשר להגיד שמה שהטכני נתן אפשר לעשות באזרחות והרבה יותר בקלות:תעודת בגרות ,דיפלומה כל זה ניתן להגיע גם בבית ספר באזרחות.שרות בחיל האויר?מרבית מבוגרי בתי ספר המקצועיים מופנים לחיל האויר ככה שזאת לא פריבילגיה גדולה לשרת בחיל האויר. אך דבר אחד לא תקבלו באזרחות וזה האופי. אותי ואת חבריי הטכני שינה ב180 מעלות חישל וביגר אותנו לעומת בני גילנו שלא למדו במסגרת צבאית נוקשה. היחס הקשה של המדריכים,המשמעת הקשה,מפקדי הגפים של תמיד אומרים ת'אמת ומסבנים אותכם ,לנקות שרותים בבוקר,ואפילו העמידה המרגיזה בחדר אוכל וכמובן עומס הלימודים כל אלו כאמור הפכו אותי לבן אדם בוגר בנפשו והרבה יותר איכותי מרוב האנשים שאני מכיר.

יש לי עוד שאלה אליך

נניח בא אליך היום ילד ממוצע, בן 14. הוא עדיין לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים. הוא מתעניין בלימודים בטכני ושואל אותך אם כדאי לו או לא. מה תענה לו?

eliranamar

New member
בקטנה להגיד לך!!

אם אתה חושב שהחיים שלך הולכים להיות בקנטים (מצב הלימודים קשה כאילו וכול החרטה מסביב...)אז כן אם אתה חושב שאתה ילד נבון וחכם אז תחייה את החיים אני אומר לך בתור בן אדם שלמד בטכני והיה לי הכול שם חברים ידידות תפקידים גדולים דיבור אם המדריכים ועוד דברים שלא היה לילדים אחרים ואני עזבתי,כי בוא נגיד ככה כבר מיצאתי וראיתי מה קורה אז עזבתי אני לא ילכלך בפורום כי כבר השלמתי אם זה שהטכני עבר ויש כמה דברים שאתה וכול מי שקורה את זה לא יודעים אני אישית לומד מקצוע ועושה 44 יחידות בבית ספר שלי אז תעשה שיקולים בעצמך מה עדיף...

llljn

New member
בתור אידיוט שמתבטא ברמה כשל תינוק

קצת מוזר שאתה ניגש ל44 יחידות בגרות,לא? ועכשיו ברצינות-44 יחידות?!? איפה לעזאזל אפשר לבצע מספר כזה של יחידות לימוד?

באמת?עם יד על הלב

אני אגיד לו שינסה את מזלו באזרחות חבל להכניס ראש בריא למיטה חולה. בסך הכל השרות הצבאי בחיל האויר הוא לא ממש קל(עבןדה פיזית ושעות רבות)למרבית האנשים אז למה להתחיל בגיל כזה צעיר? אגב זאת פעם ראשונה שאני שומע שהטכני יהיה אקסטרני וזאת חדשה מרעישה בשבילי יש למישהו פה מושג למה?

וואלה?לפי דעתי

חיל האויר יורה לעצמו כדור ברגל שהוא הופך את הטכני לאקסטרני שוחרים מהטכני בחיפה הרבה יותר ממושמעים ואיכותיים מאלו שבהולץ ומטכני ב"ש.

The Amaru

New member
אהממ..לא נכון

בנוגע למשמעת - בולשיט! אין שום קשר בין הולץ, ב"ש או חיפה - מי שיש לו משמעת עצמית תמיד יהיה לו. ולא משנה אם הוא בת"א או בחיפה או בב"ש.

שלום א

New member
תיקון קטן לגבי "איכות" השוחרים

מבלי להקים פה ויכוח יותר מדי גדול, אני חייב לחלוק על האמירה שלך ששוחרים של חיפה יותר "איכותיים" משל הולץ וב"ש. אני לא יכול להעיד לגבי הולץ, אבל ידוע שמצטייני הקורסים הם לרוב, אם לא תמיד, בארשבעים, וידוע (אולי לא לכם) שמגמת פיקוד ובקרה טכנאים (בה הייתי שנה שעברה) בב"ש היא בעלת הציונים הגבוהים בארץ במבחני הגמר אשתקד, וידוע גם שבחיפה אחוזי הכישלון הינם 50 אחוז. לפני שקוראים ויוצאים בהכרזות של העדפות "איכות", צריך לבדוק את הנתונים. יתרה מזו, היה עדיף בכלל לא לעשות את ההעדפות האלה. אחרי הכל, כולם הולכים (נכון לעכשיו) למגזר הטכני, מגזר שמבחוץ - לא נחשב מקום "איכותי" במיוחד.

תראה אני מכיר שוחרים מהולץ ומב"ש

וכמובן מטכני חיפה,כל הקטע שבחיפה המשמעת יותר נוקשה יש ריתוקים ימי שישי ככה שיש הרתעה ופחות בעיות משמעת מאשר הולץ וב"ש לגבי הקטע הלימודי וההשגים לגבי זה יתכן ואתה צודק -כוונתי היתה בתחום המשמעת בלבד.

שלום א

New member
משמעת

בסופו של דבר משמעת של בן-אדם היא משמעתו האישית והעצמית. אני עדיין חולק עלייך, אבל מיותר להיכנס לדיון על זה.

M O S H E 001

New member
רמת הלימודים

זה נכון שרמת הלימודים בב"ש גבוה יותר מחיפה אבל המשמעת בחיפה גבוה יותר מב"ש

שלום א

New member
כפי שכבר אמרתי - ונוכחתי לגלות

השנה מחדש כמה אני צודק בנושא - משמעת היא קודם כל עצמית. עם מה באים מהבית. בסופו של דבר אף אחד לא צריך לפקוד עלייך לקרוא למישהו בתואר "המורה" או "המדריך". זה משהו שאתה צריך לבוא איתו מהבית, בתור כבוד שאתה נותן למורה שלך שלמד לפני כן (עזבו שהיום זה לא תופס לגבי כל המורים). במסגרת המשמעת שמקנה / מנסה להקנות בית הספר - יש לי הרבה מה לומר (לאו דווקא לרעתך), אך זדהו נושא לדיון ומקום אחר.

למעלה