../images/Emo160.gif

שלום יקרות, המון דברים מתרחשים כעת בחיי ורובם מאוד מלחיצים אותי. אני טסה בקרוב לטיול של כמה חודשים שהוא בבחינת הגשמת חלום חיים רחוק - טיול לארה"ב. לקחתי חופש מהעבודה, הוצאתי ויזה, מצאתי שותף, קניתי כרטיס. ואני פשוט כל כך פוחדת.. פוחדת מהלא נודע, מהלא מוכר, מהמפחיד, פוחדת מלוותר על השגרה, פוחדת מללכת מפה. במקום הכי עמוק אני יודעת שזה הדבר הנכון לעשות, זה הדבר שאני הכי רוצה לעשות, מה שהכי מתאים לי עכשיו. אני הכי שלמה איתו בעולם וגאה בעצמי על כך שיכולתי לעשות את הצעד הזה שהיה לי כל כך לא פשוט. כל כך קשה לי להיפרד. מאנשים, מהמוכר, מההרגשה שאני עוזבת- ובעצם זו רק התחושה כי אני יודעת שאבא והאחים שמחים בשמחתי ומעודדים נורא. וכל החברים שלי מהארץ לא הולכים לשום מקום. אז למה זה כל כך קשה?? בעיקר עכשיו, שבועיים וחצי לפני הטיסה, כל החששות והפחדים משתלטים, גורמים לי לחץ. עד עכשיו בכלל לא עיכלתי שאני נוסעת ועכשיו כשזה נראה כל כך מציאותי וקרוב מאי פעם. זקוקה לחיבוק

Ofra m

New member
קודם כל קבלי חיבוק ענק../images/Emo24.gif

ושנית, מאוד טבעי מה שאת עוברת, זה לא פשוט לעזוב הכל "לסגור הדלת" ולהתחיל חוויה לא מוכרת וזרה. לגבי ההתמודדות עם הפחד את צריכה לקבל אותו ו"לומר לו" אני יודעת שאתה קיים, אני פוחדת וזה נורמלי ונכון לי לפחד" בעצם ההכרה של הפחד את כבר בשלב הרבה יותר טוב, כי את לא פוחדת מעצם כך שאת פוחדת, ואת פחות משקיעה אנרגיות בלהסתיר את מה שאת מרגישה, תזרמי עם עצמך, ולאחר מכן תתחילי לחשוב חיובי על הטיול וכמה שזה כיף להכיר אנשים חדשים להחשף לחחויות חדשות, והכי הכי חשוב קחי פרופורציות, שתהיה לך נסיעה מהנה ממני עופרה.

לולי80

New member
הפוך

וווווווווואוווווו!!! איזו התרגשות. אני זוכרת שרשמת פה שאת רוצה פשוט לטוס מפה למקום רחוק... והנה תראי אותך לקחת את העניינים ליידים ועשית משהו בנדון. מעורר השראה וקנאה. אני כל כך שמחה בשבילך... והפחדים שאת מרגישה הם טבעיים כמו לפני כל דבר גדול ומשמעותי שעושים בחיים. מה יהיה את שואלת? קודם כל יהיה טוב! שנית מה זה משנה מה יהיה? חיים פעם אחת תהני תזרמי עם החוויות. איזה כייף אני כל כך שמחה בשבילך. מצפה לך מסע קסום ומופלא... אולי תתחילי יומן מסע? כבר מעכשיו תרשמי תנצרי את הרגשות האלו: הפחד מהלא נודע ההתרגשות...נראה לי שיהיה לך אח"כ תענוג גדול לקרוא את זה אח"כ.... בטח אפילו לא תביני ממה כ"כ חששת.... אני יודעת שיהיה לך נפלא!!! ואני יודעת שתהני... תתמסרי לחוויה... פה בשבילך... מחבקת לול

הי לול..

תודה מתוקה על כך שאת פה. זה בהחלט צעד משמעותי שעשיתי ל א ט ל א ט כי נורא פחדתי, וכן - אני די גאה בעצמי על כך שהצלחתי לעשות אותו! בגדול אני כותבת כל חיי, אבל שמעתי בעצתך ואת יומן המסע שהתכוונתי להתחיל רק משם, התחלתי כבר פה.

תודה עופרה..

אחרי שהסתכלתי קצת לפחד בעיניים ביום-יומיים האחרונים, אני קצת יותר רגועה. :) המון תודה וחיבוק ענק בחזרה

Ofra m

New member
בכיף, ואגב...

תשתמשי בעיצה הזו לכל רגש שיגיע, תאמיני לי זה עובד קסמים....

היי הפוך...

הפחד מהלא נודע הוא משהו המוכר לכולם ובטח שענין הפרידה לא מוסיף בענין. למעשה מה שבולט בפחדים שלך הוא כמובן ענין הפרידה (איך לא?) והחשש מהשינוי. שגרה היא משהו בטוח, לומדים לחיות איתה אפילו אם היא לא נעימה לנו, היא מוכרת ואנחנו יודעים לתפקד בה. אבל, כשניצבים בפני משהו אחר, חדש ולא מוכר, או אז עולים כל הפחדים וזה כל כך טבעי שפשוט הניחי לזאת לקרות... המלצה שלי היא לא לעשות פרידות סנסציוניות ומרגשות מדי כדי שלא להעיק על עצמך. השתדלי לקחת את ההכנות במינון נמוך כדי שלא תיווצר בך התחושה שהשינוי הולך להיות גדול מדי... וקחי את זה כחוויה נוספת בחיים כשברור לך כמו שאמרת שאף אחד לא הולך לשום מקום והם יהיו כאן כשתשובי... חשבי עליהם שאת עוזבת אותם (אביך ואחייך), הם נשארים כאן ואילו את הולכת לחוויות מרגשות ונפלאות
. למה כל כך קשה? את ודאי יודעת את התשובה, פרידות לא קלות לאף אחד ובטח לא למי שחווה אובדן הנחווה כמו פרידה. אבל, כמו שכבר כתבו לפני, נראה שאת הולכת לחוויה מהנה. אל תתני לחרדות ולפחדים לקלקל לך, התמודדי עם הפחד לכי איתו ואח"כ שחררי והתחילי להתכונן בשמחה לטיול שלך ואל תשכחי לעדכן מדי פעם אם יוצא לך ואם מתאים לך, שמרי על עצמך, בלי ועשי חיים, וכשתשובי ספרי לנו חוויות. כן, גם אנחנו נהיה כאן בשבילך כשתשובי...

הי איחוד ../images/Emo13.gif

שוב רוצה לנצל את ה"במה" הזו להודות לך. כל תשובה שלך - בין אם לי ובין אם לאחרת פה - תמיד יש בה משהו כל כך מרגיע ונעים. כאילו מישהו פיזר איזה ערפל. כן, קשה לי עם שינויים - ואפילו הקטנים ביותר, מאז ומתמיד קשה לי עם פרדות. אבל כמו שכתבתי למעלה, אחרי ששחררתי קצת לחץ, יש לי כרגע מרווח נשימה. אני יודעת שכשאגיע לשם, אחרי כמה ימי הסתגלות, אתחיל ליהנות ולבלות. ו... ברור שאעדכן כאן :) תודה!

הפוך יקרה...

תודה על מילותייך החמות. שמחה לשמוע שהתעשתת קצת. יש חוכמה רבה בלשחרר ולפנות מקום לדברים ולרגשות חדשים. ולפעמים, צריך לשחרר לחץ אם זה ע"י בכי או בדרך אחרת... העיקר שזה מחזיר אותנו למקום שונה ואחר. מאמינה שתהני מאוד בסופו של דבר, וגם אם פה ושם עדיין יהיו קשיים קטנים ומעיקים של הפרידות והשינויים, אל תתני לזאת להשתלט על החלקים החיוביים שבנסיעה, שמרי על פרופורציות.

חמודה אחת../images/Emo24.gif

הייתי מתחלפת איתך כי זה הכי כיף לנסוע ולדעת שהכל יחכה כאן אותו הדבר... תהני מתוקה!

Darkmatter

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

איזה כיף!!!! תהני לך מתוקה!!!
בטח בגלל שזה טיול ארוך למקוום מרוחק זה עושה את זה קשה... בכל זאת, על אף החוויה הגדולה גדולה, זה מצריך עזיבה של השיגרה החמה עם האנשים האהובים. אבל זה בטח שווה את זה. חוץ מזה, נראה לי שכשתגיעי לשם הכל יראה לך אחרת. ואת תהני מכל רגע. תמיד זה ככה. חחחחח... ואנחנו נחכה לך כדי לשמוע את כל החוויות!!

קבלי ../images/Emo24.gif

מבינה אותך ... בד"כ ברגעי מפתח בחיים [טיול של כמה חודשים הוא בכל זאת אירוע גדול ומיוחד] ממלא אותנו במכלול של רגשות. השמחה מתערבבת בעצב, ההתרגשות נמהלת בחשש ... ואפשר להסתכל על זה בתור הרפתקאה ענקית, שאם לא היו שם חששות, סביר להניח שזה היה פחות מרגש ו"גדול" ... אהבתי מאוד את הריון של לולי לגבי יומן המסע. למעשה את יכולה להתחיל לכתוב אותו כבר מעכשיו, כולל החששות וההתרגשויות ... אני בטוחה שתהיה לך חוויה עוצמתית. ואנחנו כאן מחכות לשמוע את החוויות, ועוד לפני שאת נוסעת - להחזיק לך ת'ידיים כל פעם שיש פיק ברכיים. קחי עוד אחד -

סקאלינקה..

הוצאת הטיול הזה לפועל לא הייתה פשוטה. המון פעמים לקחתי צעד אחד קדימה ושלושה אחורה כי פחדתי. נדמה לי שפחדתי בעיקר כי האובדן של אמא שלי כל כך טרי וכל עזיבה נחווית בצורה הרבה יותר מוקצנת מאשר בדרך כלל. טיילתי בעבר במזרח + כמה גיחות לאירופה בתקופות שונות בחיי, אבל כן, זה ה-טיול הגדול. וכן, הכול מתערבב.. תודה על המילים החמות.

../images/Emo160.gif

את יודעת... כדי לקום ולהגשים את החלומות שלנו דרוש הרבה כוח.. הרבה אומץ.. וזה מכוון שבדרך כלל יש בזה גם צדדים מפחידים. כי בדרך כלל זה אומר להתגבר על כמה מכשולים, פחדים, אתגרים... כי זה תהליך, שינוי, ובכל שינוי גם הקטן ביותר יש צד מפחיד. אז זה מאוד טבעי שיש חששות ופחדים. זה בעצם מה שדוחף אותנו קדימה לפעמים.. תיהי גאה בעצמך שאת עושה את מה שתמיד רצית, למרות הפחדים הללו. שאת מגשימה את החלום! אני גאה בך!

מותק שלי..../images/Emo24.gif

גם 1,000 חיבוקים מגיעים לך ממני! את מקסימה ואני ממש אוהבת אותך!!!!!! את תסעי, ותהני ותעשי הרבה חיים ותתכתבי איתי במסנג'ר גם משם
החששות ייעלמו ואת תעשי את הטיול כמו שצריך!!!!!

למעלה