מעבר לאירופה...

אוגוסט82

New member
../images/Emo160.gifמעבר לאירופה...

היי , בעלי ואני שוקלים את האפשרות לעבור להתגורר בחו"ל (לא חשבנו איפה כרגע) יש בידנו אזרחות אירופית כך שלדעתי זה אמור לעשות את החיים קלים יותר , לא ?! אשמח לקבל המלצות/טיפים מישראלים שכבר גרים בחו"ל על מה להתמקד , מה לבדוק , מה חשוב וכו' תודה

mama84

New member
היי אני מכירה אותך מפורומים אחרים נראה לי!

אנחנו גרים בהולנד ואזרחות ארופאית עושה את החיים הרבה הרבה יותר קלים, בעיקר אם זה דרכון של האיחוד (של מדינות האיחוד) עם דרכון כזה את יכולה לעבוד ולחיות בכל מדינה מהאיחוד בלי שום בעיה!!!!!!! קודם כל את צריכה לבחור את הארץ שאליה את רוצה לעבור ואז להתחיל לבדוק מה הפרוצדורה|( בדרך כלל רק להירשם בעיריה ודברים כאלו) ולהתחיל לבדוק על מקומות עבודה , מגורים וכו' אני הייתי מתילה בלחשוב לאיזו ארץ אני רוצה לעבור ואז יוכלו לתת לך תשובה יותר מדוייקת בהצלחה!!!

אוגוסט82

New member
יש לנו אזרחות צרפתית

חשבנו על אנגליה / שוויץ אשמח לקבל ממך ומיתר הגולשים המלצות מה כדאי לבדוק לפני שעוברים ואולי לאן יותר כדאי תודה וכן את מכירה אותי - שלחתי לך מסר

forglemmigej

New member
טיפים מניסיון שלי בלבד

1. להגיע עם סכום רציני להתחלה עד שמוצאים עבודה 2. ללמוד מינימום של השפה אל המדינה אליה רוצים להגר, בשוויץ יש מספר שפות מדוברות , אין דין לוזאן או ז'נב כדין שפהואזן או צוריך, או לוגנו ששם מדברים בכלל איטלקית. 3. אם מי ממכם בעל מקצוע נדרש ובינלאומי שיצא ראשון לחפש עבודה ואז שיחפש דירה , יפתח חשבון בנק וירשם ברשות המקומית. 4. להשאיר יפוי כח למישהו שממש סומכים עליו בארץ כדי שיטפלו בכל ענינכם . אם יש דירה ברשותכם להשאיר את עניני ההשכרה אצל עורך דין שסומכים עליו [ יש הרבה עורכי דין נוכלים כדאי לבדוק טוב טוב מי ומה]. 5. לבטל תושבות בביטוח לאומי כדי שלא תשלמו קנסות מיותרים . 6. לבוא עם הרבה סבלנות ולא להכנס ליאוש כל פעם שיש תסכול או מפח נפש ויש הרבה כאלו בסופו של דבר אירופה המערבית היא יבשת מאד מסודרת ורוב האנשים מסתדרים שם. בהצלחה רבה.

אוגוסט82

New member
תודה על התשובה והטיפים ושאלה

איפה אפשר למצוא פרטים על גובה השכירות / מקצוע נדרש/שכר מינימום וכו' ? תודה

eyshap

New member
שכירות איפה?

השאלה שלך מאוד מאוד מאוד כללית (עדיין). שכירות איפה? באנגליה? איפה באנגליה? בלונדון? איפה בלונדון? כמה חדרים? שני חדרי שינה וסלון במרכז לונדון זה בין 1300-1700 פאונד לדירה טובה. ככל שמתרחקים מהמרכז המחירים יורדים

למעלה