שששלום

New member
ללא מילים

כאשר האימון יהפוך להיות לא לתועלתנו האישית כי אם לתועלת העולם והליכה ע"פ חוקיו תבשיל האנושיות וממנה מונח הכבוד האחרון. למרות שכל ה"דרמה" במילותחך סיבות נוספות ורבות לה.

KEiN

New member
הדברים החשובים באמת

סמויים מן העין, טובת העולם אינה נמצאת בחללית מרשימה שעולה באותות ובמופתים ללב הרקיע... היא נמצאת באהבה...

שששלום

New member
אז למה כבוד אחרון זה בולשיט?

איפה האהבה שאתה מדבר עליה? שקול מילים ילד

KEiN

New member
אהבה וכבוד זה לא אותו הדבר...

ביחד לא הכבוד המגעיל שקיים פה, איש, רגיל מהשורה, הולך למשימה, שהסיכונים בה ידועים ושקולים- ופתאום הופך לאיזה קדוש מעונה, שאסור להזכיר את שמו מבלי שאנשים יקפצו עליך, זה פשוט מגעיל אותי... את האיש לא הכרתי, ואין לי מושג מה עשה באמת... בוא נגיד שיש הרבה יותר קדושים, וגם הם לא משהו...

arcidea

New member
אפשר

להפריד בין הגועל של חגיגות האבל ההיסטריות לבין כבוד בסיסי פשוט שמגיע לכל אחד גם בלי שהגיע לחלל לפני שמת יש בזה הרבה צביעות אבל זה די אנושי ומובן- הצורך של כולם להוציא את העצב והפחד שלהם על סמל לאומי בשביל זה יש סמלים אז אם בא לך, אתה יכול לזלזל בסמליות אבל זה לא צריך לסתור את הכבוד הבסיסי לאדם במקרה הספציפי הזה- היה אדם שלקח על עצמו אחריות ציבורית הוא לא הפך את עצמו לקדוש מעונה הוא מת זאת התקשורת והאומה שהפכו אותו לקדוש מעונה. אפשר לא להשתתף בחינגה.

REBURN

New member
kein אתה פשוט לא מבין

אילן רמון ז"ל שירת איתי באותה יחידה ואף עשה איתי מילואים הוא האיש שהשליך את הטיל על הכור אותו הכור שהיום אנחנו לא היינו קיימים בכלל הוא הוא עדין נשאר למעשה בעקיפין אתה ילדך הוריך חבריך חווים את חייהם לו תחשוב שהוא היה מפספס או משהוא אחר איפה היית היום נבחרו מאות טייסים נשלחו 4 צוותים 8 טייסים והא זה שביצע הלכה למעשה את הפעולה למעשה הוא הקריב את חייו כי הם יצאו בהנחה שאם יש תקלה טכנית אז הם פשוט מתאבדים בכול מובן המילה על הכור שהיום מנסים למנוע אוליי שתהיה חייל קרבי תבין מזה מורשת קרב תרומה למדינה אוליי ואני מאמין תחשוב אחרת דרך אגב כבוד למת היא אחת המצוות החשובות ביהדות ובכלל ברוב הדתות יש משמעות מאוד גדול האך לשם כך תיאלץ ללמוד על חשיבות הכבוד למת בעיקר ביהדות --------------------מאחלת לך חכמה בינה ודעת-------------------------

KEiN

New member
אם אתה מתעקש...

אז הנה, אני הולך לבנות לי אבן ומצבה ולסגוד אותו... לשקוע בעבר... אנשים מתים! הלו!

REBURN

New member
אני מבין שאתה גם קטן וגם טיפש

ראשית הערכה שנית כבוד למת שלישית מהי מורשת קרב רביעית אומץ אני רואה שאתה בן 15 ילדון, צבא בטוח שלא עשית ,בגרויות גם לא . אז גם חכמה, וגם מורשת קרב ,וגם יהדות אין לך .עכשיו מובנת לי גישתך, שתיקה יפה לחכמים ,(וגם אם לא ממש חכמים). גם מדיטציה בטחת אתה לא ממש עושה, בטח מדבר, לא מבין מהות התייחסות תרבויות שלמות העוסקות במדיטציה והכבוד למת . אם אין התייחסות להיסטוריה, לא יהיה עתיד ,ועוד המון .אבל נראה לי שאתה לא ממש מבין, יותר נכון מראה כאילו אתה מבין, ומתחכם באירוניה ילדותית. אוליי שתהיה חייל ייכנס לך שכל ומורשת קרב דרך הרגליים ---------------------בהצלחה בטירונות בטח עוד 3 שנים------------------

yaga1

New member
ממ...מה אתה מתנפל עליו

תפשיט את דבריו מהכסות שהיא דרך ההתבטאות שלו ותסתכל על מה שהוא בעצם אומר....תאמין לי, מ"ילדים" אתה תלמד הרבה יותר ממה שתלמד ממבוגרים עם כל המורשת המפוארת שלהם דווקא משום שהם מנותקים במידה מסויימת ממניעים קולקטיביים ומשקפים הלך רוח טהור יותר... באותו יום שהתרסקה המעבורת התהפך אוטובוס בלאגוס ומתו 50 איש..אני מניח שבאותו היום מתו עוד כמה אלפים באפריקה מרעב ומחלות...ובשאר העולם מתו כך וכך אנשים בגלל שאנשים מתים...זה לא הזיז לך את הציפורן בגלל שהם לא היו בחלל ולא היו גיבורים והם לא קשורים למורשת שלך אני מעריך מאוד את המשמעויות של מורשת וסימליות עבור אלו שהערכים הללו משמשים להם עוגנים בחייהם...כלומר מעריך את המשמעויות שלהם עבורך, אבל יש גם אחרים וקיין ביניהם שלא לוקחים כמובן מאליו ולא מתלהבים ולא חפצים להקשר במסגרות צרות כמו מורשת לאומית ומחפשים את העוגן שלהם בתפיסת עולם קצת יותר נרחבת...בתפיסת העולם הזו אילן רמון הגיבור הלאומי ומוחמד מהאוטובוס בלאגוס הם אותו סמל...סמל לחלקו של המוות במחזוריות החיים...זה הכל שוב אני אומר - עבורך זה אחרת וגם זה לגיטימי ויפה בעיני..העניין סוביקטיבי..אין כאן נכון או לא נכון מעבר לזה לטעמי האישי כל מורשת הקרב הזו..הפטריוטיזם הלאומי כמו גם פטריוטיזם דתי ועוד ערכים צרים ומוגבלים מעין אלו הם אבני הנגף של האנושות...לא שאינני מבין את קיומם ואת מה שהם משרתים אבל יש לאן להתקדם מכאן

arcidea

New member
מתבשל לי ענייני קולקטיב

במיוחד מאז השאלה של שששלום על הסיבה לאימון ושאלתי שלי על תרבות וכמובן בארס, והמתנות שלו אני עוד לא יכולה לכתוב ממש אבל yaga יש סכנה גדולה באנטי-תרבות ואנטי-קולקטיב שאתה מייצג בדבריך מוות אחד אינו ערכי יותר או פחות ממוות אחר מוות הוא מוות, עובדה אובייקטיבית אבל הקרבה ציבורית ומעשה של אחריות קוליקטיבית שנעשה בעבור תרבות שלמה דורשים התייחסות מנקודת מבט של תרבות שלמה. וזוהי התייחסות סימלית, רק למי שאינו מסוגל לחוש את הקולקטיב.

שששלום

New member
דווקא יאגה מציג מהפיכה

חברתית. איך לחיות בחברה מבלי להיות כבול אליה. ותקן אותי יאגה אם אני טועה. איך לתפקד בחיצוני תוך כדי נסיון העצמת הפנימי שהוא תהליך קשה.

yaga1

New member
ממ...סליחה ארכידאה אבל...

שוב כמו בפעם הקודמת את אינך מבינה את כוונתי פעמיים בתגובה שלי הדגשתי שאני מבין את הערכים האלו ומעניק להם את מלוא הלגיטימציה כעוגנים של היחיד אשר חי בחברה ובעבור אלו אשר העוגנים הללו נחוצים להם לבטחונם ולאישוש המסגרת התפיסתית בה הם חיים... אין לי ביקורת על דבריו של ריברן...יש לי בקורת על ביקורתו כלפי קיין כשאתה בא לדון או להבין אדם אין שום טעם שתעשה זאת במסגרת המושגים שלך אלא שתנסה להבין אותו במסגרת המושגים שלו... שלא כמו ריברן אני לא חושב שקיין לא יודע איפה הוא חיי...מעבר לצורת ההתבטאות הנסערת שלו אני מביט בדבריו כשלעצמם ומעריך אותו על רצונו לבעוט בערכים מסוימים שהחברה מתוך צרכיה העניקה להם קדושה. כנראה שאותו הצרכים האלו לא מספקים או שמענינת אותו גם רמה אחרת של צרכים שהיא מעבר לקולקטיב הצר שהוא חיי בו...כל זאת למרות שהוא עדיין חי בחברה וימשיך לעשות כך וגם קרוב לודאי יעשה צבא, אבל יש להניח שמהיותו הוא, תקופת הצבא תעבור עליו מבלי שתעורר בו פטריוטיות יתרה ועוד ניתן לשער שבשיעורי מורשת הקרב הוא ינקר בעוד שאחרים שהם בעלי צרכים אחרים ותפיסה שונה ישטפו התלהבות ורצון למות למען המדינה...אף אחד מהם הוא לא אידיוט...כל אחד מהם הוא מה שהוא ויש לו תפקיד חשוב מאוד בחברה כמו שהוא!! כדאי שתשימי לב לאלו שהחברה כ"כ מאוימת מנסיונותיהם לפרוץ את גבולותיה ולבחון את ערכיה המקודשים. כשגלילאו אמר שלא הכל מסתובב סביב כדור הארץ שמו אותו במעצר ביית. אנשים כאלו הם טיפות הגשם שבסופו של דבר עם הזמן ועם המון סבלנות מצטרפות יחדיו ליצור את השטפון שסוחף את החברה לראיה קולקטיבית רחבה יותר ואני בטוח שאת מספיק נבונה כדי להסתכל סביבך ולהבין את הצורך העצום בכך. בארס בכושר בתימצות המעולה שלו הציב משוואה יפה מאוד לשאלתך בקשר לתרבות - תרבות היא האישיות של החברה. כשאדם נמצא בשלבי הגדילה שלו הוא מטמיע דפוסים החיוניים לקיום הגוף והמיינד שלו בסביבה בה הוא גדל...משפחה...איזור מגורים...מדינה וכו.. הדפוסים הללו ממלאים תפקיד חשוב ונחוצים לביסוס הבטחון שלו ולהשרדות שלו במציאות והם הופכים לחלק באישיות שלו. רוב בני האדם מוצאים את עצמם נחוצים לדפוסים האלו ולחיזוקם עד סוף ימיהם ויעשו הכל כדי לשמר אותם ולהטיף אותם לאחרים אבל יש גם סוג אחר של בני אדם..אולי הרבה מהם מסתובבים פה בפורום. אלו הגיעו להכרה שכל מה שמשרת כ"כ יפה את בטחונינו ואחיזתינו, מגביל למעשה את חירותה של נפשינו. אנשים אלו ממשיכים לתפקד במסגרת הדפוסים הקימים אך יוצאים במקביל לחיפוש אחרי מצב שהוא מעבר לדפוסים הללו ותכליתו שחרור מוחלט מהם, כי היציבות שהדפוסים הללו מציעים היא יציבות יחסית ומוגבלת ויחד עם הטוב שהם מציעים, הם מסתמכים על ערכים שיוצרים גם צרות צרורת בתוך החברה אותה היא משרתים. לא חסרות דוגמאות...פטריוטיזם לאומי ודתי למשל הובילו ועדיין מובילים את האדם להרס וחורבן למרות שהם משרתים יפה מאוד את אלו החוסים בגבולותיהם. אז כל הכבוד לפטריוטיזם הלאומי שלנו שמתוכו אנו מוקירים אישיות זו או אחרת אבל אלו בסך הכל פני האור של פני החושך של אותו אגו קולקטיבי שקיין מבקש מאיתנו להתעלות מעבר לו. שוב אני מדגיש אין לי שום חשבון עם אף אחד שבוחר להתמקד בחשיבותו של קולקטיב זה או אחר...אני לא אנטי חברתי ולא אנטי תרבותי יתרה מכך המושגים האלו מקבלים אצלי משמעות קצת יותר רחבה וזו אין בה שום מידה של אופנסיביות למשמעות הצרה הכלולה בתוכה

arcidea

New member
תודה על התשובה המפורטת

יאגה - אני מסכימה עם כל דבריך, ולמען האמת- גם עם עיקרי דבריו של קיין שמרוב רצון to prove his point ברחה האהבה ממילותיו, אבל אח"כ חזרה. מצחיק מאוד שיצאתי אני מגוננת הפטריוטיות כי אני ממש לא אבל אני כן מתעניינת מאוד מאוד בהתקיימות תרבות ביחסים בין יחיד לקולקטיב (יחידים במינם כחברי הפורום לדוגמא) בקהילות של פרושים ולכן ביקשתי את הגדרותיכם לתרבות כי ציפיתי שמכאן יצאו הגדרות רחבות בעלות משמעות שונה מהמקובל במחוזותינו והנה לאט לאט מצטברות כאלה :) אני חוזרת ומצביעה על הקשר לשאלה של שששלום

שששלום

New member
דבר קטן - לא שאלה כי אם

הצגת עמדות עם קביעה נחרצת לגבי טיב התשובה.

REBURN

New member
זה לא ההתבטאות אלה התוכן

א את/ה מסיק מסקנות מאיפה אתה יודע שאינני הזדעזתי לשמוע על מותם של 50 אנשים באוטובוס? ב המדינה ובני האדם חיים עפ"י ערכים ,ערכים לדת ,ערכי להיסטוריה ,ערכים לכבוד האדם ,בין אם הוא מת או חי .ערכי למורשת קרב, שהם לא סתם ערכים כשלעצמם ,הם היסוד של רוב בני האדם ,הם המניעים ומחזיקים אותנו. ג אני מכיר את אילן המון כבר כ-10 שנים בערך, אני מעריך אותו כאדם ,כחייל ,כלאומן וכעמית לעבודה אדם שהמדינה נחשבת לפניו ללכת למטרות שלא ידוע אם יחזור מהם לטובת הכלל והחברה ובסופו של דבר לטובתך. ד לשון דיבור עילגת וחוסר כבוד הנובעים מבורות או מחוסר ידע מוחלט ובעיקר במדינה בה אנו חיים אני מאמין שדבריו היו שונים אם היה משרת את המדינה ולומד על חשיבות המטרה לה הוא גוייס הערך עשלעצמו איננו חשוב התוכן של הערך שמירת המדינה אומץ הקרבה ויתור על האני לטובת החברה והמדינה אך זהו דיון מיותר מכוון שבתחילה לא ידעתי את גילו ואני עכשיו יודע שזהו הזמן בו כול האפיון שלו מתבסס והמחשבות והעקרונות משתנים אז אני מניח את הדיון הזה לפחות עד אחרי השחרור שלו בערך עוד שש שנים להתראות

KEiN

New member
קודם כל ../images/Emo187.gif

יאגא, על זה אני מדבר, על הצביעות של העולם! שנים ריבורן, אני לא חכם גדול, אבל לא צריך חכם גדול כדיי לזהות אגו בגודל של שלך... שנית מה שאני רוצה להגיד זה, שמליון אנשים מתים ברעב- תנו לי לחזור, מליון, כלומר בשש שנים המספר שנטבח בשואה, מתים ברעב, זה שלושים יום מאז שבטן שלך מתחילה לכאוב עד שאתה מת בתוך בריכה של השתן ושל הקיא של עצמך, תוך כדיי אובדן שפיות... למה זה? כי מליונרים מעדיפים להטיס רקטות לשמיים במקום לעזור למי שצריך, ועוד יותר גרוע, הניסויים על שערכו שם זניחים, אפשר לבצע אותם על כדוה"א! נעזוב את זה! אנשים מעדיפים לשקוע ימים במוות מהיר של אדם שהתעסק עם אש ואלימות, קורים לו קדוש מעונה, בעוד התעלמות טוטאלית מאלא שזוכים בחוויה המהנה של הידבקות עור הבטן לגב (במלוא מובן הביטוי) עכשיו זאת צביעות!

REBURN

New member
אני המתין בסבלנות 6 שנים

מליונרים מעדיפים להטיס רקטות לשמיים במקום לעזור למי שצריך למה אתה חושב עושים את זה בשביל הכייף כמו לונה פארק אנשים חושבים-- כן -חושבים- עלייך עלי ועל הדורות הבאים שאוליי מחוסר ברירה נאלץ לעבור למקום אחר אני מקווה שהסביות ידועות לך הניסויים שם זניחים אתה פשוט לא מבין למה נסעו לשם בין היתר לבדוק אפשרות להחיות אנשים שזקוקים להשתלות, מזג אוייר הורדת מים שתעזור למדינות ביובש ללא מים או חקלאות אני לא המשיך כי כבר אמרתי שאני המתין בסבלנות 6 שנים אתה תשתנה אינני חוש שיש טעם בדיון חסר ערך יום נעים

למעלה