../images/Emo16.gif

בימים האחרונים אני נושמת בבית את החזרות לטקס יום הזיכרון האמת שאני שמחה לראות את המשקל הרב שנותנים בבית הספר לזכר האיש וגם לסיפור המעשה לזכור ולא לשכוח יהי זכרו ברוך

../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך

לזכור פעמיים - את האיש הגדול הזה את חומרת המעשה באופן כללי - רצח של ראש ממשלה

rrredshay

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אצלי הרצח מקושר ישירות לרצח (על הכביש) של חבר\אח שנשם את נשימותיו האחרונות בזמן רצח רבין ונפטר 75 שעות אחרי. שניהם חסרים לי מאוד. יהי זיכרם ברוך

יערית

New member
../images/Emo16.gif

15 שנים עברו..... אני חושבת שבמדינה שלנו מנציחים מוות בצורה כזו שזה עובר מדור לדור מבלי להשכח.

../images/Emo16.gif חוזרת

עכשיו מיום ארוך בבי"ס אחרי טקס שנערך מוקדם יותר ושיעור חינוך מאלף עם אחת הכיתות שלי. מה חימם לי את הלב היה לשמוע את הדעות שלהם, הנבונות, הקישור הבלתי מתפשר בין האלימות הגואה בחברה הישראלית לרצח רבין. הם לא דיקלמו- הם דיברו מהלב... הם, שעוד לא היו אפילו בתכנון כשרבין נרצח, ידעו לספר על האיש אבל יותר מכך- להפיק לקחים מהמקרה ואף לא לרגע לערער על חשיבות היום הזה.... ואני, סיפרתי איפה הייתי, אז בכיכר, סיפרתי על ההלם, על תחושת היתמות, על הרגעים בהם עברתי בסמוך לארונו, על ההפגנות והנרות, על ישראל של פעם שלעולם לא תהיה אותו הדבר בלעדיו. יהי זכרו ברוך.

ye44

New member
לא רוצה רוצה לזכור ולא רוצה לסלוח

לא מעוניין לזכור ובטח אני לא סולח
ת'אמת נמאס לי מכל הטלנובלה שעושים עליו נהפכנו למדינת "רבין" צר לי על הירצחו ! אך להפוך אותו לקדוש הצחקתם אותי ! הבן אדם הצליח להעביר את הסכם "אוסלו" ע"י קנייתו של אלכסנדר גולדפרוב תמורת
מסוג מיצובושי ! לא אשכח את אמרתו כלפי אנשי הימין "אתם פרופלורים" ועוד מושג שהצליח להטמיע " קורבנות השלום " לא אשכח לו את לחיצתו על ההדק בהטבעת "אלטלנה" בתור קצין צעיר ! טייסי קרב בריטים סרבו להטביע את האונייה בטוענה שהם לא באו להרוג יהודים! אבל הקדוש המעונה עשה את זה מבלי להניד עפעף זאת ההיסטוריה שלו
לא אשכח את"המקרתיזם" שלאחר הירצחו ! חס ושלום לדבר נגדו , כל מילה שיצאה מאנשי הימין, "עלק" הסתה לרצח מעצרי שווא וכו' הוא לא השאיר לי שום מורשת מלבד חורבן אחד גדול ! לא מזיל דמעה בשבילו ולא רוצה לזכור אותו שינוח על משכבו בשלום כולל ההוא מחוות השקמים ! די לפסטיבלים ! השמאל והימין נגד רצח ! עוד לא ראיתי את השמאל מזיל דמעה על רחבעם זאבי גנדי ז"ל עוד ראיתי את השמאל מתאסף בכיכר ושר שירים לזכרו ! צר לי זה הזיכרון היחידי שיש לי ממנו !

NoaModiin

New member
../images/Emo31.gif ממש לא קשור...

כל מה שעשה, גם אם נוגד את דעתך הפוליטית, לא מצדיק רצח. ו"הטלנובלות" האלה (כפי שאתה קורא להם) הם כדי שהנוער שגדל היום יבין כמה לא נכון לפתור את הבעיות באמצעים כאלה. כנגד כל מה שמנית כאן, ניתן למנות מעשים שיזקפו לזכותו. אני לא נכנסת לזה כי אני חושבת שלא זה המקום. יהיה זכרו ברוך

ye44

New member
ברור שזה לא מצדיק רצח והנוער של היום מעניין

את התחת שלו מי זה רבין ! אולי קראת את הסקר שנעשה בידיעות אחרונות על רבין ? זאת פשוט בדיחה אפילו במפלגה שלו טוענים שזה כבר מאוס ורוצים להסיר את תמונתו ולהחזיר את בן גוריון ! ושרבין היה איש שנוי במחלוקת על חצי מהעם אז למה צריך לכפות על חצי מהעם יום זכרון ? לא מספיק לנו יום השואה ,יום כיפור,תשעה באב,צום גדליהו,תענית אסתר,חללי צה"ל, כל שני וחמישי יש לנו ימי זכרון נהיינו מדינה שצריך להזכיר לנו כאילו העם הזה חולה באלצהיימר
בעולם אין את כל הטלנובלות שיש לנו ,יש להם מספיק היסטוריה שאפשר להכניס לפחות פעם בשבוע יום זכרון והם לא עושים את זה!לא צריך להכניס מדינה שלמה לדיכאון יום שלם מי שרוצה לזכור שיזכור ומי שלא אז לא ,מה לעשות לא בא לי כמו שלא בא לרבים אחרים אחרים לזכור, יותר חשוב לי שישביתו את הלימודים ואת המדינה בגלל כל האלימות והרציחות שקורים פה מידי יום ביומו, יקירתי כל היום הזה זאת צביעות אחת גדולה

העם לא חולה באלצהיימר...

הדור הנוכחי פשוט לא מחונך ושם זין כמעט על כל דבר שצריך לכבד.
אתה צם בכיפור על איזה בית מזויין שאולי היה קיים לפני אלפי שנים? חחח... יודע משהו? מבחינתי הכותל שווה ערך לקיר המחסן אצלי בבית, אבל הייתי שם עם הילדים שלי כחלק מהחינוך שאני נותן להם. אתה לא רוצה לכבד את זכר רבין? זכותך. תכבד את יום הזכרון לזכרו כי ככה החליט השלטון הדמוקרטי במדינה בה אתה חי.

חולק עליך בענק !!!!

הכותל זה קיר במחסן שלך ? הכותל,כמו עוד כמה אתרי מורשת יהודית הוא נכס צאן ברזל ליהודים באשר הם. כמקום שהוזכר בתנ"ך בהיסטוריה היהודית כבר לפני אלפי שנים נראה לי שהוא שווה קצת יותר... נראה לי שאתה היית מקבל את ההצעה ללכת לאוגנדה בסבבה. עם שמתכחש ונוטש את העבר שלו,לעולם לא יהיה לו עתיד. בטח לא במזרח התיכון החמוד שלנו...

איש איש באמונתו יחיה...

זה משהו ששמור לנו - החילונים אוכלי החזיר
מבחינתי, ההסטוריה של העם שלנו מתחילה רק בתחילת המאה שעברה... כמו שכתבתי - אני לא שוכח את העבר הרחוק יותר (שלחלקו אני לא מאמין בכלל...) אך ורק כחלק מהחינוך שאני מעניק לילדיי. נגעת כאן בנקודה רגישה - מלחמות ישראל במאה ה-20 כמקצוע חובה במערכת החינוך. ואם כבר אוגנדה -
היה חכם גדול לעמוד בבאזל ולהכריז... להזמין אותנו לחיות שם הוא בכלל לא טרח.

Rtitan

New member
עולה לי רשימה שלמה של ספרים...

שאני מאד מקווה שקראת - כי בפסקה וחצי סיכמת רעיונות מאד מרתקים שנכתבו בהם. העם היהודי... מהו העם הזה? מתי קיבל את ההכרה כעם? מתי הפך עם בעצמו? האם הוא בכלל כזה כיום? האם באמת עם ישראל קיבל את התורה? מעמד הר סיני... האם כל נשמות היהודים באשר הם היו שם כמו שגורסת המשנה? ומה על כל היהודים שהסתפחו לעם היהודי רק בדורות אחרונים? מה על כל המצטרפים מבני עמי האיזור בתקופת בית ראשון ושני? ובסופו של יום - את התורה כתבו בני אדם... אבל מרתק בעיני להתחקות אחרי ההיסטוריה הרחוקה של העם.

חבל שפסקה וחצי לא יכולה להפוך לרב-מכר...../images/Emo13.gif

העבר הרחוק מאוד כבר לא בעל השפעה על ההווה ועל העתיד - זו דעתי. העבר הקרוב עדיין לא נספג לחלוטין בעם - יש עוד מה ללמוד, מה גם שבני משפחה שלנו היו מעורבים בו... ההסטוריה הקרובה שלנו בעלת השפעה חזקה מאוד על ההווה ועל העתיד - השואה, המלחמות וכו' זו הסיבה.

Rtitan

New member
אולי אני גולש למחוזות לא-לי...

אבל מאחורי כל ספר הגות ראוי לשמו - עומד רעיון של לא יותר מפסקה וחצי... דיברו כאן על הגשמת חלומות (יש מי שחולם מיליון ויש מי שחולם ידע...) אבל אם זה מושך אותך - פשוט תפתח את הרעיונות שלך לכדי ספר. אני כבר יותר משנה כותב שני ספרים במקביל, יום אחד אפרסם אותם...
.

Rtitan

New member
הכותל אינו מקום קדוש דאורייתא...

הכותל היה בבסך הכל קיר חיצוני לחלק המקודש של העיר ירושלים שבתוכו שכן בית המקדש. אם תקרא את תיאור המקדש - תבין עד כמה היה חלקו צדדי ושולי במבנה העיר. אבל... הכותל הוא השריד האחרון של ירושלים שבה שכן בית המקדש - הכותל לא קיבל את קדושתו (דרך אגב: "קדוש" בעברית פירושו "מיוחד" ותו לא) מסיעתא דשמייא, אלא מבני אדם בשר ודם על שום חלקו מיורושלים הקדומה. כל אדם יכול לבחור אם לקדש את הכותל או לא... לגיטימי בעיני לא להתייחס לכותל כאל דבר קדוש. מצד שני - בכל פעם שאני מבקר בכותל - אינני יכול להתאפק ואני מתרגש עד דמעות. ההבדל הוא - האם מישהו הולך לרצוח מישהו אחר על כך שהוא מקדש / לא מקדש את הכותל.

../images/Emo31.gifמה שאתה שוכח

זאת העובדה שחלק גדול מההסלמה במידת האלימות בחברה הישראלית קשורה לרצח. אלימות גוררת אלימות או כמו שאמר רבין "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה". אתה מזיז את הגבול (שעליו דרך אגב דיברנו בשרשור אחר כאן...) והופה הנה פתאום מותרים עוד המון דברים אחרים ואי אפשר לעצור את השטף.... לא משנה מה אתה חושב על האיש או דעותיו- שום דבר כזה לא מצדיק רצח. תצדיק רצח ונגיע לאנרכיה או דיקטטורה במהירות הבזק. מעניין שאת זה התלמידים שלי (בניגוד אלייך!) מבינים מצויין- אף אחד מהם לא ערער על חשיבות יום הזכרון- והם לא אמרו את זה רק כי רציתי לשמוע! לשמחתי פגשתי בני נוער שמאד מעניין אותם רבין, מאד מעניין אותם כל מה שקשור לרצח ובמיוחד הם יודעים שזה קשור לגמרי לאלימות הבלתי אפשרית שאנחנו חיים בתוכה. קבל

צריך לזכור ולהזכיר

את מצב הדברים שהיה באותה תקופה שקדמה לרצח. ההתלהמות סביב רבין והדרך אליה הוביל. ההסתה הפרועה שהפכה קיצונית יותר ויותר כמעין סם להמונים. השיח הציבורי הרווי יצרים,אמונות,גושפנקות היסטוריות,וראייה שונה של הדברים. אני עוד לא מדבר על הפוליטיקה הישראלית ההזויה שהייתה אז כמו גם כיום. גם ראשי הימין והדתיים לדעתי לא האמינו כי יקום מישהו ויהפוך את דבריהם הלכה למעשה . הם היו עסוקים בהסתה ובקרב על דעת וקול הבוחרים. ומישהו אמר משהו על הקנוספירציה שדבר קיומה עוד לא בוטל ממש ? מה המעורבות האמיתית של מר שמפניה בניצוחו של השב"כ ? מדוע החליט מישהו לצעוק סרק סרק מיד לאחר הירי ? איך זה שאף מאבטח לא ירה בו מיד כשהתנקש ברבין ? מדוע לא נעצר הרוצח מיד כשידעו על כוונתויו וניסיונותיו בנשק ? עד כמה מותר לשב"כ להדיח אנשים לדבר עבירה רק בכדי להעניש אותם אז ?ובאיזה סיכון ?ומחיר ? אולי היה ניסיון לגרוף רווח פוליטי על חשבון "ניסיון" הרצח המתגבש על ידי גורמים עלומים ? יש עוד המון שאלות שנשארו פתוחות. אולי בזקנתנו נזכה לשמוע מישהו שהחליט להשתנקר על מה שקרה שם. יש דברים שאם ייודעו בזמן אמת ירעידו את אמות הסיפים ואף יערערו את אושיות המדינה. אור לגויים אלק..... שמישהו יקפוץ להום סנטר ויקנה מנורת לד טובה.....

למעלה