ye44

New member
"אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה" נכון גם

לצפצף על העם זה כרסום בדמוקרטיה
תגידי את מבינה את החתימה שלך

אני

לומדת בימים אלו קורס מרתק, ג'נוסייד (רצח עם) זה מדהים עד כמה מידת הבורות בארץ בכל הנוגע למקרי ג'נוסייד שאירעו לעמים אחרים רבה מאוד. מן הסתם הדבר נובע מכך שבתוכניות הלימוד בישראל לא הייתה עד היום כל התייחסות לסוגיית הג'נוסייד (מלבד השואה). תפקידה של מערכת החינוך היא לנסות ולהשפיע על עיצוב התודעה ההיסטורית ואמורה להיות בין הגורמים המעצבים את התודעה ההיסטורית של חברתם בעזרת המערכת השלטונית, אמצעי התקשורת ולמאבק נגד התרחשות מעשים כאלו בעתיד. אומנם רצח ראש ממשלה אינו דומה לג'נוסייד, יחד עם זאת בשביל שזה יעניין את התחת של הנוער היום מי היה רבין ובשביל למנוע מעשים של נטילת חיי אדם, רק כי הדרך שלו לא באה טוב לקבוצה קיצונית במדינה, חייבים ללמד את הדור הבא והדורות הבאים. וכן לזכור ולהזכיר על מנת לא לשכוח, ואני מאמינה שאותו דבר היה קורה אם היה נרצח ראש ממשלה מהימין על ידי השמאל, הינו הך מבחינתי. אתה יודע יש ציבור לא קטן במדינה הקטנה שלנו שמתכחש גם ליום השואה, מה אז?

../images/Emo31.gif

אתה נכנס כאן לפוליטיקה מיותרת אם לדעתך הוא היה ראש ממשלה כושל או לא, לא רלוונטי לעניין נרצח ראש ממשלה בישראל כי לא הסכימו ואהבו את הדרך שלו ובהחלט יש מקום ראוי להזכיר את זה כל שנה מחדש

ye44

New member
שיזכירו כן

אבל להשמיע לי שירי דיכאון כל הדרך ב
לא בא לי

../images/Emo31.gif

אתה צודק לגמרי , אני בכלל חושב שהרצח היה מוצדק, אז מה אם רבין היה ראש ממשלה, זה לא אומר שהיה לו מנדט להחליט את החלטותיו, אז מה הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות, הוא עדיין נשען על קולות הערבים, אז מה אם כל חייו נלחם למען בטחון המדינה, עדיין החליט לוותר על שטחים, ובכלל רבין היה בוגד, וטוב שהיתה הסתה, בכלל אני מציע שישחררו את יגאל עמיר הצדיק שהציל את עם ישראל מאסון, ובכלל חבל שברוך מרזל איתמר בן גביר ונועם פדרמן הם לא ראש הממשלה שר הביטחון ושר החוץ, מצבנו היה הרבה יותר טוב. בכלל צריך להעיף מהמדינה את כל השמאלנים יפי הנפש אוהבי הערבים. בכלל איך מעיזים להזכיר את זה אתה לגמרי צודק, צריך להכחיש את זה ולפתח את תאוריית הקונספירציה (סרק סרק) לא נפסיק להכחיש עד שיישכחו שזה קרה, למה לזכור כזה דבר בכלל? בקיצור אתה צודק גבר גבר.

Rtitan

New member
../images/Emo31.gif

לזכור ולהזכיר ולחנך דורות על תוצאותיה של חוסר סובלנות.

אני לא יודע איך זה אצלך...

אבל לשמחתי, אני מסתובב - ויותר חשוב ילדיי מסתובבים בחברה ש'מחפשת' את עצרות וימי הזכרון האלה... מחפשים, מכבדים, זוכרים ועצובים. "יגאל עמיר הבן זונה הזה רצח אותו רק כי הוא לא הסכים איתו?" - כן אח שלי, על זה צריך לחנך, את זה צריך לזכור. רק דבר אחרון נוסף - מספיק להביט בתמונת המחזור של כל האישים שהגיעו להלוויה כדי להבין מי היה האיש - ללא קשר לדעותיו. היום, 90 אחוז מאותם אישים לא יסכימו לדרוך כאן גם אם ישלמו להם.

חלילה וחס

אבל אותי מעניין לדעת מה היה קורה אם אריאל שרון היה נרצח בעקבות פינוי גוש קטיף ? אם הרוצח היה איש ימין ? אם השמאל היה עולה לשלטון חזרה ? איך זה היה משפיע על הגוש הימני של המפה הפוליטית ? אם הייתה פורצת אינתיפאדה נוספת ? אם השמאל היה מקדש ומוקיר אותו על פי פועלו בסוף ימיו,או זוכר לו את מורשתו ? לדעתי רבים לא הסכימו עם דרכו של רבין להגיע לשלום עם הערבים.וזה לגיטימי. כל העיניין השלום הוא נפיץ לחלוטין והימור ענקי על החיים העתידיים במדינה שלנו ועל קיומה בכלל. אלמלא היה מסיים את חייו בצורה טרגית שכזו ע"י רוצח מתועב שהוסת ע"י ציבור שלם של מנהיגים,אני חושב שההיסטוריה הייתה שופטת אותו אחרת,וזוכרת אותו אחרת. וז תקף גם אם הוא נכשל במה שרבים לפניו ואחריו נכשלו, ועל אחת כמה וכמה אם היה מצליח. יום הזכרון לזכרו בהחלט ראוי ומתבקש גם בגלל הדרך שבה מצא את מותו. וגם בגלל הנסיבות שהביאו לכך. אם הסכמנו לדרכו ואם לאו.

בהחלט לחלק השני...../images/Emo45.gif

כי על השאלות ששאלת לא תהיה לעולם תשובה. אגב - גם רבין וגם שרון גדלו על מורשת בן-גוריון. באמצע הדרך כל אחד פנה לכיוון אחר... בערוב ימיהם שניהם חזרו למקורות.

יש פה עיניין מהותי וחשוב

תמיד לכל אורך השנים ובייחוד בזמן בחירות,קופצים כל החכמים ופונים לרגשות הלאומיים והלאומנים של ההמונים,בהבטחות סרק וחסרות כל שחר. והפתגם "דברים שרואים משם לא רואים מכאן" שב ועולה אצל כל מי שהתיישב בסופו של דבר בכורסת העור של ראש הממשלה. לא משנה מה אומרים ומבטיחים לנו אנשי הציבור. בסופו של דבר האילוצים הלחצים וניסיון העבר,כמו גם עמדתן של שאר מדינות העולם ווהשפעתם עלינו,גורמים לראש הממשלה הנבחר "להחליט" משהו אחר. אמר בן גוריון אם אני לא טועה :אני עושה מה שהעם צריך,לא מה שהוא רוצה. ואני מניח שזה מה שעושה כל מי שנמצא בראש מדינת ישראל. אם הוא היה מצהיר זאת לפני הבחירות אין מצב שמישהו היה בוחר בו,בטח לא הרוב היהודי. עכשיו זה לא סיני וימית,או עזה,פה כבר מדובר על חלוקת ירושלים והקמת מדינה ערבית עויינת נוספת לצידה של ישראל. עם מותניים צרים כמו שיישארו לנו,ועם שלוחה איראנית-חמאסית על הגבול,סוריה שרוצה את רמת הגולן,לבנון החיזבללאתית בצפון,ואיראן גרעינית,בוא נגיד שהמצב לא מעורר בי תקווה לעתיד טוב יותר.... אתה יודע מה ?תבדוק כמה עולה ויזה לאוגנדה....

ובאוגנדה השבטים יאכלו אותך חי...

כבר אמרתי לא פעם - אם השלטון הבריטי היה נשאר כאן לפחות היה לנו
...
בעצם לא רק...

menny1970

New member
ממש לא אכפת לי מה אתה חושב או מרגיש על.....

"פסטיבל רבין" אבל אני הייתי בסדיר כשבקש לישבור ידיים ורגליים לתושבי חווארה ואני הייתי שם כן פקודה חוקית לא פקודה חוקית וכל השאר עניינים שהתבררו או שלא אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה אבל גדול, להשוות את רצח רבין על ידי קיצוני ימני עלוב נפש שירה לו בגב לעומת "כיתת חיסול" פלסטינית שעשתה "מערב " לגנדי במלון הייאט בירושלים......... איך אתה משווה בכלל?! לך תעשה שיעורי בית ותחזור להמשך הויכוח יהודה, לכלכת ובגדול, לא מתאים לך.

ye44

New member
כשרבין ביקש לשבור ידיים ורגליים אתה

רק התגייסת
אני הסתובבתי עם מג"ב בי"ם וחתמתי להם על הגבס
שיעורי בית לא עשיתי מעולם RT עשה בשבילי

Rtitan

New member
../images/Emo16.gif

עבורי רבין היה איש שהיחס שלי אליו היה מאד אמביוולנטי: הוא היה לוחם, ומצביא, הוא היה פוליטיקאי על כל המשתמע מזה... הוא היה אדם, ואיש משפחה. הוא שלח חיילים לשבור ידיים ורגליים, והוא התמוטט לפני מלחמת ששת הימים ואשתו עברה על חוק מטבע זר, והוא נכנע לחרדים בחוק הבשר הידוע לשמצה. והוא שלח צוותים למבצע יונתן שהיה הצלחה עצומה, והוא חתום על המבצע לשחרור נחשון וקסמן שנכשל - והוא לא ברח מאחריות. והוא ידע להניח הכל הצידה כשהבין שיש סיכוי ממשי לתכנית שלום ריאלית. והוא נרצח רק כי מישהו לא הסכים עם דעותיו ולא למד שלכל אדם יש זכות להביע דעה, ולמנהיג יש זכות להנהיג גם דרך התנגדות ציבורית אם בעיניו המהלך הוא לטובת המדינה וציבור מונהגיו. האיש נרצח. נקודה. האיש נרצח כי חוגים שלמים בעם הזה לא מבינים ״דמוקרטיה״ כמושג, ולא מבינים שגם לאחרים יש דעות, יש עולם, ויש בעיקר את הזכות לחיות על פי דרכם ולהנהיג על פי השקפת עולמם ולהביע את דעותיהם. האיש היה ראש ממשלת ישראל - ונרצח ככזה. ללא מעט מפרקי חייו אינני מסכים. ללא מעט מפרקי חייו אני כן מסכים. ובכל מקרה, לתמיד, האיש יהיה רב החובל של מדינתי שנפל מת על ספינת ״מדינת ישראל״. יהי זכרו ברוך
.

../images/Emo16.gif

זוכרת היטב את היום ואת ההלם שבא בעקבותיו. באותו יום נפל דבר בישראל - ראש ממשלה נרצח בגלל דיעותיו. לא משנה אם מסכימים או לא מסכימים עם הדרך שלו - המעשה שנעשה נבזי ולא נתפס על הדעת. יהיה זכרו ברוך.

למעלה