../images/Emo16.gif

לפני פחות משנה עברו 5 חולים תהליך השתלת מח עצם ודם טבורי. אחד הלך לעולמו בתוך מספר שבועות קצר. תהליך השתלה נחשב "מוצלח" כאשר החולה שורד שנה מיום ההשתלה. יש עוד 3 וחצי חודשים. ארבעת המחלימים עברו את תהליך ההשתלה, ההתמודדות והמלחמה היומיומית - כקבוצה. "החבורה", כך קוראים להם במחלקת אשפוז-יום בחיבה. הושיבו אותם לטיפולי יום בחדר אחד, הודיעו להם מה קורה עם האחרים, תיאמו שכולם יגיעו בימים זהים, ככל האפשר, תוך הבנת החשיבות הרבה בתמיכה הרגשית הנדרשת במלחמה ארוכה כל כך, מתישה כל כך, מסוייטת. מנהל מחלקת ההשתלות השתמש בחברות שנוצרה שם לניהול רגעי משבר של כל אחד מהם. "תעודדו אותו" - סימן להם מישהו שקצת היה לו קשה. אפילו כתבה רצו לעשות עליהם. להדגיש את הצורך בתמיכה החברתי. היום קטנה החבורה באחד. ביום שישי הוא יצא מהאשפוז לביתו בהבנה שאין יותר מה לעשות וזה ענין של זמן. היום לפנות בוקר הוא נשם את נשימתו האחרונה. חגי, הדמעות חונקות את הגרון, ונדמה שאפילו השמים בוכים והלב ממאן להפנים תהא מנוחתך עדן

../images/Emo7.gif צימררת אותי

מכירה היטב את המקום הזה. שמרתי דם טבורי של הצעיר מילדיי (עם הבכור לא היתה לנו המודעות, לצערי) ואני כמובן חלק מהמאגר לתרומה. עצוב לי לשמוע על מקרים שבהם נמצא מישהו מתאים לתרום ומסרב. קראתי על כך לא מזמן. מאחלת לנותרים בריאות מלאה. מי יתן ויחלפו החודשים הקריטיים והם יוכלו לנשום לרווחה (או לפחות קצת יותר לעומק).

Rtitan

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo16.gif הזכרת לי אישה מדהימה...

שהיתה חברה טובה שלי עד לפני שנתיים וחצי... ציפי... הכל החל מהגוף שלה שהשתגע, משהו בו לא היה בסדר, דרך גילוי סרטן שהלך והתפשט בגופה והיא עברה שתי השתלות מח עצם עצמאיות - וכלום לא עזר... היא נפטרה. היא כל כך חסרה לי... אם יש חיים לאחר המוות - היא יודעת כמה
, היא האמינה שיש.

למעלה