../images/Emo16.gif

20 שנה למותו של גדול שוערי מדינת ישראל בכלל ומכבי חיפה בפרט. אבי רן הוא הסיבה היחידה שבגללה התחלתי לאהוב את מכבי חיפה. אני זוכר את אותו מוצאי שבת ארור כאילו זה היה אתמול. הוא נקרא לא פעם האלוהים של יציע ג',קראו לו עוד הרבה שמות, בשבילי הוא תמיד יזכר כאבי רן..וזהו. עוד בימים שסמל המועדון היה אריה,הוא ללא ספק היה 'מלך החיות', מלך הרחבה,בעל הבית של רחבת ה-16. כל מילה שאוסיף רק תגרע. לא שוכחים.. יהי זכרו ברוך

Cade Foster

New member
../images/Emo16.gif

לא יצא לי לראות אותו לצערי, אבל ממה שסיפרו לי, לא יקום עוד שוער ברמתו. יהי זכרו ברוך

ירוקה מהכרמל

Well-known member
אבי רן- השוער האגדי, 20 שנה למותו../images/Emo16.gif ../images/Emo203.gif

מוצ"ש,יולי 1987- זוכרת את הרגע המצמרר ששמעתי בפעם הראשונה את הידיעה הטרגית על התאונה המזעזעת בכנרת ומותו של אבי רן השוער האגדי של חיפה, אמנם הייתי ילדה קטנה אבל אני זוכרת את הרגע מאוד בברור- היינו כל המשפחה המורחבת בביתו של דוד שלי, אחרי ששמענו בחדשות ברדיו, פתחנו את הטלוויזיה מהדורת מבט של הערוץ הראשון והיחידי באותם ימים, ישבנו בסלון משותקים, לא מאמינים, אני זוכרת איך הרגשתי שיוצא לי הדם מהגוף...למי שלא ידע את אבי רן ,וגם מי שכן, אני ממליצה להיכנס לוואלה ספורט - יש שם פרוייקט מיוחד לציון 20 שנה למותו, או אם אתם חיפאים תוכלו לקרוא ב"כלבו" - חובה!!!

הזכרת לי תקופה מקסימה

זאת היתה מכבי חיפה אחרת, קבוצה שבאה באמת מאהבה,היו בה תשעה שחקני בית. ששיחקו בשביל המועדון,ונתנו בכל משחק את הלב והנשמה. במכבי חיפה של אז היו רגשי נחיתות,רצון להוכיח שאנחנו יותר טובים מהתל אביביות, ובעזרת שלמה שרף שאימן באותה תקופה ששכנע את כולנו שאנחנו יותר טובים מהם. עדיין שמורים לי במגירה אותם עיתונים מצהיבים וישנים,של היום שאחרי.. לא בפעם הראשונה תמונתו של אבי רן התנוססה בשער העיתון. לצער כולנו ,זה היה בפעם האחרונה. גבוה..בטוח..עומד כחומה שאף אחד לא יוכל לשבור. הכסף לא עניין אותו אף פעם,הכל היה מאהבה טהורה לסמל. והרשו לי לצטט קטע : "אבי מסמל עבורי את תקופת התמימות,תקופה בה מכבי חיפה היתה במרכז, תקופה שבה כל העיר התייצבה מאחורי הקבוצה בגאווה, היינו קבוצה בלי דאווין שכולם נותנים הכל להצלחתה. עשרים שנה עברו אבי, עיר שלמה, וכל בניה בארץ ובניכר, נושאים עימם את דמותך כסמל לתקופה שכבר לא תחזור.." כי אהבה ראשונה לא שוכחים

../images/Emo16.gif לא זכיתי לראות אותו, הבנתי שהיה לו עתיד

גדול באירופה, ולא עוד איזה איזה מניאק כמו דוידוביץ', אותו הקהל אהב נורא.

../images/Emo16.gif

אני גם לא זכיתי לראות אותו להכירו כשוער...אבל מהשמועות הוא היה גדול. שנזכה להרבה כאלו.

yarivlevi

New member
לפחות זכיתי לראות אותו במשחקו האחרון

כחודש לפני שנהרג בגמר הגביע נגד מכבי ת"א ,אמנם הגענו לפנדלים אחרי 3:3 אבל הוא היה גדול ,לא ייאמן שאחרי 20 שנה עדיין יש כאב כל כך גדול ,כנראה שהטראומה שהייתה לי מזה עדיין לא עברה וכנראה לא תעבור לעולם...

למעלה