Riki991

New member
אם אתה נתפס לקטנות,

אני אענה לך בשפה שלך. השימוש במילים ``צורת החשיבה החרדית`` נעשה כתגובה להודעתו של אדיר. הוא בחר להשתמש במילים אלו, והגבתי בעיקר על זה. הייתי מצפה ממך להפנות את טענותיך בדבר ``חלק או לא חלק מהחרדים`` כלפי מי שכתב את זה לראשונה כנגד הציבור החרדי. אם כבר אז כבר.

answers2

New member
כתבתי את זה גם לך וגם לו

וגם לכל מי שחושב שזוהי `צורת החשיבה החרדית`.

answers2

New member
וזה בכלל לא קטנות.

לא ייאמן שאני מוצא את עצמי מגן על החרדים, אבל לומר דבר שמשתמע ממנו ש**כל** החרדים מאמינים בהבלים של גלגול נשמות זה לא פחות מהשמצה והכללה מרושעת.

Riki991

New member
אתה לא פנית גם אלי וגם אליו,

רק אלי, בכל אופן כך זה נראה מתוך תגובותיך. ואיפה ראית את המילה *כל*? פרי דמיונך בלבד. ואם כבר בענייני הכללה, אני מקווה שאתה קולט את הסתירה שבדבריך, הרי בזה שאתה חושב שאתה מגן על החרדים (כמה נאצל מצידך) מפני ההשמצות משמע אתה מכליל את כל החרדים ככאלו שאינם מאמינים בגלגולי נשמות... למה כאן אתה מכליל? הרי יש את אלו שמאמינים בגלגולי נשמות והם לא חושבים שזו השמצה ``להאשים`` אותם באמונה זו. בקיצור, לא צריך להתקטנן. אם יש לך משהו מהותי לומר מעבר לדקדוקי לשון- תגיד.

answers2

New member
אוקיי

רציתי לומר שלא כל החרדים חושבים כך. אם את מסכימה אז אין בינינו ויכוח. אז בואי נניח לזה. פייר?

rachel437

New member
נראה שהדמיון יותר חזק אצלך

> ואיפה ראית את המילה *כל*< קראי לאט לאט שוב את מה שהוא כתב, >אבל לומר דבר שמשתמע ממנו ש**כל** החרדים מאמינים בהבלים של גלגול נשמות זה לא פחות מהשמצה והכללה מרושעת.<

rachel437

New member
רבי סעדיה גאון

אנשים ממי שנקראים יהודים, מצאתים אומרים בהשנות, וקוראים אותו ההעתקה (גלגול נשמות), ועניינו אצלם שרוח ראובן תשוב אל שמעון, ואחר כן בלוי, ואחר כן ביהודה, ויש מהם רבים שאומרים, יש פעמים שתהיה רוח האדם בבהמה, ורוח הבהמה באדם, ודברים רבים מזה השגעון והערבוב" (ספר האמונות והדעות מאמר ו' ). אין שום אזכור לתורת הגלגולים בתנ"ך ובתלמוד, זוהי המצאה מאוחרת שהועתקה מדתות אחרות.

אני מסכים איתך בזה

שלמי שמאמין, האמונה בגלגול נשמות יכולה לעזור מצד אחד, כי זה מרכך את ההלם ונותן תקוה.אבל מצד שני לחיות בהמתנה לתחיית המתים, או לכל מיני הבטחות של הדת, זה מורט עצבים ולא מאפשר לפצעים להתאחות .אגב, אני לא שולל את האפשרות של גלגול נשמות, כמובן בלי המשמעות שהדת נותנת לזה. והעיקר, שדיברתי על מי שכבר לא מאמין בזה, ורוצה לחוות את החיים בצורתם הטבעית,ומתקשה להשתחרר מצורת החשיבה החרדית.

החזרת אותי בתשובה מהיום אני מניחה

תפילין בשבת. ולובשת ציצית כל הלילה ומדליקה נרות גם בשבת בבוקר. דא בטוח היא היתה נשמה גבוהה(מכירים תקלישא הזאת?)

Riki991

New member
משתתפת בצערך.

אל תאשימי את עצמך במה שקרה. לפעמים קורים דברים שאנחנו לא מבינים אותם באותו רגע, אולם לטווח הארוך מסתבר שזה היה בסופו של דבר לטובה. שלא תדעי עוד צער.

למעלה