סוג ב

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

תרשו לי לחלק איתכם עצב פרטי, על תינוקת בת ארבעה חודשים, בת לחברה, שמתה אתמול במוות עריסה. עצוב, קשה, ולא ניתן להבנה. אגב: אסון זה קרה, בגלל שאני לא מתלבשת צנוע ובגלל השכן הגולש שלה.. אה, וגם בגלל כמה מהחברים שגולשים כאן בפורום בשבת. (עם ישראל ערבים זה לזה וכל הבולשיט...) האמא בעצמה צדיקה אמתית ומנהלת עם בעלה אורח חיים כשר וטהור. תנחומיי

חשבתי את צנועה וחסודה

כמו שיש משגיח אצל הדוסים צריך פה משגיח כזה שלא יהיו דוסים

משתתף בצערך

כואב מאוד הלב לשמוע. ועל זה נאמר כולנו בפה מלא אל רחום וחנון, וואלה כמה רחמים!!!

"לא ניתן להבנה"

למעשה שום דבר בעולם לא מובן .אי אפשר להסביר למה טוב לרעים ,ולא למה רע לטובים .כל המושג צדק הוא פשוט המצאה אנושית ,במציאות של העולם אין חיה כזאת ! גם כשבני אדם עושים מה שבעיניהם נחשב לצדק, זה לא באמת צדק .למשל אם שמים פושע בכלא ,אז זה מגיע לו ,נכון ,אבל מה אשמים הילדים שלו שלקחו להם את האבא ? אני מרגיש, שתפישה העולם החרדית - שעוד לא נגמלנו ממנה לגמרי -,לא מאפשרת לנו לקלוט את החיים כמו שהם .למשל, טרגדיה כזאת שנפטרת תינוקת ,באופן טבעי זה אמור פשוט לצער ,לגרום לרחם על ההורים וזהו. אבל עם צורת החשיבה החרדית ,מגיעים לכיוונים אחרים לגמרי .להצטער בצורה פשוטה אי אפשר ,כי מיד חושבים ,'בטח הנשמה הזאת סיימה את התיקון שלה ,ועכשיו טוב לה' .גם להורים אין זכות להתלונן ,הרי זה 'נסיון' והם צריכים לעמוד בו !. והעיקר כמובן ,שאלת ה'למה' שתופסת מקום מרכזי בכל העניין ,וגונבת את ההצגה .

Riki991

New member
צורת החשיבה החרדית

שבטח מדובר בגלגול נשמה שהיה למשפחה הזכות לגדלו וכעת סיים את התיקון שלו בעולם הזה- לא נתווכח אם זה נכון או לא נכון, אבל מה שבטוח זה כלי יעיל מאוד להתמודד מול האובדן. בכל מקרה זה עדיף מאשר לאכול את עצמך מרוב צער, יגון ותסכול כשהשאלה `למה` לא יוצאת מהראש. בצורת החשיבה החרדית אתה מקבל עליך את גזר הדין באהבה והשלמה. זה אומנם לא מונע ממך את הזכות להצטער ולכן יש את ה`שבעה` על כל המנהגים, זו תקופה שבה אתה יכול לשבת עם עצמך ולעכל את מה שקרה בצורה שקולה ובריאה.

Riki991

New member
התכוונת מקלה על ההתאבדות.

פעם הבאה תחשבי לפני שאת כותבת כי אין כ``כ קשר, סבבה? תודה.

rachel437

New member
הדת היא אופיום להמונים

אין הבדל בין הדרך החרדית לשאר הדתות, כולם מאמינים שלאחר מותם הם הולכים למקום יותר טוב. הבנת את הקשר ?

Riki991

New member
הוא שאמרתי,

אמונה בדבר מסויים גורמת לנפש לעכל מקרים קשים בצורה קלה יותר. מבחינה זו אין הבדל אם חרדי מתנחם בגלגול נשמות, או ערבי מאמין ב70 בתולות, האמונה היא המשענת הטובה ביותר במקרים כאלו.

answers2

New member
אני לא בטוח שזו "צורת החשיבה החרדית"

בה' הידיעה. אולי זו תפיסה של חוגים חרדיים מסויימים, אבל אני באופן אישי מכיר כמה חרדים ליטאיים למדנים מאוד, שללא ספק יחלקו עימי את הבוז והתיעוב כלפי עצם המחשבה על "גלגולים".

answers2

New member
אמרתי כבר

כי אני מכיר אישית כמה וכמה חרדים מהזן הליטאי שימלאו פיהם שחוק להסבר הזה ובזלזול יגידו "מעשה'ס של חסידים". ובבקשה ,אל תעני "אז סימן שהם לא חרדים אמיתיים".

Riki991

New member
אתה מושפע כ``כ מהר ממה שאומרים לך?

לעומת אותה קבוצה שאומרת לך x, יש קבוצה יותר גדולה, חוקרת, מנוסה שאומרת לך ההיפך. מה גורם לך להאמין דווקא לאותם ליטאים? רק בגלל הטון המזלזל? לא הבאת לי כאן תשובה מספקת.

answers2

New member
גם אם יש רק קבוצה קטנה בקרב החרדים

שאינם סוברים X זה מספיק כדי להגיד שהמשפט "החרדים סוברים X" הוא שקרי. מה שצריך להגיד במקרה כזה הוא ש "חלק מהחרדים סוברים X" או אפילו "רוב החרדים סוברים X". תשובה מספקת?

Riki991

New member
תסכים איתי,

שאלו שאינם סוברים כמו כל החרדים, צריכים לתת הוכחה ניצחת לשיטתם. בת צחוק וזלזול זו לא הוכחה שאין גלגול נשמות.

answers2

New member
אין קשר בין הדברים

את כתבת שזו "צורת החשיבה החרדית‬ ". זה לא צורת החשיבה החרדית‬ . זה צורת החשיבה של חלק מן החרדים.

למעלה