DJNYC

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

יום הזכרון לשואה ולגבורה.

ESU Boscorelli

New member
לזכור ולא לשכוח ../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif

היום לפני שישים שנה למדנו מה זה גיבורים... גיבורי העם היהודי החלו לפעול, למרוד, העם היהודי הראה שגם לו יש כוח, שגם הוא מסוגל. לכל אחד יש את הגיבורים שלו, אלה הם הגיבורים שלנו בזכותם רבים מאיתנו נמצאים כאן היום הם נתנו סיבה טובה לחיות ולהמשיך להילחם, הם הביאו לנו עוצמה ורצון, הם לימדו אותנו מה זה להיות יהודי! ביום זה אני גאה ללכת עם מגן דוד על הצוואר להחזיק
ישראל ביד לשם דגל בחלון באוטו וסטיקר של אני
את
גאה להיות חלק מהעם הזה שהתוקמם ושרד תופת וטראגדיה שאף אחד לא עבר. אז היינו כמה מיליונים שחיו בגולה בלי ארץ בלי צבא, נכלאנו ועוננו ע"י האויבים הנאצים ברחבי ארצות אירופה, באסון איבדנו שישה מיליון יהודים, חברים, אחים משפחות נקרעו, התמוטטו, קרסו... כלאו אותנו בגטו עינו והעבידו אותנו במחנות הריכוז וההשמדה ובסוף קברו את אחיינו בחיים או אחרי התעללות נוראה והעולם שתק. העולם בחר להתעלם מהזוועה ואף אחד לא עמד לצידנו היינו לבדנו, כלואים, מנותקים מהעולם החיצון. זוועה כזאת לא נראתה מעולם ובתקווה שלא תיראה! ביום זה אנחנו זוכרים, מכבדים, מתאבלים ובוכים על מות יקרינו, יום זה מתרחש בסמל 60 שנה לגבורי העם היהודי, אותה קבוצה קטנה של יהודים שהיה להם את האומץ להילחם, להתנגד ולהציל יהודים כנגד מכונת ההשמדה הנאצית ביום זה אני גאה להיות יהודי במדינת ישראל שחי בה חיי יומיום לומד בבי"ס, מתגייס לצבא ובשלב מסויים יגדל משפחה עם ילדים וגם הם יחונכו לכבד ולזכור את ניצולי השואה, את הלוחמים ואת אלה שנרצחו, נטבחו. ביום זה אני מצדיע ל
בגאווה שלמה ובידיעה שעכשיו אני בבית, בארץ ישראל, בתקווה לחיות בשלום במדינה יהודית עם צבא חזק שייגן עלי! אז תהיו גאים ביום זה באותו
פשוט... רק שתי פסים כחולים ומגן דוד. כי אנחנו שרדנו ולעומת שנרצחו לנו 6 מיליון הקמנו לנו מדינה... ניצחנו! לזכור ולא לשכוח... רועי

az ma

New member
היי רועי, העתקת (את הרוב)../images/Emo35.gif

זה היה חיבור שלך כשעורי בית
בכל מקרה, אני אוהב/מעריך/מוקיר ת'פטריוטיות שלך... רק בחיאת, כשיהיו לך ילדים ("ובשלב מסויים יגדל משפחה עם ילדים") ... תן למישהו אחר ללמד אותם דקדוק...
מתי ת'ה מתגייס

ESU Boscorelli

New member
Az Ma

עצוב לי שחשבת שאני מעתיק... הדבר הזה נכתב מהלב (טוב אפשר להגיד שהמנגינה של AMAZING GRACE ברקע עזרה) אני שמח שאתה אוהב ומעריך דקדוק... בשביל זה יש מורות לא? מתגייס? לצערי הרב נאלצתי היום לדחות צו ראשון בגלל שהרופא לא יכל למלא לי את הטופס הרפואי שצריך להגיש לפני (אני בריא אל דאגה) אבל אני אמור להתגייס מתישהו ב 2004 אם לא יהיו שיבושים בתקווה לקרבי

az ma

New member
ידעתי שזה בא מהלב...

רק לא ידעתי מהלב של מי... אתה מבין...לא היו מספיק שגיאות...
ורועי, למרות שמדי פעם אני ככה יורד על השגיאות שלך... אהבת עם ישראל והפטריוטיות שטבועות בך מחפות, בעיני, בעשרות מונים על ה"דפקט" הדקדוקי הזה...

ESU Boscorelli

New member
תודה באמת...

למרות שלא מצאתי כלכך הרבה שגיאות אם בכלל הקטע עדיין מרגש... ואני שמח שסוף כל סוף יש פה נושא שלא עושים ממנו צחוק

az ma

New member
../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

התמיד

sashkashurik

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

ננסנס

New member
יום השואה, לנצח נזכור וננצור

את מליוני הקורבנות חסרי האונים שקיפחו את חייהם, שהאמינו שלהם זה לא יקרה, שהאמינו כי העם ה"נאור" לא מסוגל למעשים כאלו, חייבים אנו לזכור וללמד את ילדינו את משמעות היום והמעמד, את מורשת העם המפואר שלמרות השואה, קם ופרח!

az ma

New member
א-מ-ן../images/Emo70.gif

ואפרופו "לנצח נזכור...", קראתי ביומיים האחרונים (איפוה שהוא אונליין) ש100,000 יהודים היגרו לגרמניה... (לא זוכר את פרק הזמן)... Go figure

sirpad

New member
תה לא חושב שיש בזה גם סוג של המשכיו

ואמירה שלמרות הכל אנחנו שם?

forglemmigej

New member
נזכור / אבא קובנר

נזכור את אחינו ואחיתינו, את בתי העיר ואת בתי הכפר את רחובות העיירה שסאנו כנהרות ואת הפונדק הבודד עלי אורח את הישיש בקלסתר פניו את האם בסודרה את הנערה בצמותיה את הטף את אלפי קהילות ישראל על משפחות האדם את כל עדת היהודים אשר הוכרעה לטבח על אדמת אירופה מידי הכורת הנאצי .את האיש שזעק פתאום ובזעקתו מת את האשה שחבקה את תינוקה אל ליבה וזרועותיה צנחו .את התינוק שאצבעותיו מגששות אל פיטמת האם והיא כחולה וצוננת את הרגליים .את הרגליים שביקשו מפלט ולא היה מנוס עוד ואת שקפצו ידיהם לאגרוף האגרוף שחפן את הברזל הברזל שהיה לנשק החזון, היאוש והמרד והם ברי הלבב והם פקוחי העיניים .והם שהשליכו נפשם מנגד וידם קצרה מלהושיע .נזכור את היום .את היום בצהריו את השמש שעלתה על מוקד הדמים את השמים שעמדו גבוהים ומחרישים .נזכור את תלי האפר אשר מתחת לגנים הפורחים יזכור החי את מתיו כי הנה הם מנגד לנו הנה ניבטות עיניים סביב סביב .ואל דומי, אל דומי לנו עדי יהיו חיינו ראויים לזכרם

טיפ_טיפ

New member
נדר / אברהם שלונסקי

על דעת עיני שראו את השכול ועמסו זעקות על לבי השחוח על דעת רחמי שהורוני למחול עד באו ימים שאיימו מלסלוח נדרתי הנדר: לזכור את הכל לזכור - ודבר לא לשכוח. דבר לא לשכוח - עד דור עשירי עד שוך עלבוני עד כולם עד כולהם עדי יוכלו כל שבטי מוסרי. קונם אם לריק יעבור ליל הזעם קונם אם לבוקר אחזור לסורי ומאום לא אלמד גם הפעם.

ליילה

New member
כל הכבוד לשניכם על ההשקעה

אני חייבת לציין שפעם ראשונה שהרגשתי פה בניכר המבודד מיהודים וישראלים שלי את יום השואה, הייתה כשקראתי את הדברים האלו... תודה

למעלה