rama69

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

mimeli

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

"התיקון לייסורים הרבים שיש בעולם הוא הוספה בשמחה" ר' שלמה קרלביך. סימון.

זה מכבר הזכרנו את חג החרות הוא חג הפסח, וכבר אנו שוב בענין הגבלת חירות עמינו והאדם בכלל... כותבת ילדה, בת 13 בסך הכל,אך בעלת תפיסה חדה,הבנה ורגישות מדהימה: "..הגבילו איפה ,מאד מאד את חירותינו,אך עוד אפשר לסבול את המצב." אך,שימו
לדבריה,בהמשך: "אנו חסרים כאן הרבה מאד...אינני מתכוונת לדברים חיצוניים,,, לא, אני מתכוונת לדברים פנימיים...אני מתכוונת לפיצוי פנימי. כאשר הבטתי החוצה והסתכלתי בטבע,הייתי מאושרת,ממש מאושרת, וכל זמן שיש אושר פנימי זה,האושר של טבע, בריאות והרבה דברים אחרים,כל זמן שאדם נושא אותו בקרבו, מובטח לו שיהיה מאושר. עושר,כבוד,הכל אפשר להפסיד,אבל אותו אושר בליבך יכול רק להתכסות בצעיף,אבל תמיד,כל ימי חייך,יוסיף לעשותך מאושר..." יום ד' 23 בפברואר 1944 מתוך: יומנה של אנה פרנק.
ועוד ציטוטונת קטנטנה: "אני חוזרת ומאמינה כי הכל יסתיים בכי טוב, כי גם רעה זו תכלה מן הארץ, ושלום ושלווה ישובו לעולם." איזו אופטימיות ....
אנה פרנק
ופה אנחנו מצפים ומקווים...

למעלה