psychedelic

bloodmachine

New member
../images/Emo16.gif ../images/Emo121.gif psychedelic ../images/Emo20.gif ../images/Emo163.gif

את מי זה מענין הסגנון הזה: פסיכדליה :::
פסיכדליה
פסיכדליה פרוגרסיבית
פסיכדליה מחרתית
פסיכדליה תעשייתית
פסיכדליה חדשה
פסיכדליה אלקטרונית
פסיכדליה ג'אזית
פסיכדליה מטאלית
פסיכדליה ישנה וכו' אם זה מענין מישהו אז יגיד אני !

bloodmachine

New member
../images/Emo23.gif ../images/Emo20.gif psychedelic ../images/Emo141.gif

במה נתחיל את הדיון? חשבתי על כמה להקות/אלבומים/קטעים ידועות/פחות ידועות שעשו רוק בסגנון פסיכדלי: פסיכדליה ישנה ומשובחת
פינק פלויד בימים הטובים עם סיד בארט והאלבומים הראשונים
ביטלס - סרג'נט פפר לונלי הארט קלאב
הרולינג סטונס - עם אלבוםשפרח לי שמו[מג'יקל מיסתורי...?] שבו מופיע הקטע 2,000 light years from home
ג'פרסון איירפליין - white rabbit
סיד בארט - אופל, אוקטופוס יוצא פינק פלויד באלבומי סולו מצוינים
פאוסט - חומרים שונים שיצאו בתחילת שנות השבעים פסכ' ניסיונית/תעשייתית
רובי רוברטסון והמעליות הקומה ה-13 - אחלה פסכ' פסיכדליה בת זמנינו/מחתרית
ride - עם האלבומים nowhere ו-smile
the charlatans - אפ טו אור היפס
tarnation - פולק אמריקאי עם נגיעות פסכ' וסגנון נושן
sons of selina פסכ' מחתרתית
his name is alive - קטעים מסוימים מאלבומים שונים, שווה האזנה
פורקפיין טרי - וויאג' 34 מזכיר את החומה ואלבומים/EP נוספים
מאזי סטאר - בקטע ghost ride
slowdive - פיגמליון, סופלאקי ועוד
mojive 3 - כל האלבומים להקת ההמשך שך סלודייב שהחליפו לייבל וכתוצאה מכך החליפו שם - זכויות יצרים
nick riff - פריק אלמנט
praise space electric - שחידשו קטע של צ'רלי פרקר "אורטיולוגי"
boris & his bolshie balalaika - פרפל הייז
omnia opera - באלבום עם אותו שם
nova express - עם space khmer
spirea x אלבום יחיד שהוציאו עד כה משובח ומעניין
אלקטריק אורנג' - אורנג' קומיוטשיין תגובות, חויות שמיעה, הערות, הארות, תיקונים ובכלל....שימו הועות קשורות לסגנון הפסיכדלי.
פסיכדליה מחרתית

המממ....

טוב. קודם כל מג'יקל מיסתורי הוא של הביטלס. חוץ מזה, סרג'נט פפרס הוא לא פסיכודליה ישנה ומשובחת, הוא סתם פסיכודליה. ריבולבר לעומת זאת הוא פסיכודליה ישנה ומשובחת. יש את pet sounds של הביץ' בויז ואת רוג'ר המהנדס של ה-yardbirds שהם גם אלבומים פסיכודליים. pet sounds הוא אחד מהאלבומים הפסיכודליים הראשונים, והוא בהחלט אלבום מהמם ביופיו, שרבים חושבים אותו לאלבום הטוב ביותר בכל הזמנים. Revolver הוא גם אחד מהאלבומים הפסיכודליים הראשונים, והוא גם אלבום מהמם ביופיו, בו יש את אחד מהשירים הפסיכודליים יותר אי פעם- tommorow never knows (עם היצור הבלתי מזוהה ברגע שמוציא קולות גבוהים...)

מורנא007

New member
להקות חשובות בתחום (מארה"ב)

The Grateful Dead - אלבומים חשובים: Anthem of the Sun (יש שם לדעתי השפעות של מוסיקה כנסייתית והם ברובם יהודים
). American Beauty עם הלהיט טרקינג. Wake of the Flood עם האווירה הבלוזית - מיסיסיפית שלו. The Doors אני מניח שרובכם מכירים אותם טוב ממני. Santana והאלבום הניפלא Abraxas Moby Grape ואלבום בשם הלהקה Moby Grape עם מלודיות יפות וכלי נגינה שנפוצים בפרוג (האלבום יצא ב- 1967) ואין שם מלטרון. It's a Beautiful Day אלבום מקסים. Love אלבומים: Da Capo Forever Changes

bloodmachine

New member
../images/Emo20.gifלמורנא 007 סנטנה לאב והדלתות

יש לי הרגשה שעשית קצת סלט בענין גנריות רוק והסגנון הפסיכדלי: doors פסכ' - ההית שמח אם הית מצביע על קטע פסכ' אופייני לדלתות. חשבתי אולי ספינת קריסטל - אך זה לא ממש מתאים לי להגדרה הפסכ', יותר מדי מסחרי ופופי, אולי אני טועה. אני סומך על כל ששמעתי מספר קטעים של ג'פרסון אירפליין ולצערי לא מצאתי מחומר שלהם קטעים שמשתוים ל:white rabbit, אולי somebody to love בקונספט, אך זה ממש לא כמו המילים והמוזיקה ההזויה הקצרה והעיניינית שבקטע: white rabbit. תוכל אולי לנקוב בשמות של סנטנה מהאלבום abraxas, לאב שממש אופיינים לסגנון הפסידלי

bloodmachine

New member
../images/Emo20.gifלמקרטני - הערות/הארות/תיקונים../images/Emo20.gif

לקחתי את התיקון: מג'יקל מיסתורי של הביטלס כמובן עם שדות תות לנצח. חבל שלא ציינת שנים - אם את/ה זוכר של מג'יקל מיסתורי + סרג'נט פפר. לא הבנתי מדוע סרג'נט אינו פסכ' ישנה, הכל יחסי לפי אינשטיין, כנראה שלגיל היחסי שלי לעומת שלך יש הפרש שנים לא מובטל - או פשוט מערכת הגדרות שונה לסגנון הפסיכדלי. רשמתי לי בצד את המלצותיך בענין: ביץ' בויס - פט סאונד שנה/לייבל? רבולבר של ביץ' בויס ? שנה/לייבל? אפרופו tommorow never knows סתם פאסאדה קטנה מזכיר לי שם שיר של ביטלס??: tommorow never comes שעשו לו גרסת כיסוי ע"י חברי להקת monson באלבום third eye עם הקול המופלא של הזמרת ההודית: שילה צ'נדרה sheila chandra. מה בקשר ל: 2000 light years from home של הרולינג סטונס עם העטיפה התלת מימדית, עוד אנקטודה קטנה danse society עשו ב80 גרסת כיסוי ל: 2000light years from homr - כיסוי הזוי, רקיד ופסכ' מכירים? מה אני רוצה
תוכל לנקוב בשמות שירים שלדעתך אופיינים לסגנון הפסכ' מתוך: revolver pet sounds

טוב

פט סאונדס- 1966. מג'יקל מיסתורי טור- 1967/EMI סרג'נט פפרס- 1967/EMI ריבולבר- 1966/EMI כשאמרתי שסרג'נט פפרס אינו פסיכודליה, הדגשתי שהוא אינו פסיכודליה מוצלחת, כי לטעמי האישי, הוא מאד אובר רייטד, ועקרונית הוא פחות מוצלח מריבולבר ומג'יקל מיסתורי טור. אבל עקרונית הוא כן פסיכודליה ישנה, וגם פסיכודליה מוצלחת, פשוט פחות מאלבומים אחרים. שמות של שירים פסיכודליים (לדעתי לפחות): Revolver: Tommorow never knows Taxman Love you to (אל תנסו לשמוע אותו, הוא שיר הודי של ג'ורג') She said she said and your bird can sing doctor robert (מוקדש לאדם שסיפק להם סמים) וכמעט כל השירים שם הם פסיכודליים, אבל אלה אלה שקופצים לי עכשיו לראש. חוץ מזה, בריבולבר יש שירים מצויינים שאינם פסיכודליים, כמו: Eleanor Rigby Here, there and everywhere ו-Pet sounds: גם pet sounds הוא פסיכודלי כמעט כולו, וכמעט בכל שיר ושיר יש מוטיב פסיכודלי, אבל השירים שהם במיוחד פסיכודליים הם: Don't talk Caroline no Pet sounds I just wasn't made for this times I'm waiting for the day You still believe in me

bloodmachine

New member
../images/Emo121.gif remotivate me - set me free

הפלא ופלא בדיוק היום ערכתי סדר בארון שלי ומאתי קלטות ובהם קטעים ישנים של :
ביץ' בויס - קרוליין לא: חווית האזנה שלי: קטע איטי שרחוק להזכיר את הבויס בז'אנר וסטיגמת הסרף מיוזיק שבה התפרסמו. קרוליין לא, הוא קטע אוונגרדי, ניסיוני - האזן לצורה שבה מסתיים הקטע.
ביץ' בויס - "הבא נלך" קטע נוסף מתוך אותו אלבום של קרוליין לא : "פט סאונדס". שוב קטע שמתנהל במעין נירוונה משוועת. שילוב רוקיסטי של רבעיית כלים: תופים, בס, גיטרות אקוסטיות והדובדבן שבקצפת: כלי הנשיפה של הבויס ואותו כלי ששכחתי את שמו שהוא כלי הקשה ודומה לפסנתר בצורתו החיצונית. אני די מופלא לגלות עד כמה גדולים הבויס היו, תמיד חשבתי שהיו סתם אובר רייטד בגין "סורפין יו אס אי". פט סאונדס הוא בהחלט גורמה מוזיקלי ממנהרת הזמן ששווה האזנה ואפילו יותר מכך!.
ביטלס - וימי הפסכ' שלהם. אני קצת סקפטי בכתיבת שורות אלו, כאילו דאאאא. יש משו שלא אמרו על: לנון מקרטני רינגו והאירסון
. יצא לי לשמוע את טקסמן, לצערי הביטלס יותר מדי מתוקים וממוסחרים לטעמי - מה שהופך אותם באופן אוטומטי לאובר רייטד ומותיר אצלי תהיה היכן האומנות, היכן האוונגרד, היכן הניסיונות - זורמים יתר מדי. מי שמעונין בהרעלת של שוקולד מתוק שישמע ביטלס. סרג'נט פפר ומג'יקל מיסתורי יותר מדי "מיין סטרים" סתם פסכידליה. נראה לי שאני סתם מזבז זמן בחויות ביטלס. ההד והרעש שיצרו סביבם אינו שווה. יש להם קטעים שאני אוהב, אך אני חושב שישנם להקות ואמנים שווים יותר מהם מאותה תקופה שלא זכו להערכה תקשורתית כמו הביטלס. אולי זה פשוט כי הם 4 חנונים הירשלים של אמא'לה שרכבו על סוס מזל ההצלחה שהאיר להם פנים. ניסו להתלות בסיסמאות כגון: "לא עוד מלחמה" "סקס חופשי" - מי שזוכר אצ ימי הפורנוגרפיה ממיטתם של יוקו וגון. סתם גיגים תיקשורתיים שיווקים שיצרו פרובוקציות לא קטנות כדי לקדם עוד סינגל ועוד אלבום של החיפושיות המקרטעות ונוטפות סוכר. אוי השיניים.
גרייטפול דד - נפל לידי קטע של ג'רי גרסיה פיקניק של דובונים [מקור: גרייטפול דד??? תקנו אותי ...] זה פסיכדליה
לי זה נשמע כמו ג'ודי גארלנד מתוך הסרט עולם מוסיקה או over the rainbow זה רוק זה
אולי אפילו מזכיר לי שירי ערס של בינג קרוסבי או שירי ילדים לחג המולד
זה רוק פסיכדלי
גרייטפול דד - בגונית סקרלט. קטע רוק זורם עם סאונד האופייני לימי הפסכ' בהחלט קטע איכותי, מגוון ולא משעמם.
גרייטפול דד - touch of grey אם תרצו חיות האזנה בקשר לקטע הזה, תגידו לי כי לא הספקתי לשמוע את הזה. קטע הזה נקטע הסוף הקלטת.
גרייטפול דד - קייסי ג'ונס ראו הערה שורה מעלה.
moby grape - אזרח למופת. קטע שהופק בנשויל ע"י בוב גונסון. קטע רוק פסכ' שיצא ב-coloumbia records אנרגטי וזורם גם ב2003. שווה שווה.
velevet revolver - שחרר אותי/שלח את עמי set me free זה למי שמעוניין קצת בגרסאות כיסוי חדשות שיצאו השנה. הרכב אמריקאי שמביא קונספטים מיושנים סטייל סלאש מרובים ושושנים והסולן של stone temple pilots. שווה שווה גם לזקנים שבנו. ד"א - נראה שטעית בקשר לייבל EMI כמדומני זה החברה המשווקת ובעלת זכיויות החלוקה, זה לא הלייבל המקורי. אני מתאר לעצמי שהטעות נובעת מכך שבידך עותק בהדפסה ישראלית, ולא עותק מקור שיצא בהדפסה USA?

אוקיי

קודם כל, pet sounds הוא לא סתם "שווה האזנה", הוא הדיסק שאי האזנה לו היא חטא של ממש. עכשיו. לגבי הביטלס. אתה כאן די יורד עליהם, לא בצדק, וגם בחלק מהמקרים בחוסר ידע. הביטלס בשום מקום לא אמרו את מה שנהוג לומר שהם אמרו. אין מקום אחד שבו הם אומרים: "לא עוד מלחמה" וגם לא "סקס חופשי". אלה סיסמאות של ג'ון ויוקו, שנאמרו אחרי ההתפרקות. הביטלס מעולם לא השתמשו בפרובוקציות כדי לקדם אלבום. אתה אומר שהביטלס זה "מיינסטרים". אתה יודע מה הפך אותם למיינסטרים? העובדה שהמוזיקה שלהם הייתה טובה. אז אני מכיר את הנטייה לבוא למוזיקה שכולם אוהבים, ולעשות כאילו דווקא ולהגיד שאתה לא מוצא בה משהו מיוחד. Revolver הוא בהחלט נסיון, ואני לא רואה בו שום דבר שהיה אצל הביטלס, וגם אצל להקות אחרות קודם. עד Rubber soul הביטלס עסקו ברוק בסיסי, כמובן שמשובח מאד, אבל רוק בסיסי. המעבר לרוק פסיכודלי היה נסיוני מאד, ויכול היה (אם הם לא היו מצליחים וטובים בזה כל כך) להרוס את הלהקה ולהוציא אותה מאהדת הציבור. אבל התברר שהביטלס מספיק מוכשרים בשביל לשנות כיוון, ליצור יצירות חדשות שלא נשמעו כמותן קודם, ובכל זאת לא לקרוס ושיהיו להם אוהדים. סוס מזל ההצלחה לא סתם האיר להם פנים. הייתה סיבה לכך. עובדה שאותו סוס לא האיר פנים ללהקות אחרות. מה זה "סתם פסיכודליה"? האם Lucy in the sky with diamonds, ההמנון הפסיכודלי אולי של כל הזמנים, הוא "סתם פסיכודליה"? האם tommorow never knows, שיש בו גם מילים יפות והוא גם פסיכודלי מאד בכל קנה מידה, הוא "סתם פסיכודליה"? יכול להיות שלטעמך האישי הביטלס הם "שוקולד מתוק", אבל לטעמי הם להקה מדהימה שיצרה שירים חדשניים ויפים מאד, שאני ממליץ לכל אחד לשמוע, ולא לוותר עליהם ואף לשנוא אותם רק בגלל שהם "מיינסטרים".

סתם משהו

היום הביטלס נראים חנונים משהו, אבל באותם ימים הם נחשבו לפראיים פרועים, שבחורה חסר לה אם תביא אותן הביתה לאימא...

bloodmachine

New member
../images/Emo20.gif ביטלס ../images/Emo20.gif לשיר

אז רק שתדע לך שסבתא שלי היתה מתה שאמא שלי תביא הביתה כחתן אחד מחברי הביטלס - אז אולי היום בכלל ההיתי עשיר כקרח. אפרורו החנונולוגיה של הביטלס אז רק רציתי שתדעו שהיו חברה פרועים יותר ופראיים יותר, ראה: ד בואי רולינג סטונס ביץ' בויס ג גופלין ועוד

מה משנה מידת הפראיות...

העיקר שהם עשו שירים טובים. והם בהחלט לא היו חנונים. אם הם היו חנונים, הם לא היו אהודים על ידי עשרות מיליוני בנות.

VideoStar

New member
רמת האהדה והחנונולוגיות

ממש במקרה קראתי את הדיון הזה וזה עורר בי טיפה קטנה של צחוק בניחוח פסיכולדליה. לדעתי זה ממש לא משנה אם החיפושיות היו חננאים או לא כמו שאמרת העיקר שעשו מוסיקה טובה. אך במחשבה שניה יש משהו בדבריו של בלאטמשין שכן המוסיקה של הביטלס היא מוסיקה שחנונים שומעים אותם כיון שהיא מתקתקה מדי. אין בה חציבות נשמה רגשיות כמו בריתם אנד בלוז שרוברט פלאנט מציג ומעביר לשומע. לגופו של דיון זה : חנוניות במובן מוסיקלי. אתן לך דוגמה מעט קיצונית כדי שתבין על מה אני מדבר. כך למשל את אביב גפן והשיר אנחנו דור מזוין, לעומת יוסי בנאי - אני שיכור ולא מ יין. הבנת את רעיון החנונולוגיה?

לא

לא צריך להתפרע על הבמה כמו פלאנט ולשבור גיטרות בשביל לחדור לנשמה. לי למשל השירים של לד זפלין לא גורמים רטט. שיר יכול להעביר בך רטט גם בלי פראות יתר. כל אחד והטעם שלו.

VideoStar

New member
כן

אני הבנתי אותך. לא נסחף לאנרכיה על הבמה. כנראה שעל טעם וריח אין מה להתוכח - בעיני פלנט יותר רגיש וסוחף מלנון וחבורותו. אך שוב זה ענין של טעם אישי, חוצמזה פלנט הרבה יותר סקסיסטי בדימוי הבימתי שלו, דימוי שמוקרן היטב בסגנון השירה שהוא מעביר לקהל, לא כמו לנון.

המממ

לנון דווקא כתב שירים עם מסרים מאוד סקסיסטים... כגון, אני בחור קנאי, כדאי לך להיזהר אם אתה בוגדת בי, כי אני אפרק לך את הצורה, וכו... בסה"כ, נוצרה להם איזושהי תדמית יורמית שנים לאחר מכן, אבל הם היו די באד בויז. הם צרכו כמויות נכבדות של סמים, ועשו כל מיני דברים... לא כל כך יפים.

ELP

New member
לפעצים בגלל תדמית

אנחנו שוכחים שאנחנו פה בשביל המוזיקה
התדמית זה חלק מאוד מזערי במוזיקה, ואם יוצר עושה מוזיקה טובה, מצדי שיהיה פרופסור לפיזיקה, או שיחקור פרפרים...

מורנא007

New member
הגדרה

OK יכול להיות שאנחנו מגדירים רוק פסיכדלי באופן שונה. ההגדרה שבה אני משתמש היא מוסיקת רוק שנכתבה תחת השפעת סמים. ברור שאין לי דגימות דם או שתן של האומנים, ואין לי אפשרות לדעת מי לקח ובאיזה סם הוא השתמש. מהכימיה נחזור למוזיקה. ובאופן פרטני, לדעתי (אולי אני טועה ומכליל יותר מידי) תחת הפסיכדליה ניתן לכלול לא מעט אומנים שעבדו באותה תקופה (בשנות ה- 60 וראשית שנות ה- 70), בנוסף לכך ישנה חפיפה בין סיגנונות כך שלדעתי אלבום כמו אייבי רוד של החיפושיות הוא גם פסיכדלי וגם רוק מתקדם. הדלתות פסכדלים לדעתי למשל בשירים: Alabama Song The End באלבום Strange Days ובאלבום- Morrison Hotel גם השיר Riders on the Storm הוא די פסיכדלי. אני לא חושב שיש איזו סטירה בין פופיות של שיר מסוים לבין היותו פסיכדלי. נניח השיר California Dreamin' של ה- The Mamas & the Papas הוא גם פופי וגם פסיכדלי. אני לא בטוח שצריך להשוות כל שיר ל- white rabbit של Jefferson Airplane. גם לאותה להקה באותו אלבום יש שיר שנקרא Somebody to Love שהוא פופי וגם פסיכדלי. נחזור ל- abraxas של סנטנה , אני טועה הוא אינו פסיכדלי. ---- Love - Forever Changes אם זה לא פסכידלי, אז ממש לא ברור לי מה זה פסיכדליה. מהשיר הראשון עד לאחרון, כולל עיצוב העטיפה של האלבום, 100% פסיכדליה. חברי הפורום הוותיקים יודעים שאני לא מוזיקאי, אלא כימאי ולא למדתי מוזיקה מעבר לקריאה בפורומים וכמה תווים ומושגים כלליים. כלומר מותר לי לטעות. למען האמת אני מתקה להאמין שהיום ניתן ללמוד פסיכדליה במוסד אקדמאי כלשהוא.

למעלה