psychedelic

bloodmachine

New member
../images/Emo20.gif רוק בסגנון פסיכדלי ../images/Emo20.gif

תרשה לי להעמיד דברים על מקומם בקשר להגדרה שלך. אמנים רבים משתמשים בסמים לצורך הנאה אישית/יצירה וכו' וזה עדיין לא הופך אותם לאמני רוק פסכידלי. זה שרוגר וטרס, סיד בארט, גון לנון, מיק גאגר או כ"א השתמשו בסמים לא ממש קשור בצורה ישירה להגדרה של רוק פסיכדלי. לא צריך לדעת תוים כדי למצוא הגדרה מתאימה לרוק פסכ'. לצורך ההגדרה צריך להשתמש בהמון מילות תאור שינסו לתאר מהו רוק בסגנון פסכ'. אני ההיתי מנסה להגדיר זאת ככה, הגדרה של רוק בסגנון פסכ': מוזיקה-שירה הזויה, בד"כ עם אפקט מיקרופון של פילטר מרוחק ופידבאק של הד, כלי נגינה רוק בסיסים: תופים, בס, גיטרות וקלידים הנמגנגנים באופן XXX. מוזיקה XXXX, XXXX, ו-XXXX. במקום הXXX יופיעו מילות תאור שקשורות למוזיקה ולא לאופן שהיא נוצרה/נעשתה. מילים- נושאים מוזיקה פסכ' מתעסקים בד"כ ב XXXX, שאמנים בד"כ משתשמים בסמים לצורך גיבוש יצירתם. עטיפות תקליטים-שמאופינות בד"כ בכתמי צבעי עזים תוך שימוש בסמלים XXXX וXXX. זה פחות או יותר הרעיון שלי לגבי מה ואיך להגדיר רוק פסיכדלי . פשוט אין ידע נרחב בנושא אז שמתי XXX ואני משאיר את ההגדרה למישהו שמבין יותר. כמובן שיש גם להתייחס לתתי הסגנונות ברוק פסיכדלי. למשל: רוק פסיכדלי:
אמריקאי דוגמא:
בריטי - דוגמא:
פולק
פופי
מחתרתי
בן זמנינו
אלקטרוני
מטאלי וכיוצב' תחסוך ממני את ענין למידת רוק פסכ' במוסד אקדמי
קצת נסחפת - היכן הכיף
ללמוד זה ממש לא כיף
לא נראה שחברי love למדו באקדמיה כלשהי כיצד ליצור מוז' פסכ'.

מורנא007

New member
OK

ההגדרה שלך מצמצמת את התחום מסתם רוק שנכתב תחת השפעת סמים למשהו שיש לו את הצליל הספציפי של מה שבדרך כלל מקובל כרוק פסיכדלי. בקשר לאקדמיה, אינני רואה כל סיבה (פרט לסגירות מגדל השן האקדמי) שהנושא לא יחקר בצורה מעמיקה, מה גם שיותר מ- 30 שנים עברו מאז שיצאו האלבומים הראשונים. עצם העובדה שהנושא יחקר בצורה מעמיקה אינה מורידה מההנאה שבהאזנה לאותם שירים, המדע צריך לחקור גם את הכייף

bloodmachine

New member
../images/Emo20.gif פסכ' ../images/Emo23.gif בת-זמנינו/מחתרתית ../images/Emo20.gif

פסכ' בת-זמנינו ופסכ' מחתרתית יש הרבה להקות/יוצרים/יוצרות ידועות פחות וידועות יותר שלדעתי ניתן להגדיר קטעים מסוימים שלהם כפסיכדלים: פרוות פסיכדליות חומר ראשון של ההרכב שהוציאו מאות בוטלגים ואלבומי אולפן ניק קייב והזרעים הרעים במיוחד באלבום הכפול: your funeral my trial. spirea-x שהוציאו אלבום אחד ב80 שכולו רטרו ענק ומחווה לסגנון הזה. porcepine tree - שהופיעו בארץ לפני מס' שנים נסה למצוא את הקטע voyage 34 מזכיר מאד את פינק פלויד. וכתוצאה מכך החליפו שם - זכויות יצרים nick riff - פריק אלמנט praise space electric - שחידשו קטע של צ'רלי פרקר "אורטיולוגי" boris & his bolshie balalaika - פרפל הייז omnia opera - באלבום עם אותו שם nova express - עם space khmer ride - עם האלבומים nowhere ו-smile the charlatans - אפ טו אור היפס tarnation - פולק אמריקאי עם נגיעות פסכ' וסגנון נושן sons of selina פסכ' מחתרתית mojive 3 כל האלבומים tarnation - עם זמרת/מבצעת/נגנית ועוד היצרתית ומופלא פאולה פרייזר באלבומים mirador ויצורים עדינים, נדמה לי שיצא לה אלבום סולו תחת שמה. phish עפ"י דבריך. יש קטעים בphish שהם ממש פסכ' טהורים שאתה יכול להצביע?

bloodmachine

New member
../images/Emo20.gifלמורנא 007 - פסיכדליה בת זמנינו

לתשומת
, ראה בקישור שצירפתי שמות לפסכ' בת זמנינו. אם תרצה שמות והמלצות נוספים רק תגיד יאס.

מורנא007

New member
תודה bloodmachine ../images/Emo20.gif

תודה על ההמלצות, את ניק קייב והזרעים שמעתי (באלבום אחר) ואני יודע שהוא הופיע בישראל, את יתר ההמלצות לא שמעתי.

bloodmachine

New member
על לא דבר ../images/Emo140.gif

אני מציע לך שתתחיל בפורקפיין ט'רי - voayage 34 זה נראה לי עמוד תווך של פסכ' בת זמנינו.

ELP

New member
לגבי Voyage 34

זה מזכיר מאוד את פינק פלויד כי הריף הראשי שמתחילים איתו זה מהחומה ועל זה הם בנו את רוב הקטעים בדיסק, וזה בהחלט אלבום מעולה!!!

VideoStar

New member
../images/Emo122.gif קטעים ../images/Emo66.gif

הזכרת שפעם הראשונה שיצא לי לשמוע את פורקפיפיין ההיתי בטוח שמדובר בחומה של הפלויד באיזה רימיקס איכותי. ממש פליאה נמלאה בי כאשר זה לא היה פינק. פרוקפיין עשו עבידה מעולה באי פי וייאג' 34.

royya

New member
ומה עם פסיכדליה בת זמננו אמיתית?

יש לייבלים שמתמחים בכיוון, כמו אלפנט 6. להקות כמו אוליביה טרמור קונטרול או אוף מונטריאול מבצעות מוזיקה פסיכדלית בת זמננו נטו. מכיר? עוד להקה היא היי לאמאס שמחקים בלי בושה את הביץ' בויס ופט סאונדס, עם הרבה כשרון וחן. וזה משום מה עובד מצוין. ויש עוד. מוזר לי מצד שני שאתה משייך את praise space electric למשל לפסיכדליה. נראה לי הגבולות להגדרה כאן הם מעורפלים יותר אפילו מפרוג.

VideoStar

New member
אתה אולי התכונת ל...../images/Emo163.gif

רובי רוברטסון ומעליות הקומה ה-13 - להקה פסכידלית 110 אחוז.

ELP

New member
שכחתם את הגאון...

סיד בארט, בהחלט פסיכודאליה איכותית. ועוד... Iron Butterfly----In-A-Gadda-Da-Vida, הם קיבלו את השם של האלבום כשאחד מהם היה שיכור ובא להגיד "אין דה גארדן אוף אידן" ויצא לו "אין א גאדא דאוידא"... Blue Cheer-Outside.Inside. Spring עם האלבום של 71. Spirit-The family That play's together. Spirogyra-St.Radiguns. Collosseum-Vallentyne suite 69. Humble pie-The scrubbers sessions 74. Traffic-John Barleycorn Must Die 70. The Move. Soft machine-Jet Propelled 67. Soft machine-Volumes one&two 69. Gong-כל אלבום שלהם מעולה. Small faces-Ogdens' Nut Gone Flake 68. ויש עוד רבים וטובים

למעלה