Hero

Hero

פרק טוב מאוד. עוד פרק חזק ועצוב. נפרדים מדמות שהייתה בה כל כך הרבה פונטציאל. כל הקטע של הצילום פרסומת פשוט קורע. אהבתי שדויל אמר שקורדלי כתבה "ראטס" ולא "רייטס", זה היה קטע משעשע. אנג'ל מספר לדויל על כל מה שהיה עם באפי. סצנה שבה דויל מציג את מה שהכי יחסר ממנו, היכולת להראות בזווית אחרת את הדברים לאנג'ל. היה נחמד שדויל הצליח להוציא מאנג'ל חיוך. "הסקורג'" הם קריפיים. חייב לציין שברור ש"ההשראה" לזה ולגזע הנרדף, לקוח מתקופת המשטר הנאצי ורדיפת היהודים (המדים, הרעיון, החיפוש בבניינים וברחובות וכו'). אנחנו רואים איך דויל גילה שהוא שד, ומי הם הסקורג'. (עוד מישהו זיהה, שזה ששיחק את זה שבא להגיד לדויל על זה שהוא שד, משחק את קירק ב"בנות גילמור"? חח אני לא יודע איך לעזאזל זיהיתי, ואני אפילו לא ממש צופה בסדרה). אנחנו רואים מתי דויל קיבל את החיזיון הראשון שלו. ואז מראים את הטבח שנתבצע (סגנון מאוד חזק בסדרה הזו ואני אוהב את זה). והמוסיקה הזו ברקע, שחוזרת בפרק כמה פעמים ובמיוחד בסוף. היה משעשע הקטע של קורדיליה והספריי. דויל מספר לקורדיליה על המבצע של שיט ההברחה, קורדיליה לא מבינה למה לא לגבות את החוב הכספי. וכמובן דויל מסביר לה שיש גם שדים טובים וכו'. תמיד נחמד לראות את אנג'ל רע. הוא רוצה להצטרך לסקורג' ומצליח כמובן. היה יפה איך שהוא שבר את הצוואר של דויל. הילד חושב שדויל מת (שוב המוסיקה מקודם), דויל כמובן מתעורר, ומחזיר את צווארו למקום. זה היה קטע מגניב. המנהיג של הסקורג' נותן נאום כמו של כל רודן (הטון, הדיבור והתנועות ממש לקוחות מערוץ ההיסטוריה). היה משעשע שקרודיליה נתנה לדויל סטירה, ושאלה אם הוא חושב שהיא שטחית. היה חמוד שהיא אמרה לו שיזמין אותה לצאת והיא נתנה חיוך ממש חמוד. הסקורג' כמובן נועלים את כולם, מפעילים את המכשיר. ואז מגיע השיא. דויל אומר שהוא מבין מה זה להיות גיבור וכו' (קטע מאוד עצוב), מעיף את אנג'ל, מנשק את קורדיליה וקופץ. ואז שוב המוסיקה חוזרת, דויל חוזר לדמותו האנושית ואז בצרחה כואבת נשרף ומציל את כולם. ואז הסוף המאוד יפהפה, אנו רואים את הקטעשבתחילת הפרק דויל וקורדי הקליטו, אם זה הצחיק אותנו בהצלחה, הופך בסוף לקטע עצוב וכואב. "Is that it? Am I done?" סיום מאוד יפה לפרק. אני חייב לציין שאלמנט ההפתעה מאוד חזק פה (אם מישהו רואה את זה בפעם הראשונה), להרוג דמות ראשית שבקושי עברה חצי עונה. גם דויל כאילו מת באמצע הפרק אבל חזר לחיים, וקשה להאמין שהוא שוב ימות בסוף. פרק טוב מאוד לדעתי. ועוד סוף עצוב.

City Of Angel

New member
|גולגולתאחד הפרקים שהכי הדהימו אותי

בלי להגזים זה אחד הפרקים הכי טובים שהיו ב"אנג'ל". התגלגלות העניינים המטורפת, הפחד, האפלה, צבא הסקורג' ("מה הם? המוות"), ודויל.. אוי דויל... עזוב את המדים - הבנתי סופית שהם מבוססים על הנאצים לפי איך שאנג'ל הסתרק כשהוא "הצטרף" אליהם (וגם למנהיג שלהם היה קצת דמיון להיטלר). בכלל שחושבים על זה עונה 1 היא הכי "אפלה" באנג'ל. החיוך של קורדיליה שהיא אומרת לדויל שכבר יזמין אותה לצאת, הנשיקה, "חבל שאף פעם לא נדע אם אלה הפנים שתלמדי לאהוב", והמוות ההירואי.. אחת הסצינות הכי חזקות שאנ זוכר. חבל רק שבצפייה ראשונה שערוץ 3 הגאונים קצת הרסו לי כשאמרו בפרומו שאחד מהשלושה ימות (והיה די ברור למי מתכוונים).

kittycatbone

New member
אומנם זה פרק אפל יחסית

אבל העונה הכי "אפלה" באנג'ל?
או שלא ראית את את עונה 4 של אנג'ל, או שכדאי שתראה אותה שוב
לדעתי, ואני חושבת שזה ממש בולט, העונה הזאת *היא* הכיאפלה...

../images/Emo16.gifHero../images/Emo129.gif

פרק מדהים כל כך. האחרון שלי עם דויל, זה שאליו לא רציתי להגיע מעולם- אכן הגיע בסופו של דבר. והוא עצוב כתמיד. תסלחו לי אם אני מעתיקה את רוב דבריי מהסכפ"ש של הפרק ב"מסך המפוצל", קראתי אותו, הוא תלוי לי על הקיר והוא יפה בכל פעם. הפרק נפתח בחזון של קורדי, הפרסומת ל"אנג'ל חקירות", שגורמת לכולנו לגחך. במיוחד שהיא בתפקיד הראשי. ומכאן, כמובן, שאלתי את הביטוי החביב עליי כרגע- "יאדה יאדה יאדה". והיא מותקפת ע"י בריון עם סכין, ומישהו בא להצלתה. ה-גיבור, המיתוסי, החתיך החזק והאצילי.And you can count on me, because I'm the Dark Avenger. אנג'ל לא מת על הרעיון. קורדי דווקא ממש מתלהבת, וכל כך מעוצבנת מזה שהעסק שלהם לא מרוויח, והכל בגלל באפי. דויל מגיע ומנסה להרגיע אותה .We'll manage, princess. We always do. קורדי מחליטה שדויל יהיה מתאים לפרסומת. You're perfect. דויל לא קולט לרגע, וברגע שלאחריו הוא מחייך חיוך רחב שגורם לי לאהוב אותו יותר, אם זה אפשרי. "I don't know what we need evil for when we got you right here." הוא עושה פרסומת חמודה ומשעשעת מאוד. It says 'rats'. קורדי מתאכזבת מהביצוע, ודויל נפגע קצת. אבל הוא חושב ש- people will be pouring in as soon as they hear about our low rats. קורדי אומרת שהיא מדוכאת שאנג'ל יושב שם למטה ועושה את ה-Non- profit brooding, דויל מתנדב ללכת לדבר איתו.It's not like he has a heart. How could it be so broken? והרעיון המצחיק ומשעשע ביותר שהצחיק אותי כ"כ- Maybe if we get him a costume! דויל לא רואה את אנג'ל שם טייטס. Ah, now I do, and it's really disturbing. הוא יורד לדבר עם אנג'ל, שמתאמן על שק האגרוף, ושוב מרחיק עצמו ומתמודד לבד. אבל אפשר לראות כמה חזק השפיע עליו הזמן באל.איי, בזה שהוא מחליט לספר לדויל מה באמת קרה. הוא משתף, וזה לא אופייני לו. דויל לא מבין.One of us has been drinking and I?m sad to say, it's not me. אנג'ל מספר לו את כל הסיפור ודויל מתמלא הערכה, ונדהם מאנג'ל. You had the one thing in your unnaturally long life and you gave it back? הוא אומר שהוא היה מעדיף את תענוגות על פני כל דבר. שפשוט אין לו כוח כזה. אבל אנג'ל אומר לו שאתה אף פעם לא יודע את כוחך עד שאתה עומד למבחן. you lived and loved and lost and fought and vanquished inside a day, and I'm still trying to work up the courage to ask Cordy out for dinner. דויל אומר לאנג'ל שהוא ילחם, and I'll keep score. קורדי מגלה גם את האמת, היא אומרת שסודות זה רע ושהם לא צריכים להסתיר דברים, ופתאום לדויל יש חזיון.did they look like they could afford to pay? ואנחנו מגיעים פתאום לסמטה אפלה. אחת מני רבות, כמו שלמדנו כבר מהזמן באל.איי, ולמרכז העניינים. הרעים. הצד האפל והאמיתי של המלחמה היום יומית, והחיילים מגיעים. מסודרים, נעים מהר, מאורגנים ומסוכנים. אנג'ל ודויל מוצאים את מקום המחבוא של השדים שברחו, מתחבאים באיזה בית נטוש. אנחנו שמים לב במיוחד לריס, שד צעיר שלא מאמין בשום דבר על "המובטח", או משהו כזה, על הגיבור שיציל אותם, הוא צריך מישהו שידבר איתו בגובה העיניים, ואנחנו רואים הבזק של הזדהות והתחברות בפניו של דויל. ואנחנו מקבלים את מה שחיכינו לו. פלאשבק מעברו של דויל. הרבה יותר מוזנח, מהמר, מעשן ובודד. עד ששד מסוגו מגיע ומבקש עזרה, דויל הישן מסרב למרות כל ההפצרות והתחינות שהשד משמיע לו. והוא לא מסוגל להירדם. הוא מתהפך במיטתו מרגשות אשמה. הוא קם, והוא מקבל חזיון. הוא לא יודע מה פירוש התמונות אך הוא רצה לראות אם הן אמת, והן היו. כל השדים המתים, הדם, הנעליים הקטנות.. כל הטבח הנורא הזה מתגלה לפניו. המשך בהודעה הבאה..

המשך..

ואנחנו חוזרים להווה. דויל חושב על הפתרון המעשי ביותר, לעזור לשדים האלה. הוא לא מאמין שהם צריכים את ה"מובטח" שלהם, הם פשוט צריכים עזרה. קורדי מגיעה למקום ולא מבינה למה יש שדים במקום שאליו קראו לה. למה הם פתאום עוזרים לשדים. הם לא אמורים להילחם בכוחות הרשע? דויל מתקן אותה, ומוכיח אותה על טעותה. They're not forces of darkness. They're half-human, and they're in trouble. הוא אומר לה שזה שהם שדים לא עושה אותם אנשים רעים. אנג'ל זוחט את הקפטן, מעלה עצמו מהאנושיות ומאייים. I wasn't hungry. מה שרק מדגיש שהוא הגיבור הגדול מהחיים "הרבה יותר מדי לב אמיץ", במילותיה של קורדי. אנג'ל לא מתאים לתפקיד. לא הפעם. דויל מגלה שריס, הנער, ברח והוא שואל את הילדה הקטנה איפה הוא. הוא מדבר איתה בגובה העיניים, הוא אחד מהם, והוא יעזור להם בכל מחיר. הוא מוצא את ריס, וזה מעודד בו אהדה, הזדהות, וחזרה אל עברו. שהיא כעת המציאות היום-יומית של ריס. היום היחיד שהוא יכול לצאת החוצה ללא דאגות זה ליל כל הקדושים. Where do I want to be hated? דויל אומר לריס שאולי באמת אין איזה "מובטח" ואולי אנג'ל לא יודע מה הוא עושה, אבל הוא צריך אמונה במשהו.But the other option: losing yourself somewhere, hoping it all goes away, I *know* that never works. והם הולכים למצוא את השאר. בדרכם הם נתקלים בצבא של חיילי האופל הקטני, הם מתחבאים, אבל דויל משנה את פרצופו לשד ויוצא החוצה. אנ'ל תופס אותו והם יוזמים תכנית שהדאיגה חלק מהצופים בפעם הראשונה. אנג'ל מעמיד פנים שהוא רע, שהוא רוצה להצטרף לצבא ו"הורג את דויל". אחרי זמן מה, ריס מגיע למקום ומוצא אותו שוכב. אבל הוא מתעורר, מנער את פניו בתנועה מגניבה מאוד, וחוזר להיראות אנושי. בינתיים, על הספינה, הקפטן מאיץ בקורדי להפליג. ואחד השדים אומר לקורדי שדויל מבין מה הם חווים, את כל הסבל. והיא מגלה משהו שמעולם לא ציפתה לגלות. Demon?! אי אפשר להתכחש לדיון הרב בין השדים הטהורים האלה לנאצים. היסודיות, הנחישות, האכזריות.. ואנג'ל עד דומם לכל זה. ואנחנו "זוכים" לחזות- כמו האיש המסכן- בנשק הקטלני ביותר שלהם. וגם אנג'ל. דויל וריס מגיעים לספינה, ודויל וקורדי עושים סמול טוק נחמד. דויל אומר לה שהוא לא סיפר לה כי הוא פחד, פחד שהיא תדחה אותו. היא, מצידה, מודיעה לו שהיא שחתה אותו לפני המון זמן, What do you think I am, superficial? והיא שואלת את דויל מתי הוא כבר יזמין אותה לארוחת ערב. אבל למרבה העצבון, אנג'ל מופיע וקורדי קוטעת את דויל. אנג'ל מכסח כמה שדים טהורים, ונלחם עם המנהיג. אבל הנזק כבר נגרם, גם אחרי שכל הרעים מתים. המכשיר כבר הוכנס לבטן הספינה והם לכודים מבחוץ. עכשיו הגיע הזמן למעשי גבורה מרשימים. עכשיו דויל נעמד למבחן. הוא מעיף את אנג'ל מהמקום בהפתעה, צועד לכיוון קורדיליה ומנשק אותה עם כל האהבה שיש בו כבר כל כך הרבה זמן. הוא אומר משפט אחרון, וקופץ.Too bad we'll never know if this is a face you could learn to love. הוא קופץ כשד, ואפילו מוכן להראות את פניו השדיים לקורדיליה, מה שמראה שהוא שלם עם החלק שאליו התכחש זמן כה רבה, שהוא שלם עם עצמו. אבל על מכשיר האור ההוא פניו משתנים בחזרה, מה שמראה שהוא עדיין דויל. מבפנים, הוא תמיד יהיה דויל. הבחור שלמדנו לאהוב לפני זמן קצר כ"כ. יותר מדי קצר. אנג'ל מזיל דמעה, על חברו החדש שהתאבד לטובת הכלל, קורדי נופלת לזרועותיו של אנג'ל, לא מאמינה, המומה. אנחנו חוזרים לפרסומת שקורדיליה צילמה בהתחלה. אז היא נראתה משעשעת ומצחיקה, אבל עכשיו היא הכי רצינית שאפשר. אנג'ל וקורדי מסתכלים בה, מתאבלים עליו, אך גם מקווין לדברים יותר טובים. ואפשר לראות את הרצון החזק הזה למשהו טוב יותר בפניו של אנג'ל, כאילו הוא חייב את זה לדויל. Is that it? Am I done?" והדבר העצוב ביותר בפרק הזה, הוא העובדה שהשחקן הנפלא שלמדנו לאהוב כל כך, נפטר גם הוא. עוד מעט מתקרב יום השנה למותו, ואנחנו לעולם לא נשכח. R.I.P. מיה.

פרק מדהים!

איך אהבתי את דויל... פעם ראשונה נורא כעסתי שהוא קפץ... אבל הפעם אני מבינה... בקשר לזה שהחזיונות עברו לקורדיליה... זה היה אמור לקרות או שדויל גרם לזה לקרות... אף פעם לא ממש הבנתי את זה

דויל העביר

לקורדיליה את היכולת לחזות דברים כשהוא נישק אותה. האור הכחול/סגול שהיה כשהם התנשקו, זה בעצם הרגע שהחזיונות עוברים לקורדיליה. היא אפילו התלוננה על זה בפרק הבא (109): Cordy: Doyle! I thought our kiss meant something, and instead he - he used that moment to pass it on to me! (Angel wipes his lips and looks at his fingers) Why couldn't it have been mono or herpes!Angel: ?C-Cordelia?? Cordy: I didn't ask for this responsibility, unlike some people, who shall remain lifeless! I don?t have anything to atone for. If they know what's good for them, the PTB better just stay out of my head.?

c o n n o r

New member
../images/Emo58.gif עונה 4 שחושבים על זה

זה היה אמור לקרות כדי שכל האירועים יגיעו למצב הנוכחי שלהם. כדי להביא את ג'סמין ואולי בכלל צבא האופל הזה עובדים אצלה, סתם תהייה.

אז אם דויל

לא היה מת, היינו רואים אותו בהריון בעונה 4? בדיחה גרועה אני יודע, אבל דויל בהריון יכול להיות מצחיק.

kittycatbone

New member
זה מה שאומרים../images/Emo58.gifסוף עונה 4

אבל כמו שבכנס עולמות בהרצאה שאמרו על זה, אני בוחרת פשוט להתעלם ממה שאמרו שם... כן, מילא אז קורדי עלתה לשמיים חזרה בלי זכרון ואז כשהוא חזר אליה אז ג'סמין השתלטה עלייה והיא שכבה עם קונור כדי שהיא תלד אותה. אבל להגיד שהיא גרמה לדבר כזה כמו שדויל יתאהב בה וינשק אותה, ויעביר לה תחזיונות כדי ששלוש שנים אחרי זה היא תהפוך לשד ותעלה לשמיים זה מוגזם מצידי... במיוחד כי זה קצת כמו normal again בבאפי גורם לך לחשוב שכל מה שקרה במשך ארבע, או יותר נכון 3 עונות היה פשוט סתם בשביל מטרה מסכנה אחת בסוף עונה ארבע שזה פשוט לא הגיוני. הקטע הוא ששם שלא כמו בנורמל אגיין שמרמזים בסוף הפרק ל"האם כן או לא?" בצורה מסתורית שכזאת שנותנת ספק, באנג'ל הם פשוט אמרו "ככה זה היה" וזה טיפה מטריד..
אז עדיף להתעלם מבחינתי^^

c o n n o r

New member
לא אמרתי את זה...../images/Emo58.gif עונה 4

סקיפ ציין שהכל תוכנן מההתחלה אז סתם חשבתי שיהיה מעניין שאם הצבא הזה עובד בשביל ג'סמין. סתם חשיבה מיותרת לא יותר מזה.

kittycatbone

New member
דווקא לא התכוונתי ספציפית../images/Emo58.gif

למה שאמרת, אלא יותר לזה שאמרת שאומרים בעונה הרביעית שכל זה קרה בשביל להביא את ג'סמין. אז הממ, כאילו אמרתי בקשר לזה... למרות שזה גם מתקשר למה שאמרת בקשר לצבא הזה...

את זה אני יודעת...

תודה בכל מקרה
אבל אני שואלת אם הוא התכוון להעביר לה את החזיונות, או שהוא סתם נישק אותה והPTB העבירו לה אותם?

City Of Angel

New member
ה-PTB העבירו אותם

באמת נראה הגיוני שדויל העביר לקורדיליה את החזיונות בכוונה בידיעה שהוא הולך למות (כמו שהשד ב-1x10 אמר - זה כל מה שיש לו להוריש לה). אבל ב-Birthday בעונה 3 סקיפ אומר בפירוש לקורדיליה שדויל לא התכוון להעברי לה אותם

רייל

New member
ראיתי את הפרק איזה 4 פעמים

אבל זו הפעם הראשונה שבכיתי בו. כי אף פעם לא ראיתי את כל הפרקים הראשונים של העונה ה1 שבהם יש את דויל, ובשידורים האלו ראיתי, ונורא אהבתי את הדמות הזאת והיה לי עצוב];

למעלה