שלום חבר

הפעם גם אני לא הבנתי כלום

כשאתה אומר המניע של שניהם למי אתה מתכוון? מי זה שניהם? לסיזיפוס לא היה מניע, כל המיתוס מאחורי הסיפור הוא שהוא עשה זאת אמנם תחת עונש אך ללא כל מניע. לגבי סעיף 2, הגישה האינטרדיסיפלינרית הרווחת כיום גורמת לטשטוש הגבולות בין הפסיכולוגיה, הפילוסופיה, ההסטוריה וכו, ולא ניתן עוד להפריד ביניהן.

sahr12

New member
לוגם להנאתי...

אופטלגין נוזלי...ומחזיק תראש.......חחחחחחחחחחחח

חניבעל.

New member
דווקא

את ה - "האינטרדיסיפלינרית" הבנתי. אין לך בספרים שלך משהו על הנושא? חחחחחחחחחח.

sahr12

New member
מעיון קצר...חחחחחח

עבודה סיזיפית: עבודה קשה חסרת תכלית ומשמעות. סיזיפוס: בנו של מייסד קורינתוס. ככל הנראה (יש מספר גרסאות) - הוא סחט מאל הנהר – אסופוס, הבטחה כי יספק מעין מים חיים לקורינתוס. בתמורה - גילה לאל הנהר שזאוס הוא זה שחטף את בתו של האל. זאוס כועס על סיזיפוס ומטיל עליו עונש כבד מאוד. בעולם שמתחת לפני האדמה - חייב סיזיפוס לגלגל גוש של סלע במעלה הר גבוה, בכל פעם שהסלע הענק מגיע לראש ההר הוא שב ומתגלגל מטה במדרון בכל פעם מחדש. אטרופין חומר כימי - מן המיתולוגיה - גילגול שמה של אחת משלוש הגורל הרומי העתיקות. נרקסיזם - נרקסיסט - אדם שמרוכז בעצמו, שעסוק בעצמו, בעל חשיבות עצמית יתרה. על נרקיסוס: יון אינה ארץ עשירה ופוריה. אין בה שדות רחבי ידיים ואין בה פריחה רבה. זוהי ארץ סלעים וטרשים. והעובדה שפרחו בה פרחים היתה הפתעה עבור האדם ואך טבעי היה לקשור את הפריחה באלים. במיתולוגיה: גיבור הסיפור המיתולוגי הוא עלם יפה ושמו נרקיסוס. הוא היה כה יפה שכל הנערות חשקו בו - הוא לא חשק באף אחת מהן. הוא היה נוהג לעבור על פני היפה בעלמות מבלי להתייחס אליה. נהג בבוז ובאכזריות כלפי כל הנערות - אחת העלמות שנפגעה על ידו שלחה תפילה אל השמים ותפילתה נתקבלה: "הוא אשר אינו אוהב אחרים יאהב רק את עצמו". פעם כשגחן נרקיסוס אל אגם וראה את בבואתו במים התאהב בדמותו. אך הוא גווע מתוך ערגה לדמותו, שכן לא יכול היה להשיג את בבואתו ולקבל חזרה אהבה. הוא הבין את שגרם לאחרות. את גופתו של נרקיסוס לא מצאו בנהר - אך במקום בו שכב פרח פרח חדש - הנימפות קראו לו נרקיסוס. לפתוח תיבת פנדורה הוא מושג המבטא חשיפת דברים קשים לא נעימים שלרוב לא מדברים עליהם. פנדורה: האישה הראשונה שאותה יצר זאוס וכל האלים העניקו לה מתנות. אפרודיטה: העניקה לה חן, אתינה העניקה לה זריזות כפיים, ואילו הרמס "מחשבה שפלה ועורמה זדונית" כשפרומתיאוס גנב את האש מן האלים והעניק אותה לב"א, זיאוס שולח לאפימתיאוס את פנדורה ועימה מתנה. פנדורה מרימה את מכסה התיבה ומתוך התיבה התעופפו כל צרות העולם והסתערו על ב"א, רק התקווה נותרה בתוך התיבה כשפנדורה החזירה את המכסה למקומו. שבוע טוב חני...חחח

sahr12

New member
חחחחחח.....בחיי, מסוכנת זו...

תגיד לה שמספר האלים במיתולוגיה כמספר האיים ביוון...רשימת האלים היווניים ארוכה, ולכל אל או אלה תחומי אחריות, שהם מופקדים עליהם, ושורה של חפצים המאפיינים אותם. למשל, האל הרמס, בנם של זאוס ושל מיה (בתו של אטלס) משמש שליחם של האלים, והוא גם פטרונם של הנוסעים בדרכים, סוחרים וגנבים. הרמס אפילו מנחה את נשמות המתים במסען האחרון לעולם התחתון, הוא השאול שבו מושל האדס. החפצים שנקשרו בדמותו משקפים את תפקידיו: כובע וסנדלים מכונפים ומטה-שליח, שבאמצעותו הנחה את נשמות המתים. סיפורי החיים ורגשותיהם של האלים האלים היוונים הם בעלי צורה אנושית ובני אלמוות. לכל אל ואלה סיפור חיים, הכולל את אופן לידתם וגידולם, חוויותיהם עד לבגרות והשתלבותם בקהל האלים. האלים מצטיינים גם בשלל תכונות, הדומות מאוד לאלה של בני האדם. הם כועסים, עצובים, מקנאים ואוהבים ממש כמונו... יחסיהם עם בני האדם מורכבים ומפותלים. בכל מסע הרפתקה ובכל סיפור גבורה מעורבים אלים שונים, ולעתים קרובות הם רבים ביניהם בעקבות מאבקים בעלי אופי אנושי לחלוטין. מעורבותם גדולה עד כדי כך, שאפילו סיפורי אהבה ונישואין נרקמים בינם לבין בני תמותה. אשכול של סיפורים הקשורים זה בזה מיתוסים רבים קשורים זה לזה ויוצרים מעין אשכול של סיפורים. כך, למשל, קיימים שלל סיפורים, הקשורים במלחמת טרויה, ואשר אינם מופיעים באפוסים של הומרוס. לסיפורים אלה מבנה הגיוני והתפתחות ברורה, המסבירה את השתלשלות האירועים, שהביאה בסופו של דבר למלחמה, אך הם גם מתקשרים לסיפורים אחרים, הנוגעים לגיבורים עצמם. ננסה להמחיש את הדבר: דוגמה: הסיבה למלחמת טרויה מתחילה בחתונתם של הורי אכילס - פלאוס, בן התמותה, ותטיס, נימפת הים (סיפור חיזוריו של פלאוס אחר תטיס הוא מיתוס העומד בפני עצמו). לחתונה ה"קוסמית" הוזמנו כל האלים מלבד אריס, אלת הריב והמדון. בכל זאת הגיעה האלה, היא השליכה לאולם השמחה תפוח זהב והכריזה כי הוא מיועד ליפה בנשים. שלוש אלות התחרו על התואר - אתנה, הרה ואפרודיטה. זאוס סירב לשפוט ביניהן והפנה אותן אל פאריס, נסיך טרויאני, כדי שהוא יכריע במחלוקת. כל אחת מהאלות הבטיחה לפאריס מכל טוב, אם יבחר בה, אך הוא נענה לאפרודיטה, לאחר שהבטיחה לו את הלנה, רעייתו של מנלאוס, מלך ספרטה (גם סיפור חייה של הלנה הוא מיתוס בפני עצמו). כדי להשיג את הלנה, הגיע פאריס לעיר ספרטה וחטף אותה מידיו של מנלאוס. המשימה לא הייתה קשה, שכן הלנה התאהבה בו. כתוצאה מהתפתחויות אלה גייס אגממנון, אחיו של מנלאוס, צבא גדול, שהורכב מנסיכים יווניים רבים ומצבאותיהם, ויצא במסע לטרויה. יאאלה שקט....חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

את סעיף 1 הבנת ?

כבר טוב. סעיף 2 (שונא להסביר)- שאלת ואני מצטט: "מה המניע לאבן של סיזיפוס המתגלגלת חזרה למטה (הערת ביניים: האמת היא שהשאלה אודות האבן נשמעה לי קצת מוזרה), ומה המניע שלו לא להכנס ליאוש אקזיסטנציאליסטי ולנסות שוב?" אבן=1 סיזיפוס=2 ביחד שניהם. גם שאיש יושב בכלא הוא עושה זאת ללא מניע פנימי. אבל גם מניעים חיצוניים מעצבים את דרכינו הפתלתלה, מה לעשות. פרשתי באמצע "נשותיו של ד"ר טי" - עצבן אותי מר גיר משום מה. ולחשוב שפספסתי את "מסלול מסוכן" עם סילבסטר סטאלון בשביל זה...

נשית~37

New member
אני עם ד"ר טי און ליין

כמה פנסי שמנסי יש שם חחחחחחח את יתר ההודעה שלך לא הבנתי...לא, לא, אל תסביר.

חחחחחחחחחח אז אולי...

תסבירי לי את את הסרט הזה...חוץ מהרעיון של איוב המודרני בגילומו של מר גיר לא הבנתי כלום...

נשית~37

New member
שאני (?) אסביר לך??? YY חחחח

מלבד העובדה שהגשם תמיד מופיע שם ברגעים קריטיים...והנשים הסובבות אותו ניראות כמו פודל מהלך חחחחחח עם כל הפרוות האלה....לא הבנתי מה המסר. חוץ מזה, בדיוק עכשיו הוא מתפזר עם הרוח לכל עבר...ומגיע לכפר שומם מלא ב.......נשים!! חחחחחח

sahr12

New member
אני כעיוור אחריך הולך....

לילה טוב לכולם-ן....ליל מנוחה... ששששששששששש.......

סנדי32

New member
../images/Emo12.gifאופטי , ניבהלתי כשראיתי את הנר

מה קרה לך כולה כיסא "כתר" מייצרת אלפיי כיסאות בשנה גם בחורף
בינתיים שכב על חול הים ותצנל את השמש שעוד מעט תעלם לנו לכמה חודשים

אין "סתם" כיסא

כל כיסא אוסף איתו מראות ממקומות, זכרונות מאנשים, ריחות של מקומות אחרים. הכסא הזה ליווה את עכוזי הרגיש (שקט ברדק חחחח) לכל מקום והקל עליו את קשיי היום. תהה מנוחתו עדן.

למעלה