שבת שלום

../images/Emo16.gifשבת שלום../images/Emo16.gif

לנוח טוב , כי שבוע הבא יש לכולנו הרבה עבודה בנקיונות חג פסח
בפתח
מה צריך לעשות ולנקות מי שרוצה שהפסח שלו יהיה כשר
? וגם רשימת מוצרי הניקיון הכשרים לפסח בהכשר בד"ץ. אבק הוא לא חמץ
, ואישה היא לא קורבן פסח זו בדיוק הסיסמא שאתם צריכים לשנן יומם ולילה, נכון שיש צורך להיפטר מכל החמץ אבל חשוב מאוד להבין מה מוגדר חמץ ומה לא. מעבר להגדרה הבסיסית של חמץ (שאור שתפח) ישנה הגדרה נוספת האומרת מהו החמץ אותו חשוב לבער - כל דבר הראוי למאכל כלב, מכאן שמי שמחזיק בע"ח צריך לדאוג להם לאוכל חלופי במהלך הפסח, אבל מאותו משפט עצמו לומדים גם שאין צורך להמשיך ולהסיר בעקשנות את כתם משחת השיניים שנדבק לרצפת המקלחת - אף כלב לא יאכל דבר שכזה! נושא נוסף שחשוב לזכור הוא ההגיון שנוטה ללכת לאיבוד בכל הנקיונות, האומנם יש שמץ של סיכוי שפירור חמץ שוכב לו בתחתית הארון שלכם? האם אתם אוכלים עם ספרים פתוחים או שניעורם היא פעולה מיותרת? אם יש חדרים בבית בהם לא נכנס אוכל (אמבטיה, למשל, מרפסת המשמשת לכביסה וכדומה) אין כל צורך לנקות אותם לפני הפסח (כמובן שזכותכם לצרף לנקיון הפסח את הנקיון הכללי בבית, אבל רצוי לזכור שתמיד רגע אחרי הפסח יש בארצינו סופות חול, וכמובן לחשב אם יש לכם מספיק זמן לעשות את מה שחובה או שאתם מבזבזים זמן יקר במקומות הלא חשובים של הבית ולבסוף לא תישנו כלל בלילות שלפני החג כדי לבער את כל החמץ). כמו כן אם אתם נוסעים להורים לכל הפסח ולא תגיעו כלל הביתה אין צורך לנקות בכלל, אפשר למכור את כל הבית או פשוט לסגור אותו ולמכור את החמץ הגמור (כלומר מוצרי חמץ לאכילה) שבתוכו, וזהו. אז מה בעצם צריך לנקות? את פינת האוכל, את הסלון אם אתם אוכלים בו, את המרפסת אם יש לכם אחת ואתם אוכלים בה לפעמים, את המיטה אם אתם אוכלים בה - שימו לב שבכל אלו מספיק לשפשף את השולחנות והכסאות (במיטה להחליף מצעים) ולשטוף את הרצפה ותו לא, עניין של שעה לכל אחד מהם, מקסימום. אחרי שעשיתם את הבית, יישאר לכם כמובן לנקות את המטבח. המטבח במטבח כבר צריך לעמול קשה, לנקות כל מדף, להזיז כל פריט, לעבור עם מטלית ניקוי ואח"כ עם מטלית יבשה, יש המקפידים גם לכסות בנייר את המדפים, לארגן מחדש את המטבח - מה ייסגר עם כלי החמץ ומה ינוקה בקפידה וישמש לכלי הפסח. החבר הכי טוב שלכם במטבח יהיה קומקום המים, אחרי הניקיון תשפכו את המים ברתיחתם על השיש, על חלקי המקרר, על הכיור וכדומה - זו הדרך להכשירם. כמובן שיש צורך לכסות את הכל - כיום אפשר לקנות כיורי פלסטיק בגדלים שונים ועם סימון בשרי/חלבי, את השיש אפשר לכסות בנייר כסף שתדביקו או לקנות יריעות מיוחדות, לגזור אותם לצורת השיש שלכם ולשמור משנה לשנה, את הגז מצפים בנייר כסף ומוצרים ממתכת המיועדים במקור להקטין את המשטח שמתחת לסיר. אם אתם אשכנזים ואינכם אוכלים קטניות כדאי שתזכרו שקטניות אינן בגדר חמץ כך שאין צורך לבער אותן מהבית, רק לא להשתמש בהן בפסח עצמו. המטבח נשמע מפחיד וגדול בפעמים הראשונות שעושים אותו, אבל אם שניכם מגוייסים למטרה אפשר לסיים אותו בשני ערבים או יום שלם אחד, אם מה שמטריד אתכם זה הפירורים הקטנים שנכנסים לכל מיני פינות ואי אפשר להוציא אותם כדאי שתזכרו שאנחנו מבטלים אותם גם בעת בדיקת החמץ וגם בעת שריפתו.
 
למעלה