עוזי חיטמן

../images/Emo16.gifעוזי חיטמן

נפטר לפנות בוקר מהתקף לב. לזכר גיבור הילדות שלנו. תודה שהגשמת את כל החלומות שלנו. השירים, המשחקים - איפה הם עכשיו? אולי לפני אולי בצדדי, אולי מאחורי הגב.

מקליין

New member
../images/Emo16.gif אני לא יודע מה איתכם

אבל לי יותר עצוב שבאסם זועמוט נפטר ויותר עצוב לי שלאף אחד לא אכפת זה. אז מכאן אני רוצה להגיד לו : באסם, תמיד ראיתי בך אדם גדול שיכול להביא את שנאת החינם לאובדון ואת הלבבות לקירוב. באסם, הייתי גיבור ילדות שלי ושכראיתי אותך ב"המסעדה הגדולה" וב"גמר גביע" הרגשתי שאפשר לחיות ביחד, ערבים ויהודים. יהי זיכרך ברוך. עוזי חיטמן אמנם היה מוכשר מאוד אבל גם היה פשיסט לא קטן שהתבטא בעד ההתנחלויות ,אבל כשהוזמן הלופיע שם סירב כי הוא פחדן שיהרגו אותו ערבים. בכל מקרה אני מצטער שהוא מת ככה ובגיל כזה.תמיד עצוב לי שאדם נפטר ככה סתם בלי שום סיבה אמיתית.

מקליין

New member
אני עצוב יותר

כשאנשים מתים בלי סיבה נורמאלית, כמו מאיר אריאל ודודו דותן. אם הייתי עצוב על כל מוות של אמן הייתי במצב רע מאוד. אני לא אדיש לזה, אבל אני מקבל את זה כחלק אינטגרלי מהחיים. לגבי עוזי, זה לא נעים לי המוות שלו. בכלל לא. אבל אסור לזכור מה עשה אדם לפני מותו. אין כפתור ריסט לזה.

לא באתי לשפוט

את הדעות הפוליטיות שלו (שתאמין לי רחוקות משלי, אם זה כך). רק רציתי להראות כמה עצוב לי שאדם שדיי גדלתי עליו נפטר ועוד בגיל כזה. זה היה שוק בשבילי. אני גדלתי על קלטות הוידיאו שלו, על הסידרה חלום עליכם (ועל כל הטוב שהוא עשה בה) ועל הלחנים והשירים הארצישראלים שלו. מבחינתי זו אבידה. וכמו שאני טוענת שגזענות זה נורא וצריך לקבל את כולם, שווה בשווה, כמו שזו אחת האמונות היותר חזקות שלי ואחת הסיבות להיותי שמאלנית (מרצ, למקרה ושאלת), אז בדיוק ככה אני לא "לא אהיה עצובה" על ימני שנפטר. זה טיפשי. הדעה הפוליטית שלו לא הופכת אותו לאדם טוב יותר או רע יותר, ודווקא בתור שמאלני אתה צריך לקבל את האחרים. וזהו.

מקליין

New member
אני לא שופט ובטח שהפוסל במומו

ולמה את חושבת שאני שמאלני? בגלל שכואב לי על ערבי שמת? אני רואה בו שחקן דגול. את אולי רואה בו ערבי. אצלנו בחיפה (לחלקנו לפחות) יש כבוד לאמנים ערבים. ורק ציינתי עובדה בשביל ידע כללי.

לא, דווקא בגלל זה

"עוזי חיטמן אמנם היה מוכשר מאוד אבל גם היה פשיסט לא קטן שהתבטא בעד ההתנחלויות ,אבל כשהוזמן הלופיע שם סירב כי הוא פחדן שיהרגו אותו ערבים."

למעלה