נר לזכרם

הדס ח

New member
../images/Emo16.gif נר לזכרם ../images/Emo16.gif

מדליקה נר לזכר בן דודי סגן שבתאי זרחיה, אשר נהרג במלחמת יום הכיפורים בחציית תעלת סואץ. הטנק עליו פיקד עלה על גשר הדוברות, ובהפגזה הנוראית שהחלה נפגע וצלל למצולות על אנשי ציוותו. הצבא לא רצה להשקיע משאבים יקרים בחילוץ הטנק.... אילמלא אריק שרון היה הטנק על אנשי ציוותו בקרקעית התעלה עד עצם היום הזה.... אריק שרון התעקש להביא לקבר ישראל את צוות הטנק.
מדליקה נר לזכר סמל ראשון רז מינץ שנהרג לפני כשנה וחצי בהיותו מפקד מחסום ליד עפרה. חולית מחבלים שנעצרה במחסום ירתה בו והוא נהרג במקום. עוד לא בן 20 במותו.
כאב גדול על חייהם הצעירים שנגדעו לפתע.... יהי זכרם ברוך. הדס

yehudad

New member
מוסיף נר לזכר בני משפחתי שנפלו

לזכר דודי - דוד חזן ז"ל - שהיה חבר קיבוץ הבונים יגב (כפר עזה היום). נפל ביום 17/10/1951 בשעת מילוי תפקידו בעלותו על מוקש, והוא בן 27. בתו - בת דודתי - נולדה כחודשיים לאחר מותו.
לזכר בן דודו של אבי - יעקב דודו ז"ל - שנפל בשעת מילוי תפקידו ביום 21/12/1953, כחצי שנה לאחר שגוייס והוא בן 23.
לזכר בן משפחתה של אמי - נפתלי קופ ז"ל - שנפל בעת מילוי תפקידו ביום 30/9/1986, והוא בן 20. יהי זכרם ברוך.

הדס ח

New member
תוספת

אתם מוזמנים להכנס לאתר שהוקם לזכר רז. כתובת האתר: www.ataraz.org הדס

נזכור את הנופלים../images/Emo16.gif

אבות אחים ובעלים אחרינו בשדה הקרב השארנו חללים רבים שנתנו נפשם בטהרה על הגנת המולדת היקרה אין ברירה אלא הלאה להמשיך ללכת עם אותו הזיכרון המר. שלכם חנה גונן

א77

New member
תנצב"ה

היום בשעה 12.10 עם תום השיעור לפנסיונרים תלמידי חכמים בעזרת הנשים של אחד מהמון בתי כנסיותיה של העיר בני ברק, אמר מגיד השיעור [מי מכיר אותו כאן?] את תפילת הקל מלא רחמים לעילוי נשמות החיילים שלא זכו למלוי מספר ימיהם. אבל הם חוסים תחת כנפי השכינה במעלות קדושים וטהורים. היו לנו מספר נשמות של חללי צה"ל להזכיר. ביניהם אייזיק פישר אף שנהרג במלחמת ההתשה לפני המון זמן, איני יכול לשכוח אותו. ועוד. ת'היה נ'שמתם צ'רורה ב'צרור ה'חיים

א77

New member
מיכיון שבקשת "עם יד על הלב"

ולמרות שבדברי הבאים, אני אמור לגרור אחרי תגובות לא נעימות, אז אני מבקש "רק לא באכזריות"... אז ככה: לימוד המשניות מוכיח מעבר לכל את הכבוד והיקר שרוחש יהודי מאמין לכבוד הנפטר בכלל, ועל אחת כמה וכמה נפטר במעלה גבוהה. חייל שנהרג בצורה שנהרג, לפי השקפת עולמי שלי, [ובתוך עמי - הדתיים אנוכי יושב, ודעתי אינה שונה עפ"י רוב, כנראה מדעתם], הינו קדוש, הגם שייתכן וחילל שבת או חטא בדברים מסויימים. וכבר אמרו והאריכו חכמינו זכרונם לברכה וכן רבי יהודה הנשיא בכה כשהבחין באדם שהיה חוטא כל ימיו, ובשעתו האחרונה בדיוק זכה לעשות משהו חיובי גדול, ובכה ואמר : יש קונה עולמו בשעה אחת, אותו חוטא זכה ברגע אחד האחרון לחייו להגיע לשיא הדרגה והשלמות, אנחנו שלמדנו ושנינו תורה ומצוות כל ימינו, מי יודע מה איתנו, וחלילה שלא נאבד מה שקנינו, בשעה אחת. אז הוא ביאר דעתם של כל לומדי התורה המסכימים איתו, שחייל אשר נהרג למען הגנת בני עמו וודאי זכות גדולה היא לו, ואף אם היה חוטא במשך ימיו, הרי שקנה עולמו בשעה אחת. ולאחר ההקדמה על הכבוד שכל אדם יודע ספר נותן לחיילים ז"ל. אני ועוד שכמותי למדנו במקורותינו את הפסוק שבתורתינו הקדושה לאורה אנו הולכים כמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשו ובחוקותיהם לא תלכו [ויקרא פרק יח פסוק ג']. ואדרבה ואדרבה. אשבר [בשי"ן שמאלית, ולא לחשוש משבר באוזן
] את אוזנך, מאחר ושאלת, והרי שאלת אותי כידיד, ואת כמתענינת, ולא כקנטרנית חלילה. אז לנהוג במנהג שמקורו אינו מהיהודים, אינו מוסיף לעליית נשמתם בהמעטה. ושימי לב להבדל שבין עמידה "לזכרם" ובין "לעילוי נשמתם" שבלשוני. אז אם אראה מאן דהו אינו דומם ברשות הרבים בין חילוניים, אכעס עליו, כי חילול השם חמור מנשוא. והחילוני הרגיל המשקיף מן הצד, אינו מודע למה שהסברתי כאן. בעיניו ייראה כאילו ההולך, בז את כבוד הנפטר חלילה. וחושבני שלאחר ההקדמה הארוכה, כבר אינך מתעניינת בתכלית מה עשינו בעת הצפירה. ואם תתענייני, אז אומר לך במפורש. לא עמדתי דום. אבל לא דברתי מילה מיותרת, אלא דווקא בעת הצפירה הקפדנו רק ללמוד וללמוד ללא הסחת דעת מנשמות החיילים נשמתם עדן. מקווה שמיציתי. והנה סיפור, איני יודע אם יפה, אבל אמיתי. בתקוה להבנה, זאבי.

כוכה

New member
תודה על כנותך ופתיחותך

אני מודה לך מאד על התשובה. וודאי וודאי שלא התכוונתי אליך אישית אלא לאווירה במקום בכללותה (שמרגיזה אותנו בדרך כלל). מקובלת עלי מאד תשובתך והדרך בה הצגת את עמדתך. לא מקובל עלי שנהיה אינסטניסטים לחלוטין - והגם שזה לא נושא הפורום - הרי שאנו מכירים מספיק זמן כדי שאפשר יהיה להעלות גם נושאים שבמחלוקת ולדון בהפ בצורה פתוחה וישירה. תודה רבה לך וחג שמח לכולם!!!!!

א77

New member
חוששני מלגרור את השיחה

אבל אין זה הוגן שאהיה רק כמצטדק. כואב לי, ואני כועס מאד על מי שאינו עומד בצפירה למרות שאין לו אידיאולוגיה. יש אשר אינם עומדים בשל אידיאולוגיה, ואיני רוצה לשמש עו"ד של כולם. ויש אשר אינם עומדים מבלי כל אידיאולוגיה. וכוונתי למי שדאג שכוכה הנכבדה תראה בתקשורת תמונות של כאלה שהצפירה לא מזיזה להם... הלא הם צלמי התקשורת, שבזים לצפירה שבעיניהם עצמם זה דבר מקודש. והנה מה לא עושים כדי למצוא סקופ... החשבת פעם, שאותה תמונה ממאה שערים שהיתה לפני שנה בעיתון, צולמה תוך כדי הפרת דומיית הדקה הזו, ע"י שאינו דתי?! ממש אין ברצוני לפתח את הנושא, וכשהשבתי לך עם היד על... התלבטתי למען השלום לא להוסיף בנושא. אבל אחרי תגובתך חשבתי, שאסור לי למנוע את רגשותיי הכנים מכוכה. אז חומר למחשבה. ואני מאד מאד מבקש, הבה נסיים, חושבני שהבהרתי. יש באינטרנט אנשים כאותם צלמי תקשורת, התרים אחרי כאלו עניינים, רק בכדי לצקת בנזין. הבה בל נסייע בידם. עם לחיצת יד וירטואלית. [וירטואלית מותר
] זאבי.

צביקוש21

New member
ונזכור את כולם.. ../images/Emo16.gif

יום הזכרון שחל היום לחללי מערכות ישראל ולחללי פעולות האיבה והפיגועים.. אני מדליק נר לזכר הידידה הכי טובה שלי שרי גולדשטיין ז"ל הי"ד שנהרגה ביום ראשון כ"ו אב תשס"ב 4.8.2002 בפיגוע הרצחני והנתעב בקו 361 במירון. שרי בסך הכל בת 21 הייתה . בסך הכל היתה אחרי שחרור מהצבא לאחר שירות בשטחים. היתה בדרכה למכללת צפת כשעלתה לאותו אוטובוס בקו 361. כשסמוך לכרמיאל הפעיל המחבל הנתעב והשפל את המטען והרס משפחות רבות. שרי גולדשטיין ז"ל תישאר בת 21 לנצח! הי"ד ! לעולם לא אשכח אותך שרי ! לעולם תישארי בליבי ! ת.נ.צ.ב.ה

שרה המל

New member
אני זוכרת

(ולמרות שכבר נגמר יום-הזכרון) - אבל אני זוכרת תמיד! את בעלה של בתי - שנרצח בפיגוע ירי לפני שנה וחצי, והשאיר את בתי אלמנה עם ששה ילדים קטנים (הקטנה נולדה כבר אחרי מותו...). ברוך-השם בתי ממשיכה בחיים ומשתקמת - אבל איש לא יחזיר לילדיה את אביהם. ה' ייקום דמו! שרה

שרה המל

New member
../images/Emo165.gif|דאנחנו חוגגים את יום-העצמאות,

אבל הדי הפיצוצים שמגיעים אלינו מכוון רצועת-עזה מעידים על כך, שחיילי-ישראל ממשיכים בשיגרה למען בטחוננו. ובעזרת-השם יעשו ויצליחו, והעושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל . אמן. חג שמח! שרה

הדס ח

אני חדש בפורום,לכן לא ברור לי אם מה שכתוב כשורה אחרונה בהודעתך:חוקרת משפחות......הננסון,זה אומר שאת רוצה לדעת פרטים כלשהם הודות משפחהזו. בהנחה שכן אני יכול לספר על פסל מוכשר שלמד איתי אומנות ושמו הננסון.לבד מהיותו פסל הוא גם היה רסטורטור ליצירות ציור וקברניט באל-על. מקווה שזה עוזר דני

הדס ח

New member
לדני

כן. אני קצת מתעניינת בהננסון. זו משפחת בעלי שחלקה עיברת לחנני. אני מכירה (תיאורטית) את יצחק. תודה הדס

ראם ערן

New member
החתימה בהחודה

לדני למי שלא מכיר: ניתן להוסיף בדף הפרטים האישים חתימה אישית אשר תופיע בכל הודע אשר תכתבו. ניתן להשתמש בה ,בין היתר,(וכך עושים חלק מחברי הפורום) על מנת להכיר את שמות המשפחה אותם הם חוקרים. חג שמח ערן

לערן

קבלתי.ואני מעונין לחקור את השתלשלויותיה ומקורותיה של משפחת וייסר שמקורותיה הידועים לי בלודז פולין ופזורותיה בארה"ב,בישראל,בצרפת ובחבר-העמים.חג עצמאות ושקט לכולנו.

למעלה