נרות שבת

../images/Emo16.gifנרות שבת../images/Emo16.gif

תגידו....
כמה מכם מדליקים נרות לכבוד שבת
למה
(בהנחה שאנו חילונים ברובנו)
איך
(כן עם מצית או גפרורים, אבל לא זו השאלה... מה אתם אומרים שם בזמן ההדלקה?)
בא למישהו לשתף?

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifמדליקה נרות שבת ובזמן../images/Emo133.gif

שבת-שלום כן , מדליקה נרות שבת, עם גפרורים, ההלכה ממש זה הדלקת נר שישאר דלוק ולא צריך לכבות אותו לאחר הדלקת 2 נרות השבת. בשעה שנקבעת להדלקת נרות, בעלי מכין את הנרות , אחר- הצהריים , ואם איני בביתי אני מדליקה נרות במקום שנמצאת, ובכל מיקרה בעלי מדליק בבית - ללא ברכה. כמובן -לפני הדלקת נרות מקובל לבקש את בקשותינו האישיות, אומרים שזמן לפני הדלקת נרות זה הזמן לבקשות, מברכת את עצמי ובני משפחתי ואת כל עם ישראל. ועוד מעט קידוש...על הלחם ועל היין... בברכת שבת-טובה אריאלה באהבה

Candytuft faery

New member
לא מדליקים אצלנו בבית נרות שבת

כי אמא נוצריה, ואבא יהודי אבל לא מאמין בה' בכלום... גם אמא שלי פעם סיפרה לי שהיא ניסתה להדליק נרות שבת אבל באותו שבוע קרו לה רק אסונות חחח.. אמממ אבל אני מידי פעם מדליקה נרות לבנים בחדר..אבל זה בשביל טיהור .. לפי דעתי יש משהו טוב בהדלקת נרות לבנים לקראת שבת ..זה מין טיהור של הבית לפני השבוע החדש..אבל השטויות <לפי דעתי> זה שאישה צריכה לכפר על חטאה וכל הסיבות שבגללם מדליקים אותם לפי היהדות אני לא מקבלת וזהוווו יום אהבה שמח לכולכם
אני את שלי הולכת לחגוג עוד מעט

נרות שבת

מדליקים נרות שבת לא על מנת לכפר על חטא אלא נר אחד כנגד זכור ונר שני כנגד שמור "זכור ושמור את יום השבת לקודשו..." אני מדליקה את נרות השבת בביתי בני מכין לי אותם אצלינו זמן הבקשות הוא לאחר הדלקת הנרות לאחר שבקשנו על כל עם ישראל, החיילים, החולים, השכנים וכו' מבקשים על עצמנו ועל בני בתנו וכולנו כך מקבלים את כניסת השבת ואחר כך קידוש בת האלוהים המקורית

Candytuft faery

New member
אולי..אבל מה שסיפרו לי גם

לא זוכרת מי, האשה מדליקה נרות שבת על מנת לכפר על חטא שלה שהוא פיתוי האדם לאכול מעץ הדעת והנר השני לעוד משהו

היי פייה, חדש לי הנושא הזה../images/Emo39.gif

אשמח באם תוכלי להרחיב בנושא, מידע אישי או קישור למקורות.
מעבר לזה, השאלה שלי היתה מאד אישית, כלומר מה כל אחת/ד מאיתנו אומר באופן אישי כאשר הוא/יא מדליקים נרות שבת, אם בכלל. ברוכה הבאה פה ב
נשמח לקרוא אותך בהמשך.
המשך יום נפלא לכולנו

היי בת האלוהים, אחלה ניק../images/Emo127.gif

ברוכה הבאה פה ב
או שמא, ברוכה השווה
תודה על השיתוף, נשמח לקרוא אותך בהמשך.
המשך יום נפא לכולנו

blue flower

New member
יש תקופות שכן, יש שלא.. תלוי

בחשק, במצב הרוח, במקום.. כאשר גרתי בירושלים ושמעתי את צפירת השבת מיהרתי להדליק נרות בהודו לפני קבלת השבת הדלקתי נרות (ואם היתה הברכה מול עיני גם בירכתי.. והוספתי מילים אישיות) כאשר מרגישה צורך מדליקה נר מברכת? לא ממש.. דקה של שקט לעצמי להתבוננות פנימה להתמקדות באור החיצוני הזה שהוא האור הפנימי
דגנית

למעלה