נזכור

אילנית03

New member
../images/Emo16.gif נזכור

נזכור את הבנים שלא שבו מן הקרב נזכור את אלו שלעד נאהב נזכור את כל האנשים שיצאו מן הבית ואליו לא שבו את כל נפגעי הטרור, את כל החיילים. אני מדליקה
לזכרך אורית אני לא אשוב עוד לראותך היה זה יום הולדתי , התקשרת אליי בואי הולכים לאכול עוגה לחגוג ובגדול טוב אמרתי לך וקבענו להפגש בשעה ארבע בדינזגוף סנטר בשעה שלוש התקשרתי אליך לומר לך שאין לי חשק לחגוג השנה ושתקפוץ בערב זו היתה השיחה האחרונה שלנו , בחמישה לארבע התפוצץ מחבל ואת איתו. מידי שנה אני מדליקה נר לזיכרך ביום הולדתי וביום הזכרון. יהיה זכרך ברוך
כמו הסיפור שלי יש לרבים מאיתנו בואו נדליק
ונזכור את כולם את הנופלים במלחמות, את כל האימהות, הילדים, החברים וכל מי שנתן את כולו עבורנו.

../images/Emo16.gif

לזכר אלה שהלכו בלי שוב והשאירו אחריהם זכרונות, תמונות, ועמוק בליבי גם דמעות, כאב וגעגוע.
הַחוֹל יִזְכֹּר אֶת הַגַּלִּים אֲבָל לַקֶּצֶף אֵין זוֹכֵר זוּלַת הַהֵם אֲשֶׁר עָבְרוּ עִם רוּחַ לַיְלָה מְאַחֵר מִזִּכְרוֹנָם הוּא לְעוֹלָם לֹא יִמָּחֶה. הַכֹּל יָשׁוּב אֶל הַמְּצוּלוֹת זוּלַת הַקֶּצֶף הַלָּבָן. נֵרוֹת הַלַּיְלָה דָּעֲכוּ. הַיְּדִידוּת הָאַהֲבָה הַנְּעוּרִים שֶׁבָּאוּ פֶּתַע אֶל סוֹפָם. כָּמוֹהוּ גַּם עַל חוֹף לִבָּם רָטַט אַז מַשֶּׁהוּ חִוֵּר וְהֵם רָשְׁמוּ בְּתוֹךְ הַחוֹל, כְּשֶׁהַיָּרֵחַ הָעוֹבֵר הֵאִיר פִּתְאוֹם פָּנִים זָרוֹת וּשְׂחוֹק רָפֶה. הַכֹּל יָשׁוּב אֶל הַמְּצוּלוֹת... הָיוּ שָׁם קוֹנְכִיּוֹת רֵיקוֹת שֶׁנָּהֲמוּ קִינָה שֶׁל יָם וּבֵית עַלְמִין עַל הַגְּבָעוֹת וּשְׁנַיִם שֶׁחָלְפוּ דּוּמָם בֵּין הֶחָצָב וְהַקְּבָרִים וְהַשִּׁקְמָה. הַכֹּל יָשׁוּב אֶל הַמְּצוּלוֹת... * מילים: נתן יונתן

lorli

New member
סיפור מהלב ../images/Emo16.gif

לפני כשנתיים וקצת, כשהייתי בהריון עם ספיר קמתי בבוקר עם ידיעה שיהיה פיגוע והתחלתי להתקשר לכל מי שאני מכירה לבקש שיזהר. לאמא שלי הגעתי דקה וחצי אחרי שכבר יצאה ואז כבר הרגשתי נורא. כעבור חצי שעה שמעתי על הפיגוע וידעתי שהיא שם פצועה ומיד התחלתי להתקשר לבתי חולים ורופאים שיעזרו לי. מצאתי אותה אחרי מספר דקות שנראו נצח ואמרו לי שהיא במצב קשה מאוד וכדאי להגיע. התקשרתי לאבא שכבר הבין שמשהו לא בסדר ולכל המשפחה ויצאתי אליה. כשהיגעתי הדבר הראשון שהרגשתי היה הריח המזעזע של בשר אדם שרוף וראיתי את מה שאמור להיות אמא שלי כגוש בשר מנופח ושחור בלי עיניים ופנים מעוותות לגמרי. עד היום היא במצב גופני קשה (למרות שכבר הולכת לעבודה ומתפקדת די בסדר) ונפשית היא הרוסה ושבר כלי וכל הזמן אומרת שהיתה מעדיפה למות מאשר להתמודד עם זה. הקושי לא עובר, הפחד לא נגמר והכאב לא מתרפא עד היום... לצערי הרב לא ממש ניתן להבין את המצב הנוראי והקשה הזה מה זה לקום כל יום עם גוף ששונאים, מחשבות אימה ותחושה שלא רוצים לחיות. שיתפתי אתכם כי חשוב לי להסביר לכם כמה קשה המצב לא ביום הזה או ביום השנה אלא ההתמודדות לבד לגמרי בלי עזרה מאף אחד, בלי כסף כי אי אפשר לחזור לעבודה רגילה והטיפולים יקרים מאוד (המדינה משלמת רק עד השחרור ואח"כ זו ביוקרטיה שאינה נגמרת ומסובכת בחיים שגם ככה מסובכים) והרבה חסך בהבנה ועזרה. בתור אחת שאיבדה רבים ממשפחתה וחבריה למדינה קשה לי להגיד שהיום הזה מסמל אצלי יום הזיכרון כי אני חיה עם הזכרון כל יום ומתפללת שלא נעבור זאת שוב.
על ההקשבה ו
על ההתפרקות

ים כחול

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo14.gif../images/Emo14.gif../images/Emo14.gif../images/Emo201.gif

אני בוהה במסך חנוקה דמעות !!!!! שולחת לך חיבוק ענקי מלא רגשות וכאב !!!!!! יפעתי

נילקי1

New member
לורלי קבלי../images/Emo201.gif

כשאני שומעת על סיפורים כאלה זה אפילו מקומם שהמדינה והחברה "יוצאות ידי חובה" ביום אחד של זיכרון בשנה ולא נעשה כלום ב 364 הימים הקשים האחרים. לבי איתכם. ובאווירת השיתוף, (כי זה פשוט מדהים אותי איך בתוך קבוצה אקראית לחלוטין של אנשים הטרור פוגע, ברמה זו או אחרת בכולנו...) אספר לכם שאני אחות שכולה. אחותי הצעירה ענת נהרגה בפיגוע לפני שנתיים וקצת בירושלים (קו 19) בהיותה בת 23.

אילנית03

New member
שולחת לשתיכן נילקי ולורליי ../images/Emo24.gif

פתחתי את ההודעה היום כדי לשתף , בכאב שלי, על חברה שהייתה עבורי כמו אחות, לורליי חיבוק גדול והרבה כוחות לאימך, שהיא ממבט עיניים שלי אשה אמיצה וחזקה שבחרה בחיים אחרי ארוע כואב ומצער. נילקי שולחת לך חיבוק גדול ומקווה שניפגש בארועים שמחים.

mnoya

New member
../images/Emo201.gifלשתיכן- באופן אישי

ולכל מי שלא סיפר.. ובעצם במידה זו או אחרת לכולנו. אני שירתתי בצבא כמדריכת שיריון עם השנים נהרגו הרבה מחיילי, חלקם בפעילות מבצעית, חלקם באסון צאלים, החייל האחרון "שלי" ( שבעצם היה במחזור השני שהדרכתי ) נהרג לאחרונה- בעת שירות מילואים. תמיד נמשיך לקוות שילדנו לא ידעו עוד מלחמות ופעולות טרור, שלא יהיו עוד הרוגים ופצועים- ושנדע שלום!

ענ2ת

New member
הוי נילקי יקירה ../images/Emo24.gif

לא יכולה . הדמעות זולגות איך אני מכירה אנשים דרך המסך מתבדחים צוחקים יורדים אחד על השני ניפגשים במפגשי הפורום ואז השמחה ---אדירה ומאחורי כל זה כאבבבבבבבבבבבבב כאב גדול. קבלי ממני חיבוק גדול אם כי יודעת שאין נחמה

ים כחול

New member
../images/Emo201.gifנילקי נשמונת../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

אני זוכרת את התקופה הקשה הזו
שולחת לך המון אהבה וחיבוק חם גדול

לי6

New member
../images/Emo10.gif גם אני מתפללת עבור כולנו

שיהיה רק טוב.

נגהלי

New member
היה לי עצוב לקרוא../images/Emo201.gif

מה אפשר לכתוב כדי לנחם? גם אנחנו באותה משפחת השכול האיומה. בדיוק בעוד שבועיים מתקיימת אזכרה לגיסי האהוב שנרצח מפיגוע ירי (נורה ע"י שוטרים פלסטינים ממארב).את צודקת- היום הזה לא מיוחד עבורי. אנחנו חיים את הזיכרון יום יום. הוא השאיר אחריו אלמנה עם 8 יתומים. יהי זכרו ברוך

למעלה