מחר ה-6 למרץ

נייטי

New member
../images/Emo16.gif מחר ה-6 למרץ ../images/Emo16.gif

עבור רוב האנשים זהו עוד יום בחודש אבל עבור אריאן זה יום שהפך לפני שבועיים וחצי מיום שמח ליום עצוב כל כך. מחר רפאל אמור היה לחגוג שנתיים אבל מחר לא יהיו חגיגות לרפאל ולנו לא נותר אלא לחבק את אריאן בתוך העצב שלה. אריאן יקרה, אני רוצה לספר לך קצת על המחשבות או יותר נכון הזיכרונות שעלו לי ביום שהודעת לי על מותו של רפאל. אני לא יודעת למה אבל דקות אחרי ההודעה שלך חזרתי אחורה בזמן ליום אביב אחד איפה שהוא לפני בערך 19 שנים, כשהייתי נערה בת 16, לביקור מיוחד שהיה לי אצל סבתא שלי, אמא של אמא שלי. סבתא שלי זכרונה לברכה הייתה אישה מיוחדת במינה עם אהבה אין סופית. סבתא שלי זכתה בחייה להיות אישה אהובה ע"י תשעת נכדיה שאהבו אותה אהבה חזקה במיוחד. לסבתא שלי לא היה צריך לצלצל לפני שבאים אליה. תמיד אפשר היה לבוא, הדלת הייתה תמיד פתוחה ותמיד חיכו לנו מטעמים מעשה ידיה הטובות. באותו יום שאליו חזרתי אחרי ההודעה שלך, סיימתי את בית הספר והחלטתי לתפוס אוטובוס לסבתא. הגעתי אליה בשעות אחר הצהרים המוקדמות, וכבר מהשביל, עוד לפני הבית ראיתי שהיא יושבת שפופה במרפסת. בדרך כלל היא הייתה שמה לב שמשהוא מגיע, קמה לקראתו, פותחת את הדלת בחיוך רחב ומחבקת. אבל באותו היום היא לא שמה לב שהגעתי, וגם כשנכנסתי בשער היא לא ראתה אותי, ורק כשהתקרבתי למרפסת היא שמה לב אלי אבל היא לא חייכה וראיתי את העצב הנוראי בעיניים שלה. היא פתחה לי את הדלת חיבקה אבל לא הציעה לי לאכול, לא נזפה בי על שלא הבאתי את אחותי איתי, לא בדקה מה שלומי אלא חזרה למרפסת והתיישבה ואני התיישבתי לידה וניסיתי להבין מה קרה לה, למה העיניים שלה אדומות, למה היא כ"כ עצובה. באופן מוזר היא לא ממש התחמקה מלספר לי אף על פי שזה כ"כ לא אופייני לה, כאילו היא רק חיכתה לספר למשהוא על הבן שלה, בן השנתיים, שנשאר בן שנתיים, ושאותו היום היה תאריך יום ההולדת שלו. מעולם לא סיפרו לי שלאמא שלי היה אח גדול ממנה.עד אותו יום לא היה לי מושג שלסבתא שלי היה עוד ילד. ידעתי שלאמא שלי יש אחות גדולה ואחות קטנה אבל לא ידעתי שהיה עוד בן שנולד ומת לפני שאמא שלי נולדה. סבתא שלי ספרה לי הכל, על הילד שהיה ועל המוות הנוראי שהיה לו ועל הכאב שהיה לה אח"כ ועל הקושי להרות אח"כ בגלל הטראומה הנוראית ממותו הטראגי ובתוך הסיפור הבנתי גם כמה כבדים היו רגשי האשמה שהיא סחבה איתה עד אותו יום ובעצם עד יום מותה, ויכולתי לראות דרך עינייה את המחשבות הנוראיות על מה היה קורה אילו היה נשאר בחיים ועל הנכדים שאין לה ממנו ועל החיים שלא זכה לחיות. נזכרתי פתאום בתמונה של פעוט קטן שנמצאת תמיד מעל הארון בחדר השינה שלה, נזכרתי שתמיד כשהייתי שואלת מי זה הילד הזה היא הייתה מתחמקת ואומרת שזה קרוב משפחה וזהו. עכשיו שאלתי האם התמונה הזאת בחדר זאת התמונה של הבן שלה והיא לא התחמקה וענתה שכן. פתאום גם כל מיני דברים היו ברורים לי, כמו למה סבתא שלי לא מרשה לנכדים להכנס למטבח ואם חלילה אחד מאיתנו מעז להמרות את פיה ומתקרב לכיריים היא הייתה צועקת עלינו בהיסטריה, הסיבה היחידה שיכלה לגרום לסבתא שלי לצעוק עלינו. אני זוכרת שנשבעתי לעצמי שלא אעשה את זה יותר, שעכשיו אני מבינה למה זה מוציא אותה מדעת,ה ושלעולם לא אתקרב לכיריים בנוכחותה כדי לא להרגיז אותה. אני לא זוכרת מה בדיוק אמרתי לה, אני משערת, שקצת כמו ילדה קטנה ניסיתי להראות לה את היש בחיים, את הילדות שלה שגדלו, והנכדים האהובים עליה. כמו ילדה קטנה שלא מבינה הרבה על ניחומים חשבתי שהיש יכול לנחם על האין. היום אני כמובן יודעת שברגעים האלה זה לא מנחם ושהייתי צריכה פשוט לחבק אותה. כמה חודשים אחרי האובדן שלי, ביום כיפור, הגעתי לאמא שלי הביתה וראיתי שהיא הדליקה כהרגלה 3 נרות נשמה, לאחותה הגדולה שנפטרה בטרם עת, לסבא שלי ולסבתא שלי. באותו יום כיפור אמרתי לאמא שלי שאני חושבת שסבתא שלי הייתה מאוד מודה לה אילו הייתה מדליקה נר זיכרון גם עבור בנה, אחיה של אמא שלי שהיא מעולם לא פגשה. ומאז, אמא שלי מדליקה ביום כיפור 4 נרות נשמה, אחד מהם גם עבור אותו ילדון בן שנתיים. אריאן יקרה, ביום הולדת מברכים את החוגג אבל מחר אין למי לחגוג יומולדת. ובכל זאת אני רוצה לאחל לך, שב- 6 למרץ בעוד אי אלו עשרות שנים, תשבי גם את במרפסת, וכשתבכי את יום הולדתו של רפאל תופיע בדלת שלך נכדתך או נכדך ושנוכחותם החייה והמלאה ינחמו אותך ולו במעט ביום העצוב הזה. בינתיים, גם אנחנו נזכור איתך את יום ההולדת של רפאל. מחבקת אותך חזק ומנסה לנחם.

../images/Emo14.gif

קשה בי בכלל למצוא מילים להסביר עשו לי המילים שלך. באמת, אין לי מילים. אולי מחר אמצא. כרגע, אני בקושי יכולה לנשום. אריאני, דיברתי איתך היום, כי לא יודעת אם מחר אהיה מסוגלת. לא יודעת אם מחר את תהיי מסוגלת (ותרשי לעצמך לא להיות מסוגלת, את לא חייבת לענות מחר לטלפון), אבל פשוט תדעי שבכל דקה ודקה, ובמיוחד בשעה תשע, שעת לידתו של רפאל, את לא לבד. כולנו איתך, מקיפות אותך ומחבקות. וזוכרות.
במקום

קיטי08

New member
אריאן יקרה

משתתפת בצערך וכואבת את כאבך הגדול מנשוא. מאחלת לך ימים שקטים

אמאדובה

New member
../images/Emo16.gif או אולי ../images/Emo213.gif

כי קשה להדליק
עצוב ביום ההולדת
אריאן, לא יודעת איך צולחים יום כזה בכלל, ובטח גם את עדיין לא יודעת. אין הרבה מה להוסיף על המילים החמות והמרגשות של נייטי. אתם ורפאל תהיו במחשבותיי, גם מחר.

חגיגמד

New member
../images/Emo7.gifהיום אני מובטל

מובטל מאונס, לא מרצון בגלל מצב חסר כל היגיון. באתי הנה, לברך את הילדון והוא איננו, כך פתאום. חודשים ליום הזה התכוננתי איחולים שמחים וטובים הכנתי אולי הוא מגשים את כל האיחולים בגן העדן, עם שאר הילדים שם הוא בטוח, וללא כאב בריא ומאושר, נאהב ואוהב ומסתכל עלינו בחיבה וממלא ליבנו השבור בתקווה מלאך כזה, כמו רפאל ילדון כזה, כמו רפאל, זו זכות שהיית בחיינו גם אם אינך עוד כאן, קבל את איחולנו נאחל בעיקר למי שנשאר שיהיה יותר קל, כמה שאפשר שהמשפחה תהיה חזקה שתחזור לבית גם קצת שמחה שהזכרון יגבר על הכאב ושבזמן נכון יתאחה גם הלב. רפאל מתוק, ממש ילד קסם שמור על אבא ואמא ועדן רפאל המלאך, רפאל שאיננו תשאר תמיד תמיד בלבנו.

תמי ס

New member
היום אין חגיגות יום הולדת

אין את מי לברך
מצטרפת לאיחולים של נייטי, הלוואי וב 6 במרץ בעוד הרבה שנים, תשבי עם נכדייך ותוכלי לספר להם על רפאל הגיבור שחי שנתיים למרות שלא נתנו לו מלכתחילה שום סיכוי. הלוואי ותוכלי למצוא איזושהי נחמה. זוכרת איתך את רפאל ומחבקת. <נייטי, התרגשתי לקרוא את מה שכתבת>.

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

אריאן יקרה, עוד לא זכיתי להכירך אך אני בוכה איתך וכואבת את הגעגועים. אני מאמינה שבעוד אנחנו בוכים את לכתם של ילדינו הם בגן העדן משחקים ומשתוללים ללא מומים ללא פגעים, נחים תחת כנפי השכינה. מאחלת לך שלנצח זכרונותייך מרפאל יהיו מתוקים מדבש ויאירו את ימייך. אורטל

../images/Emo7.gif

נייטי. הסיפור שלך הדמיע אותי כל כך. אני גיליתי שלנשוי היתה אחות שנפטרה בגיל חודשיים. גיליתי את זה יותר משנתיים אחרי הנישואים פתאום הבנתי את החרדות וההיסטריות של חמתי. אריאן, היומולדת הזה הוא היום בו הפכת להיות אימו של רפאל. לנצח זה יהיה אחד הימים החשובים ביותר בחייך. המילים שלי לא יצליחו להקהות את הרגשות הקשים, אבל תדעי, שאני איתך, חושבת עליו ועלייך כל הזמן. לוואי ויכולתי לעשות משהו שינחם אותך ולו בקצת. מחבקת המון.

שלומית76

New member
אריאן אהובה

אני כותבת ומוחקת ושוב כותבת ומוחקת, פשוט כי אני ממש לא יודעת מה אפשר לומר לך ביום עצוב כל כך. מאז ההודעה על מותו של רפאל היקר שלנו אני לא מפסיקה לחשוב עליך ולהתפלל עליכם שיהיה לכם כוח להתמודד עם האובדן הכל כך גדול שאתם חווים. שולחת לך חיבוקים חמים. ומקווה לימים קצת יותר קלים. ונייטי היקרה, הסיפור שלך גרם לי לדמוע.

אריאן היקרה ../images/Emo7.gif

כמה לא הגיוני במקום להדליק נרות יום הולדת להדליק נר נשמה... בוכה איתך, לבי יוצא אליך. מאוד התרגשתי ממה שנייטי כתבה. אין לי מה להגיד ולנחם, פשוט אין. זוכרת איתך את רפאל המלאך הקטן. שולחת לך חיבוק חזק ואמיתי של אהבה ותמיכה. מירי

עדיקים

Active member
../images/Emo7.gif אריאן חושבת עליך ובוכה ../images/Emo16.gif

חושבת עלייך המון על היום הזה. חושבת ובוכה. אני כאן בשבילך שולחת לך
נייטי

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifאין לי מילים ../images/Emo201.gif

אריאן, חושבת עלייך מאתמול. אין לי מילים מחבקת אותך חזק מרחוק מקווה שתצלחי לעבור את היום הזה. מאחלת לך ימים טובים יותר. תמיד אזכור איתך. קיווי

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif לרשומה האחרונה של אריאן ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כמה כאב...

רינת200

New member
יום מיוחד

אריאן אין לי מילים, אין לי מחוות, אין לי דבר לעשות רק לחשוב ולקוות לימים טובים יותר נייטי- איזה סיפור , גרמת לי לבכות לכולנו יש רגעים שכשאנחנו חוזרים אליהם בזיכרונותינו אנחנו אומרים למה לא חיבקתי אז... זה מה שהיה הכי נכון, ואני תמיד מקווה שהצד השני הבין בכל זאת

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifאריאן היקרה

קשה למצא מילות ניחום כי אין כבר מה לומר רק לאחל לך ימים יותר טובים ושמחים ולגבי מה שהתעניינת אשמח מאוד לעזור תיצרי איתי קשר ונייטי הסיפור שלך מקסים ומרגש

2קשת

New member
אריאן יקרה

אני איתך היום
ראיתי היום את כל הצבעוניות של החג ברחובות ונזכרתי בעדן שסיפרה על אחיה הקטן שעלה לשמיים והפך לסופרמן. עצובה איתך.

נאשא

New member
אריאן

חושבת עליך ועליכם בכאב הבלתי נסבל הזה. את אישה מדהימה וחזקה. כמה כאב את נושאת, ובכל זאת מצליחה להדליק אור בחושך הנורא הזה. חושבת עליך ועל רפאל שלך. זוכרת את היום בו הוא נולד וזה כל כך כואב. חיבוקים חזקים חזקים. ונייטי: הרסת אותי לא פחות עם הסיפור הזה.

למעלה