מאד עצוב

tlingit

New member
../images/Emo16.gif מאד עצוב

יוסי בנאי הלך לעולמו והשאיר אותנו חסרים עצוב

leah1010

New member
עצוב מאד. עוד אחד מנפילי הדור

בתרבות הישראלית שהלך לעולמו השנה. חבל, חבל , חבל יהי זכרו ברוך

שושוצ

New member
אני פשוט בשוק! המומה וכואבת../images/Emo7.gif

איש מיוחד ויחיד במינו

nagwa

New member
מישהו פעם אמר על יוסי בנאי

אני לא זוכרת מי זה היה, שהקול שלו היה כמו חנות תבלינים. מלא ניחוחות וגוונים על תתי גוונים. אכן כך.. גדול מספרי הסיפורים שקם פה. בתור ילדה הייתי מרותקת לקולו, ולמגוון הצלילים שהוא מכיל. הרבה גדולי תרבות הלכו לעולמם לאחרונה וזה כאב, אך מכולם, כאב לי יוסי בנאי.. הוא הצליל של ילדותי. איש גדול היה, ואנחנו נשארנו מדינה קטנה יותר בלכתו. יהי זכרו ברוך.

זה באמת עצוב

אע"פ שזה דרכו של עולם ובני אדם בסופו של דבר מתים, ואף אחד לא חי לנצח, בשנתיים האחרונות אנחנו נפרדים מכל כך הרבה אנשים יקרים שהעשירו את עולמנו בכשרונם האדיר. וכל פעם שמישהו אחר הולך לעולמו, הוא לוקח איתו משהו מאיתנו. אמא שלי ז"ל היתה אומרת שבכל פעם שאדם הולך מין העולם הזה הוא לוקח מאיתנו משהו, אבל גם משאיר חלק ממנו כאן. וזה נכון. אתמול לאחר ששמעתי על מותו של יוסי בנאי, שמתי את הדיסק שלו שאני כל כך אוהבת וחשבתי לעצמי שהשירים שלו תמיד ישארו כאן לנצח, גם אחרי שגם אני וכולנו כבר לא נהיה כאן. ואתמול השיר הזה - "אני שר להעביר את הזמן" שכתב יוסי בנאי, ניגן אצלי ללא הפסק, אולי כי בשבילי הוא הזכיר לי אותו הכי. יש כאלה ששרים כמו בתפילות את סוד אהבתם יש כאלה ששרים בשני קולות את חורף בדידותם יש כאלה ששרים במצעדים שירים של תהילה יש כאלה ששרים שירי דודים ומחפשים כלה אבל אני שר להעביר את הזמן כמו ששר אותו משורר להעביר בשיר שלא משאיר סימן שרק שולח מין חיוך מסמיק לו ועובר.. יש כאלה ששרים ת'שאלות ומבקשים תשובה יש כאלה ששרים את הלילות בחלומות תקוה יש כאלה ששרים בקול ניחר שירים של מחאות יש כאלה ששרים על המחר ניסים ונפלאות אבל אני שר להעביר את הזמן יש כאלה ששרים על הזריחה בקצב שקיעתם יש כאלה ששרים את המבוכה בסתר דמעתם יש כאלה ששרים על הפרישה ומשאירים מכתב יש כאלה ששרים על הפגישה וממתינים לשוא אבל אני שר להעביר את הזמן... יוס בנאי ז"ל תמיד ישאר כאן כדי להנעים את הזמן. יהי זכרו ברוך

nagwa

New member
במהלך קריאת כל הכתבות

על יוסי מצאתי שם ציטוט משיר שממש העביר בי צמרמורת. יש כאלה שאומרים - מילים: יוסי בנאי כן יש כאלה שאומרים שהחיים פה לא חיים שבעולם הבא, רק שם, נתחיל לחיות כמו בני אדם שפה למטה זה נורא, יותר מסדום ועמורה שזה עולם בלי תקנה, בלי ערכים ואמונה אך כשנמות כך מבטיחים, נהיה כולנו מלאכים ועם כנפיים מזהב נעוף מעל שבילי חלב ושם נהיה קרובים כל כך אל הקדושים מהתנ"ך וכל הצדיקים כולם יהיו איתנו עד עולם כל זה נכון אולי, אבל אני רוצה עוד קצת לחיות למות פתאום פשוט חבל גם לא הספקתי כלום לעשות אני מאמין לחכמים שבשמיים טוב יותר אך לי למטה די נעים, אני רוצה פה להישאר. ועוד אומרים חכמי הדור, שהחיים פה הם פרוזדור שהעולם הזה זמני, חסר תכלית וחומרני שזה נורא מגיהנום שאין מוסר בו ואין תום שזה עולם מלא חטאים, שהטובים בהם רעים אך כשנמות כך הם אומרים נשוב להיות שוב בני עשרים ובגן עדן של פרחים נחיה לנצח נצחים עם לוויתן ושור הבר, וסמבטיון וכל השאר בתוך הנוף האלוהי שם ברקיע השביעי

נכון ../images/Emo13.gif

יוסי בנאי ז"ל היה אדם מעמיק מאוד. הוא התעסק לא מעט במשמעות החיים והמוות. כששמעתי את יצירתו האחרונה שהיא קריאת פרקי תהילים, באמת חשבתי לעצמי שהנשמה שלו מתקרבת ליהדות, גם אם יוסי בנאי ז"ל תמיד היה מחובר בצורה כזו או אחרת למסורת היהודית. הדרך שבה הוא מקריא מפרקי תהילים מצמררת.

רזלה

New member
לפני עשר שנים בדיוק

ליום הולדתי, קיבלתי מחברה שהבינה לנפשי את ספרו של יוסי בנאי "כשאמא שלי היתה מלכה". היה שם סיפורשיר אחד, שמאוד כבש אותי, עד כדי כך ששימש לי השראה לתסריט הגמר שלי בחוג לקולנוע. כמובן שאני כבר הלכתי לכיוון אחר עם המוטיב. אבל השיר הזה ממש ריגש אותי. חודש חודש אחרי שקברה את בעלה אליהו-יעקב ראו אותה, את סבתי, שקראו לה, חנום, הולכת בין הסמטאות. זקנה, מחויכת וחגיגית לבושה בשמלת כלה, סרט לבן על מצחה, ואושר העולם בעיניה. מזמינה את העוברים והשבים, לבוא ליום חתונתה עם בחיר ליבה ואהוב נעוריה, אליהו-יעקב. וכששכנות שעמדו בחלונות צחקו ואמרו לה, שהוא כבר לא בין החיים האליהו-יעקב שלה, צחקה ואמרה, איך לא בין החיים. איך? אם רק עכשו אני באה מאצלו, מבית הקברות.... יעל

למעלה