לצערי הרב

אף אם זה לא קשור ליציאה בשאלה

אני מסכים עם ישראל שצריך לעשות חשבון נפש ולהגיע למסקנות,

איזה שטויות בחיי

אם בנאדם לא רוצה עזרה אף אחד לא יכול לכפות עליו עזרה. זה לא עובד ככה. אני אגיד לכם יותר מזה - זה לא מוסרי לכפות עליו עזרה. חשבון נפש? חשבון נפש?? חשבון נפש??? נו, אתם כבר בטח מבינים - חשבון נפש בתחת שלי! ומי אמר לך שלא תגיע בטעות למסקנות הלא נכונות? אני מנצלת את ההזדמנות להודיע ברבים: כל מי שבדיכאון (אפילו סתמי, לא צריך מחשבות סופניות בשביל זה), כל מי שרוצה לברוח מהשלולית המקומית שלו, כל מי שרוצה לנקות ראש, לצבור אנרגיות חדשות ובכלל, כולם. מוזמן אלי הביתה, לתקופה בלתי מוגבלת. ואם אתם רוצים להתאבד - ממילא אין לכם מה להפסיד. תבואו. >ספל חמאה לא מבינה מה רע בלהתאבד<

../images/Emo16.gif נר לזכרו של חבר יקר מאוד.

קראתי את הידיעה בידיעות אחרונות של היום. נכתב באותה כתבה שהצעיר ביקש לטרום את גופו למדע. בנוסף נכתב שקרוביו קוברים אותו, נראה שהם לא מכבדים את בקשתו. זה מצער ומכעיס. (וכבר שמעתי מאנשים הנושאים עליהם "כרטיס לתרומת איברים" כמה שהם היו כועסים על אי מילוי בקשתם). אולי צריך איכשהו לעגן את זה בחוק. נדמה לי שכרגע המצב זה שלמשפחה יש תמיד את המילה הקובעת בענין, גם אם אמונתם סותרת לגמרי את אמונותיו והשקפתו האישית של בן המשפחה. נ.ב. 1. בכתבה נכתב שהצעיר השאיר מכתב בו פירט את מניעיו. האם המכתב יועד למשפחתו, או לחבריו? שאלה מעניינת. 2. בכתבה בידיעות כתוב "צעיר חרדי". כנראה שהעיתונאי ראה את הקרובים החרדים שלו מגיעים והחליט שהוא חרדי. העיתונאי מהווה לדעתי בושה למקצוע שלו. --- לסיום, חיבבתי אותו מאוד, וזכרו ישאר עימי.

ודבר קטן נוסף,

לא הכרתי את משפחתו, אך אינני מאשים אותם בשום דבר (בנוגע לאי מילוי בקשתו בנוגע לתרימת הגוף למדע). אמונותיהם בכל זאת מוכרות לי היטב. למרות זאת ראיתי לנכון להעלות את הנושא, שהוא חשוב בפני עצמו.

אסתי2002

New member
נראה לי שהגיע הזמן....

לרדת כבר מהנושא הכאוב הזה לא מוסיף הדיון שום דבר לאף אחד די...........

אני ממש לא חושב

שהאחוז של המתאבדים בין יוצאים לשאלה יותר גדול מאחרים לצערי הרכרתי גם כמה חוזרים בתשובה עם הרבה בעיות וגם ביניהם שמעתי שהיו מתאבדים. אם הבנאדם התאבד אוניסה בטוח שהיו לו עוד קודם בעיות קשות.

למעלה