לצערי הרב

סלסרו

New member
../images/Emo16.gif לצערי הרב

שמעתי כבר על כמה מקרים בהם חוזרים בשאלה התאבדו. האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות למנוע מקרים כאלו בעתיד? אני מניח שברוב המקרים זו לא התאבדות פזיזה וישנם הרבה סימני אזהרה תקופה ארוכה לפנ"כ. לעיתים, אני מניח, הבנאדם דוחה כל הצעת עזרה המוגשת לו, אז איך עוזרים לאדם כזה? אינני חושב שזו תופעה, אבל - כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם שלם. צבי

טוב שאתה מעלה את הנושא!

צריך לדון בזה ואולי ע"י מניעה של מקרים אחרים לפחות המוות הטראגי של שמוליק לא יהיה לשווא. יש דרכים איך לעזור לחבר שנמצא בסיכון, הנה קישור לאתר של סה"ר.

ברוריה2

New member
אני לא חושבת שמאפין דוקא יוצאים

אבל יש יוצאים שנמצאים ברמת סיכון מאחר וחוברים בהם קריטריונים מסויימים שעשויים להביא לאובדנות. אני מדברת על מחסור חמור באהבה, מחסור בקבלה, מחסור בסביבה תומכת ודואגת, מחסור בתחושת שייכות, בתחושה שלמישהו אכפת. כמו כן, תלישות, נטישות חוזרות ונישנות, מצוקות נפשיות ללא פורקן מתאים, בדידות קיצונית, הצקות, התנכלויות ורדיפות, התעללויות פיזיות ונפשיות וקצרה היריעה. כן, הפתרון העיקרי לדעתי היא אהבה. אהבה בכמויות, אהבה ללא תנאי, קבלה ללא תנאי, אהבה ואהבה ואהבה בלי גבול, מכל הלב, ללא מעצורים. אגב, זהו גם המוטו בהל"ל-מעבר לפרקטיקה. כמובן שאין הצלחה של 100%. וחבל..

אבל אשמים אנחנו...

לצערי זו לא פעם ראשונה שיש מתאבדים בקרב היוצאים בשאלה {גם מתאבדות יש,,,}ולכולם זכור המקרה הקשה של הבחורה בקיבוץ,,, {סיפור מלפני 6 שנים}בחורה טובה שהתאבדה כי לא היה לה עם מי לדבר, והיא אמרה שהחברים ניצלו רק את גופה ולא טרחו להבין ולעזור לה, ובכן מה נאמר ומה נדבר. אסור לנו להמשיך ולא להתיחס, ולעשות חשבון נפש. {לצערי שמתי לב שיש כאלה שבטוחים שלא כדאי מסיבות מסוימות-לעשות חשבון נפש אולם מחשבה זאת לא מתאימה לציבור שלנו,,,} הדבר לא מוסרי, אם אנחנו עוברים על כך לסדר היום בלא לעצור ולשאול מה היה חסר לו? האם המשפחה החרימה אותו? האם דאגו לו למשפחה חלופית ? האם עזרנו לו מספיק? האם זה מוסרי להפקיר יוצא בשאלה??? אני חושב שכל מי שליווה אותו צריך לעצור ולשאול עצמו האם הבין אותו מספיק? והאם היה לו למי להסיח דאגותיו? האם יש משהו בארגון שבאמת עזר לו בעזרה מקצועית? אני שמעתי על זה אתמול בלילה מכמה יוצאים והדבר גם הגיע לחרדים,,, והדבר מאוד מאוד ציער אותי, למרות שאני לא מכיר אותו, אני משומנע שהדבר קשור ליציאה שחו בשאלה, ולכן אני חושב שאסור לחילונים להפקיר ולא לעזור ליוצאים, ליוצאים ברובם יש צרכים והרבה שאלות על העולם החילוני ולא תמיד קל להסתדר עם האנוכיות הכ"כ מעפיינת את הציבור החופשי,,, לכן אני חושב שחייבים לנצל את זה כדי לעשות מערכת הסברה ע"מ לתמוך ביוצאים וביוצאות,,, אסור לנו להמשיך כאילו שום דבר לא קרה.אסור... ודרך אגב שמעתי שהוא השאיר מכתב ,ואני שואל בכנות האם המכתב מיועד למשפחתו {הביולוגית,,,} או לכל עם ישראל??? מקוה לקבל תשובה ישראל

סיטרא

New member
דווקא יוצאים בשאלה ? ?

ואני שמעתי גם על מגדלי אבטיחים שהתאבדו, נהגי אוטובוסים, טייסי אל על, חרדים ליטאים, מתכנני גורדי שחקים, חקלאים גזעיים ומי לא !! איך נמנע מידידנו מגדל האביטיחים שלא לטרוף נפשו בכפו ? אני לא מבין את ההתעסקות הזו בקשר שבין התאבדויות ליציאה בשאלה, אין שום קשר !! מכל סוג אוכלוסיה, ואפילו המתוקנת ביותר - תמיד יהיו כאלה שיבחרו באופציה הקשה, מציאות כואבת, אך עדיין מציאות. אם היית שואל - איך מזהים סימני מצוקה אצל מתאבד פוטנציאלי? - ניחא, אבל שאלתך מציקה לי במקצת היות ושאלת, איך מזהים סימני מצוקה אצל יוצא, שאלה שמופרכת מיסודה. שי.

ברוריה2

New member
מסכימה וכמדומני שהגבתי ברוח דומה

אבל אולי לא בכשרון התבטאות כשלך ידידי..

סלסרו

New member
תקרא את מה שברוריה

כתבה בו היא מסבירה בצורה יפה מאד איך שאצל חוזרים בשאלה גורמים מסויימים חוברים. אין לי שמץ של מושג אם דבר זה אכן מוביל לכך שמבחינה סטטיסטית ישנם יותר התאבדויות בקרב חוזרים בשאלה, אך לא בזה עסקינן כרגע, וגם לא בהתאבדויות בקרב מגדלי אבטיחים. זה לא פורום של מגדלי אבטיחים. כך שבין אם חוזרים בשאלה מתאבדים יותר או פחות זה בהחלט לא רלוונטי כרגע. העלתי את השאלה כאן כי: (א) זהו פורום של יוצאים בשאלה, וכיון ששמעתי כבר על כמה מקרים בהם חוזרים בשאלה התאבדו אני חושב שכדאי להיות מודעים לעובדות ולנסות לחשוב על רעיונות ודרכים בהם ניתן להציל את החברה המסכנים האלו במקום לזלזל בנושא ולפטור אותו ב"הרי מגדלי אבטיחים גם הם מתאבדים". ו(ב) אני מדבר על חוזרים בשאלה שיש להם קשר עם אחרים, עם ארגון כמו הלל, עם חברים וכו', דהיינו עם אנשים שיתכן שיוכלו לעזור להם. אם אתה נמצא במצב שבו אתה יכול לעזור לאדם כזה, מוטלת עליך אחריות לעזור לו, לא? ובשביל לעזור למישהו אתה לכל לראש חייב להיות מודע לכך שהבנאדם אכן זקוק לעזרה - אז השאלה מתבקשת: איך ניתן לזהות זאת, ובמדה וכבר זיהינו מה ניתן לעשות? מודעות זה שלב ראשון. אם למגדלי האבטיחים יש ארגונים ואנשים שיכולים לעזור להם, שהם יטפלו בהם, אבל לא בהם עסקינן. אני כרגע פונה לכל אחד ואחת המכיר/ה חוזר בשאלה הנמצא במצוקה כזו, לפחות להיות רגישים לכך ולנסות לחשוב על רעיונות. ודוגרי, שי - מציק לי שמציק לך שמישהו מעורר שאלה על איך ניתן לעזור ליוצאים בשאלה הנמצאים במצוקה כ"כ נוראית.

סלסרו

New member
אני שמעתי על לפחות 3 או 4

OFF THE TOP OF MY HEAD אני זוכר איזה שלושה או ארבעה מקרים, ויחסית הידע שלי מאד מוגבל - אני לא מעודכן במה שקורה בחב"ד ועוד פחות בשאר הציבור החרדי. ואם תרצה אוכל לברר אצל חברה מעודכנים ובעלי זכרון טוב ממני. שוב, זאת לא תופעה, אבל אפילו מתאבד אחד זה יותר מדי. לפני מספר שנים בחור הצעיר ממני בשלש שנים, מקריית חב"ד בצפת, קפץ מקומה 11. הכרתי אותו מהישיבה, לפני שיצא בשאלה, ותמיד הערכתי אותו בתור בחור נבון מאד, מוכשר, בעל מין אש פנימית יוקדת.

../images/Emo127.gif

מסתבר גם, שנוסף לסיפור הטראגי של שמוליק, היה שבוע שעבר עוד מקרה התאבדות של בחור חרדי בן 18 שלא הצליח להתקבל לישיבה. ככה לפחות הבנתי מהפורום "בחדרי חרדים".

סיטרא

New member
אתה תככן בלתי נלאה.

אהבת את ההתעסקות בהתאבדויות, שמעתי אי אלו קולות אשר עלו מן המחנה שאומרים כי אתה הוא האיש אשר נחבא מאחורי הניק " מהול עם עורלה ". למי זה טוב ? אהבת את זה ? אני מאיים שאם תמשיך לדוש שוב ושוב בנושא אני אתאבד. < סיטרא חושב כי התאבדות בד' מיתות בית דין עדיפה היא >

לא יפה לרדת על אסטרולוג!

אני בא מכאן להגן במקלדתי על אסטרולוג היקר , למה כולם יורדים עליו? לא יפה! הוא בחור מוכשר, איטלגנטי, חכם ,דורש אמת,יהודי עם לב, אוהב לעשות הרבה חסד,חושב על דרכים לשפר את איכות הסביבה והגנים, והכי חשוב דואג בכנות לכל העניים הנמצאים בסיכון באפריקה, ועכשיו ברצינות אני חושב שיש כאן התנפלות מוגזמת על האסטרולוג , וזה לא מוצדק ,

סיטרא

New member
אמממ.......

מציק לי מאוד שינשנם אנשים רבים אשר בטוחים כי התאבדות של יוצא בשאלה קשורה היא באופן בלתי נפרד מעצם היותו יוצא, צריך לשרש טעות נפוצה זו, כי הרי כמו שאמרתי מקודם - בכל סוג אוכלוסיה ולו הזניח ביותר יש כאלה שנוח להם להתמודד עם המציאות בדרך האובדנית, ולא משנה כלל האם זה מחמת שהוא יוצא או מחמת כך ואבטיחיו קמלו. השאלה שלך לא תקפה היות והשאלה הבאמת חשובה היא, איך אנו בתור בני אדם צריכים להתמודד עם תחושת האובדן של אחד מחברינו.

סלסרו

New member
אכן

ישנם החושבים כך, ויתירה מזו אני בטוח שכל מקרה שכזה משמש מכשיר בידי מחזירים בשאלה וחרדים אינפנטליים למיניהם שבאים ואומרים לשפוטים שלהם "הנה, תראו, זה מה שקורה כשחוזרים בשאלה". אני רק לא בדיוק מבין איך הגעת למסקנה שזה מה שאני אומר. איך להתמודד עם אבדון חברך זו אכן שאלה באמת חשובה, אני רק מבקש שאל תבטל את השאלה אך למנוע דברים כאלו בעתיד כך שלא תצטרך לספוג עוד אובדן.

סיטרא

New member
ואסביר,

רעיון מבורך הוא לכל הדעות, לעודד אנשים משלנו שנמצאים בתקופת משבר, על זה אני מסכים, אבל לתלות כל התאבדות של יוצא ביציאתו - לא נכון ולא מוסרי, ואף נוגד את ההגיון. אמרת מקודם שהיו כבר מקרים שיוצאים התאבדו, ומדבריך נשמע שזו תופעה חוזרת ונשנת, ברצוני להודיעך שבאוכלוסיה הכללית ( כל סוג אוכלוסיה ) מספר המתאבדים באחוזים גבוה בהרבה מאשר מספר המתאבדים אצלנו, ולאו דווקא באוכלוסיה הכללית, אצל החרדים היחס של המתאבדים כלפי שאר האוכלוסיה גבוה בהרבה מאצלנו , כנ"ל בחברת החוזרים בתשובה, ואיני מתיימר לדבר במספרים היות ואין המתמטיקה שגורה בפי, ( כן, כי למדתי בישיבות ). בקיצור, מה שרציתי להגיד זה שמגוחך לתלות כל התאבדות של יוצא בגלל עברו. מקווה שהובנתי. שי.

קריאה נרגשת!../images/Emo7.gif

חברים יקרים, את הנעשה אין להשיב. שום דבר לא יחזיר את שמוליק ז"ל לחיים, אבל אולי ניתן למנוע את המקרה הבא? זה בידינו! צריך ליהות יותר קשובים לסימנים של מצוקה אצל חברים, לא להתעלם!

למעלה