ליום הזכרון

איך לא חשבתי על זה....

וגם השיר עצמו, מתאים לטעמי לרגשות של חלק מאתנו, ביום הזכרון.

wish i was here

New member
כמו שאמרתי ביום השואה

לדעתי זה לא מן הראוי לקשר בין שירים שאין בינם לבין יום הזיכרון כל קשר ונכתבו למטרות אחרות לגמרי,מה גם שלדעתי כדאי שהשירים יהיו בעברית-השפה שלנו,הישראלים,לא השפה האוניברסלית-וכך,אנו מרגישים קרובים יותר לזכר הנופלים שנפלו למען המדינה שעברית היא שפתה

maor1010

New member
מוזיקה היא עניין אוניברסלי

לא ראוי? אולי כן אולי לא. אין צורך בכלל להתווכח בנושא הזה. מה שכן, כל אדם לוקח את המוזיקה בכלל והשיר הספציפי הזה בפרט, לאן שהוא רוצה ומרגיש. אגב, לא אומרים "i was" אלא "i were".

wish i was here

New member
בעניין המוזיקה

זה וויכוחשלא יהיה לו סוף...אך לדעתי בהתחשב במאורע צריך לסשים מוזיקה מאד ספציפית שתיגע ברוב הקהל...אני חושב שמשפחה שכולה תרצה יותר שישירו לזכר בנה שירים בעברית שהיא השפה של העם למענו הוא מת בקשר לשם- עשה טובה,אל תנסה ללמד אותי אנגלית...באמת שאין לך מושג עם מי אתה מדבר. אפשר להגיד גם i was בהקשר הזה

itaikuskus

New member
להבהיר נקודה

זה לא שאפשר להגיד גם "i was" אלא להגיד "i was " זאת הדרך הי-ח-י-ד-ה לומר זאת, i were זה לא תקין דקדוקית. you/they/we זה were i/he/she זה was זהו.

wish i was here

New member
אני יודע

אבל בזמן שכתבתי את ההודעה הייתי מותש כי חזרתי מטקס יום זיכרון שבו ניגנתי בסקסופון ככה שהייתי גם מותש וגם עצוב. אבל זה לא הדיון לווכוחים מיותרים כאלה. יהי זכרם ברוך :(

ramonsegev

New member
אני חולק עליך ששירים בעברית

יגעו יותר wish you were here, hey you ועוד רבים וטובים, מעבירים את המטרה מצויין, הרבה יותר טוב לטעמי מהרבה שירים ישראלים שמשמיעים ביום הזה כנס לקישור ואח"כ כנס לוידאו (לסרטו של חן אנג'ל ז"ל) תגיד לי איזה שיר מתנגן שם (גם בדף הראשי יש קישור לסרט שלו, חפשו את זה)

holo

New member
../images/Emo16.gif

מה שמזכיר ךי. הייתי לא מזמן בצעדת השלושה לזכר שלושה חיילים מראשון לציון שאחד מהם למד בבית הספר שלי. כשסיימנו את הצעדה (אחרונים אפשר לציין) אז ניגשתי לדוכן שם היו שלושה ספרים על כל אחד מהחיילים. בעוד אני מדפדף באחד מהם ישר קלטתי את מילות השיר (WYWH), הסתקרנתי והתחלתי לקרוא מה שהחבר של אותו חייל כתב לו. בסוף העמוד הוא כתב: "אני מקדיש לך את השיר של הלהקה שכל כך הערצת, הפינק פלויד". סתם רציתי לציין. זה די מדהים איך כל אחד לוקח את השיר הזה אישית אליו, איך השיר הזה מתחבר לכל כך הרבה.

למעלה