לזכר..

../images/Emo16.gifלזכר..

לזכר חוסר הערנות,חוסר האחווה,חוסר ה"שלום" בינינו מפריע לי,מפריע לי הקיצוניות הזאת מפריעה לי שנאת החיילים שמגנים עליכם,מתים בשבילכם הזלזוז בשואה:"יום השואה-גועל נפש" כפי שאחד כתב למה אתם מצפים?רוצים להגיע לעמק השווה? מה אתם רוצים,אוליגרכיה? תסבירו לי את הסרבנות במדינת חוק. מסתערבים זה דבר נורא?משהו נגד האנושות? יש לכם אהבה אפלטונית לפלשתינאים?נכון הפלשתינאים הם בני אדם וגם להם יש זכויות ואולי חלק באשמתנו מצבם הנוכחי..אבל יש להם ממשללה שבתוכה יש אוטוקרטים טרוריסטים,הם בסדר,נכון?אנחנו נבלות ממעלה ראשונה בריבוע רוצחי עם פושעים..לא מגיע להתאבל על החיילים כי הם פושעים נכון? כי אנחנו כובשים,אולי בואו נתאבד..וניתן להם לחיות? איפה הערכים הוא שבעצם כולם הפכו לאבק אדם אלו שרוצחים אנשים במסעדות באוטובוסים..הם בסדר? להם מותר? סליחה על החוסר סדר אבל פשוט אני לא מבינה את האינטרס שלכם ובבקשה ללא גידופים .

KatyRose

New member
אני נורא מעריכה את מה שכתבת

אבל אנחנו כבר ניסינו בניסוחים אלה ואחרים ואי אפשר. יש אנשים שחיים בבועות ומסרבים לצאת. יש אנשים שבשבילם הכל שחור או לבן. לחיילים אין רגש לזכויות אדם? לי ולשאר המתנגדים לסרבנות פה אין ערך אדם לדעתם. לנו. ולהם? לפלשתינים? שבשבילם פיסת אדמה חשובה הרבה יותר מחיי אדם. לכן אני בעד ההתנתקות.. לא כדי להחזיר לפלשתינים את "שלהם" אלא בגלל שלפי דעתי חיי אדם יותר חשובים מאדמה. ואני לא רואה את זה שהחיילים שם רק כדי לכבוש. כדי שיהיו לנו עוד שטחים. הם שם כדי לשמור עלינו, כדי למנוע מהם להיכנס ולהתפוצץ פה. מילא רק בנינו- ככה פועלים רוצחים- אבל אפילו את בניהם שלהם הם מקריבים. שולחים את הילדים שלהם להתפוצץ- ועוד גאים בכך! נכון, אלה לא כולם. אבל אלה הדומיננטיים. זאת ההשקפה של המנהיגים שאחריהם הם הולכים בעיניים עצומות. זאת הדעה של ה"גיבורים" שאת תמונותיהם הם תולים בביתם (ע"ע יאסר עראפת והשייח' יאסין) שגם עושקים אותם כספית בדרך. יאסר עראפת מת עשיר מפה ועד להודעה חדשה, בעוד העם שלו גוסס מרעב. אבל זו אשמתנו, נכון? לשלום אפשר להגיע בדרכים אחרות. אם הם היו דיפלומטיים יותר- ולא היו מתנהגים כמו בבונים אפשר היה לדבר איתם. הם מעדיפים לצהול ברחובות לעשות "טולולולולו" ולנפנף בדגל ישראל שרוף מאשר לדבר באמת על שלום? שיבושם להם. הם מעדיפים להלל את השייח יאסין ואת יאסר עראפת שלהם במקום להתקומם, להתלונן נגד המדיניות הרצחנית של העם שלהם? שישבנו בשקט ושלא יגידו שאנחנו לא בסדר. הם בני אדם בפני עצמם. אם הם באמת רוצים שלום- שיראו את זה. וכל אותם אלה שמתנגדים לטרור בקרב הפלשתינים, איפה הם? אין להם לשון? אין להם כוח? בטח שלא. כי המנהיגים שלהם רוצחים. ואת המנהיגים שלהם הם בוחרים לבד. אז אנחנו צריכים להיות אחראיים להכל? אולי גם לנשק להם את הרגליים בדרך? כשיראו לפחות כוונות שהם רוצים שלום, ולא ילבישו את הילד שלהם עם חיוך רחב על הפנים ועיניים מלאות גאווה במטען חבלה מפלסטיק וישלחו אותו לזרוק אבנים על חיילים ברחוב. להגיד "הם רוצים שלום ולחיות בשקט" אפשר להגיד עד מחר. אני אישית לא רואה את זה. מה שאני רואה, שכל פעם שאני או החברים והמשפחה שלי יוצאים מהבית, אנחנו מסתכנים מחבל אחד שכן הצליח להיכנס למרות המחסום הנורא והאיום יהרוג אותנו. וכל פעם שהחבר שלי היה בשטחים, חשבתי על האבן שיכולה לפגוע לו בפרצוף מילד בן 12, במקרה הטוב זו אבן. וכן. אני מעדיפה שאדם אחד מיותר יתעכב קצת במחסום, מאשר שמחבל אחד מיותר יצליח לעבור לתחומי ישראל ויהרוג אזרחים חפים מפשע, שהם העם שלי. הסרבנים חושבים שזה נורא עבור פלשתיני לעמוד כמה שעות במחסום כדי לעבור בדיקות? זה הרבה יותר נורא לאבד קרוב משפחה או חבר בפיגוע. וזה הרבה יותר נורא לחייל לעמוד שם במשך כל יום המון שעות, ולהתפלל לא להפוך להיות עוד שם ברשימת ההרוגים האין סופית בגלל המלחמה הארורה הזאת. אבל... צה"ל שפל וארור, הא?

גם אני מעדיפה כך במחסומים

זה פשוט מרתיח אותי הניתוק הזה מהמציאות מה הם רוצים שפה נתאבל העיקר שהם לא יסבלו? לנו יש את הצבא כמעט הכי הומני בחיים האלו אני לא מבינה את האינטרס. אני בעד ההתנתקות גם בדיוק מאותה סיבה שציינת אבל יש גבול לפרו-פלשתינאיות הזאת.

KatyRose

New member
עדיייייי

איפה נעלמת אתה מהפורום? ואיפה נועם?? אני מרגישה לבד

eviv

New member
../images/Emo16.gif לזכר...

לזכר קידוש החוק והיריקה על המוסר האנושי. לזכרו ש מרטין לותר קינג שעבר על החוקים הגזענים, לכל ההומואים שעברו על החוק בשנות ה70 וקיימו יחסי מין ועוד הרבה אנשים דומים. אני לא שונא את החיילים הם בורג ממערכת מסויימת חלק מהםנחמדים וטובים אבל הם עושים מה שאומרים להם מלמעלה וכאשר מדובר על השטחים מדובר במעשים לא מוסריים ומעשים שלא מגנים על מדינת ישראל ואזרחיה. כמו שכתבתי מקודם אני לא מזלזל בשואה. הכיבוש הוא לא דימוקרטי והימנעות מלקחת בו חלק היא לא דבר לא דימוקרטי. מדינת ישראל כיום שולטת על 9 מיליון בני אדם כאשר ל-30% מהם אין אפילו זכות בחירה. ההגדרה הבסיסית של דימוקרטיה זה שחברה קובעת לעצמה את נציגיה אלה שמייצגים אותה ושולטים. מדינות חוק גדולות וחזקות מישראל התמודדו והתחזקו בגלל הסרבנות ואתה יכול לראות את המאבק הלא אלים של שחורי ארצות הברית שכלל הפרות חוק המוניות מרטין לותר קינג עצמו נשפט ונעצר בהרבה מיקרים, שהביא לבסוף את סיום החוקים הגזענים, חוקים שהפרלמנט האמריקאי אישר ועדיין היו לא דימוקרטים. אם היית מתעניין היית מבין שאף אחד בפורום הזה לא מצדיק פיגועים ומגנה אותם, השוני היחידי פה בינתיים שחלק מהאנשים לא מגנים רצח של חפים מפשע "מהצד השני". דם הילד הישראלי שמת מפצצה במסעדה לא שונה מדם הילד הפלסטיני שמת במיטתו מפצצה שנזרקה על הבית הסמוך לו. אם אתה מנסה לרמוז שאנחנו הולכים למסיבות ביום הזיכרון את סתם מטעה ומגדפת, זה שאנחנו מביטים על יום הזיכרון מנקודות השקפה שונות לא אומר שאנחנו חוגגים.

KatyRose

New member
תאמין לי הלוואי והייתם הולכים

למסיבות כי אז לפחות היה סיכוי שאחד מהפלשתינים שאתם אוהבים כל כך היה מראה לכם בדיוק מה הוא חושב עליכם ומה הוא רוצה שתעשו (רמז: תמותו !יהודים מסריחים) אבל אתם משחקים פה עם חיי אדם. אין לך מושג כמה נורא זה לאבד ילד. ילד שגידלת 18 שנים. שצחק, הרגיש, בכה, אהב, ויום אחד הלך ולא חזר יותר. ובשביל מה? כדי שפלשתיני מסוים לא יכנס לשטחי ישראל, ויהרוג בן של אם אחרת. שצחק, אהב, הרגיש, בכה. עלק רגש לזכויות אדם מרטין לותר קינג אמרת? אתה יודע מה מרתין לותר קינג היה אומר לך אם היה חי?? "לך תעזור לאחים שלך יא סיסי בוי, לך תכבד את האחים שנופלים בשבילך, כפוי טובה" כי מי שנטבח פה זה לא הם. זה אנחנו. סליחה, אבל אני רואה לינץ' אכזרי שמתבצע בגופה של אבא לשתי בנות יותר נורא מאשר איזה מבריח נשק שנורה בטעות.

אביב

אולי אתה פה יותר מתון משאר הסרבנים,בדעותיך,בהתבטאותך. אבל צר לי,נראה לי תירוץ עלוב לא לתרום למדינה כוון שיש "כיבוש". לזלזל בזכר החיילים(ואני לא מדברת עלייך) יש תמיד משהו קיצוני,תמיד יהיה חייל שירצה להרוג מתוך פורקן שזהו דבר נורא. נכון אלו שבשטחים הם בני אדם,אבל חלקם אפילו רובם רוצים שאתה תמות לכן יש שם צבא. כי אם משם לא יתרחש הסינון,אז פה יהיה סינון במספר בני האדם ע"י פיגועים המדינה מתקדמת..יש תהליך התנתקות..מתרחשים דברים. זה מאוד נחמד להיות אנשים טובים שוחרי שלום. אבל יוצא מצב שרובכם מעדיפים שחייל ימות מאשר שיפציצו בית של מחבל או נער ששטפו לו את השכל לגבי היהודים שחש להרוג את החייל. וזה עצוב. "בעלי עקרונות" פועלים תורמים ולא רק מדרבים או מתנגדים כי הרי ידוע לכולם שעצם הסירוב לא יגרום לנסיגה מלאה.אז צריך לצאת מהבועה הורודה והחמודה הזאת. אפשר לעמוד מנגד ללמוד את האחר ללכת ללמוד ערבית להיות במודיעין ולהציל חיים שרצו לקחת האנשים שבאים מארץ כבושה. ודי די לשכוח שיש להם מנהיגים שלנו יש חיים. ועוד משהו לגבי גדר ההפרדה זה דבר נורא מאיים ופוגע בפלשתינאים ששם ואני מרחמת עליהם,אבל אני יותר מרחמת על המשפחה שצריכה להיות שכולה כוון שמישהו הצליח לחדור ללב המדינה. אז איפה הריאליות? ואם נצא מהשטחים...לא ירצו את כל ירושלים? אולי ניתן להם הכל? בעצם בואו נעזוב את הארץ וזהו...

eviv

New member
אני לא יודע כמה אני מתון...

הזרמים הפלסטינים המתונים מכירים בקווי 67 ומעוניינים בפיתרון של שתי מדינות לשני עמים. ירושלים תחולק שליהודים יהיו את המקומות הקדושים להם ולפלסטינים את המקומות הקדושים שלהם. יש גדר הפרדה ויש גדר הפרדה. יש גדר הפרדה שהיא מצוייה על הקו הירוק הקו הכי קצר והכי ישר. ויש גדר הפרדה שבאה להשאיר בצד ה"ישראלי" כמה שפחות פלסטינים וכמה שיותר אדמה וכמה שיותר יהודים. סתם בשביל העניין כיום אורך גדר ההפרדה ארוך בכ-200 קילומטר מאשר אורך כל מדינת ישראל... הדברים הלא מוסריים הללו נעשים על דיי גזל אדמות חקלאיות הפרנסה המרכזית של הכפרים החלאיים, וגם במספר יישובים פלסטינים מדובר בגדר או חומה שמקיפה את העיר השלמה... העוול המוסרי העקרי לא נוצר בגלל כמה עשרות או מאות חיילים מטורפים, זה העוול המוסרי שמפורסם אבל העוול המוסרי העיקרי הוא עוול של חיילים שרק מבצעים את הפקודות הכיבוש. הפקדות הטריויאליות פקודות העוצר, פקודות הכניסה לבתים, פקודות המחסומים הכבישים ליהודים בלבד וכו'. הסינון צריך להיעשות, כל מדינה שהיא מסננת את הנכנסים אליה. אפילו ישראל מסננת את הנכנסים מהגבול המצרי ואף שיש הרבה מצרים שלא נכללים במושג אוהבי ישראל מדינת ישראל מספיק חכמהלא להכניס אותם. אך הסינון לא צריך להיעשות במחסום שבין שכם לכפר הקטן שלידה. זה לא סינון רציני. הסינון צריך להיעשות על הגבול בין מדינת ישראל לבין מדינת פלסטין. הדבר לא נעשה לא בגלל טיפשות צבאית אלא בגלל הוראה מדינית, הוראה מדינית שאומרת תבטיחו את קיומן של ההתנחלויות דבר המחייב מחסומים ליד התנחלויות והיישובים הפלסטינים הקרבים אליהן. אני לא חושב שתחזוקת הכיבוש תורמת לחברה הישראלית, הכיבוש הישראלי הוא פשוט זבח קורבן לנדל"ניסטים, עליו מעלים חייהם של חיילים שסתם מבוזבזים על שמירה על התנחלויות, ורמת החיים של הישראלים בגלל ההשקעות המטורפות בהתנחלויות שכולם יודעים שאין להם עתיד ושמתישהו יחזירו אותן השאלה רק מתי... כמו שכבר הזכרתי הסרבנים רוצים לתרום למדינ ואני חושב שיש דרכים אחרות לתרום למדינה חוץ מאשר לעמוד במחסום בין כפר ערבי לכפר ערבי או להיות פקידה צה"לית שמתייקת מכתבים ומשקה עציצים.

וסינון עד שתהיה המדינה הפלשתינית?

אתה יודע, זה לא נתון ברור ומובן מאליו, זה תהליך שמושתת על שני הצדדים, לא "הוקוס פוקוס" ומחר תהיה מדינה פלשתינית, כדי שתקום אחת כזאת, כדי שנפנה עוד יהודים כדי שנהרוס חלקים מהגדר אנחנו חייבים לדעת שה"מתונים" באמת מתונים, (ההגדרה שלי למתון ושלהם היא לא אותו דבר), לדעת שהם הרוב, שהם בשליטה, שהם בולמים ופרקים את שאר המליציות של הכוחות הלא מתונים, מה מכל הבאים קורה? כלום!. המתונים לא בטוח מתונים, השליטה שלהם לא ממש שליטה, יות נראה שהם הולכים בין הזכוכיות כדי לא להרגיז את אחיהם ה"לא מתונים", פירוק שאר המליציות (אירגוני טרור) הוא בכלל לא בא בחשבון.

patch8

New member
אם ארגוני הטרור

לא יפורקו, הם יכולים לשכוח ממדינה.

משוואה פשוטה שהשמאל הקיצוני/סרבנים

מנסה (לשווא) בתירוצים והסברים משונים ביותר להתחמק ממנה במקום להבין והפנים אותה היטב. לא חבל ללכת עם הראש בקיר? כל צד עושה ההכרעות שלוף אנחנו נותנים להם מדינה, בתמורה הם הופכים למדינה נורמלית עם רשות אחת, חוק ובלי מליציות חמושות הפועלות כדי להשמיד אותנו, לי זה נשמע פשוט והוגן למדיי.

eviv

New member
כשיתחיל תהליך...

כשטנקים ודחפורים הורסים שכונות שלמות תושבי העיר שלא שמעו על שאיפות השלום שלך יבחרו בחמאס. מה כל הפליאה הענקית הזאת? אם ישראל תמשיך במידיניות הכיבוש הנוכחי תראה איך לא יהיו מתונים ותצתרך להתעסק עם ימניים קיצוניים. אם תתחיל תהליך של שלום התקוה תשוב ושוב תראה מתונים בשלטון. למה אתה חושב יש שוני בתמיכה של חמאס בין הגדה לעזה? האם זה מקרה? או שמא מדובר בדיוק כמו שאמרתי שבמקום שהכיבוש הכי מזוויע בו נבחר החמאס ובמקומות שהכיבוש פחות ייאש נבחרו מתונים יותר.

למעלה