לזכרם

../images/Emo16.gifלזכרם../images/Emo16.gif

זוכרת את אבי ז"ל ביום השואה,יושב ובידו שתי תמנות יחידות,האחת תמונת פספורט של אביו, והשניה תמונה של אביו כילד בן 10 עם הוריו ואחותו ...שני דברים יחדים שנותרו למזכרת ממשפחה ששלחה אותו כנער בן 12 לאיטליה,מחשש שתהיה מלחמה....מעולם לא דבר מעולם לא סיפר..מעט חשף כשבכורי עשה עבודת שורשים. ובשבילי היום הזה הוא זכרון ל6 מליון שאינם , בשבילי זה מראות אגירת המזון של חמי , בשבילי זה הצורך של אישי ז"ל שתמיד יהיה מלאי מזון בבית , צריך את היום הזה, בשביל לעצור הכל ולשים בפרופורציות, וכמו שאומרים שהמשפחות השכולות לא צריכות את יום הזכרון בשביל לזכור, ככה אבי,ויתר הניצולים,לא היו צריכים את יום השואה, כי הם חיו אותו 60 שנה, גם אחרי שהכל נגמר כביכול. אבל במרחק שלי דור שני לשואה,אני צריכה אותו בשביל לזכור. ובשביל לזכור את 6 המליון, עוד מעט לא יישאר אף אחד שיספר, נזכור / אבא קובנר ,נזכור את אחינו ואחיתינו, את בתי העיר ואת בתי הכפר את רחובות העיירה שסאנו כנהרות ואת הפונדק הבודד עלי אורח את הישיש בקלסתר פניו את האם בסודרה את הנערה בצמותיה את הטף את אלפי קהילות ישראל על משפחות האדם את כל עדת היהודים אשר הוכרעה לטבח על אדמת אירופה מידי הכורת הנאצי .את האיש שזעק פתאום ובזעקתו מת את האשה שחבקה את תינוקה אל ליבה וזרועותיה צנחו .את התינוק שאצבעותיו מגששות אל פיטמת האם והיא כחולה וצוננת את הרגליים .את הרגליים שביקשו מפלט ולא היה מנוס עוד ואת שקפצו ידיהם לאגרוף האגרוף שחפן את הברזל הברזל שהיה לנשק החזון, היאוש והמרד והם ברי הלבב והם פקוחי העיניים .והם שהשליכו נפשם מנגד וידם קצרה מלהושיע .נזכור את היום .את היום בצהריו את השמש שעלתה על מוקד הדמים את השמים שעמדו גבוהים ומחרישים .נזכור את תלי האפר אשר מתחת לגנים הפורחים יזכור החי את מתיו כי הנה הם מנגד לנו הנה ניבטות עיניים סביב סביב .ואל דומי, אל דומי לנו עדי יהיו חיינו ראויים לזכרם ועוד מעט לא יהיה אף ניצול שיספר וילווה את המשלחות לפולין ....

../images/Emo16.gif לזכרם ולמען אלו שעוד נותרו חיים

ושהמדינה שלנו מתעלמת מקשיי החיים שלהם. זה לא היה קל.. אף פעם זה לא היה קל.. וזה לא שנעשה קל עם השנים.. להיפך ככל שהתבגרתי רציתי לדעת ולהבין יותר...אבל נתקלתי בחומה של שתיקה. לגדול בבית של הורים ניצולי שואה, ולא להבין למה לכולם יש משפחות ענקיות שחוגגים ושמחים ונפגשים לארוחות ענקיות בשבתות ובחגים ובמשפחה שלי יש את אבא ואמא וכמובן האחיות שלי, ויש רק סבתא ועוד 3 דודים... זה לא נתפס... זה לא נתפס למה אבא שהיה ענק מימדים צועק מתוך השינה בלילות.. ואף אחד לא מדבר על זה. ולמה לאבא שלי אין שיניים בפה? למה אמא כל הזמן בוכה??? זה לא נתפס לשמוע שאמא כל כך חולה בגלל המלחמה הארורה - אבל אף אחד לא מספר ולא מסביר מה היה שם במלחמה הארורה שגרם לה למחלה האיומה הזו.

מישהו יודע או מזכיר את הילדים שנחטפו?

מישהו זוכר אוליי במקרה ואולי לא במקרה את אותם משפחות שעד היום מצפים לאות חיים מילדיהן שנחטפו בעודם יונקים שד אמותהן? האם יש הסבר שאותן אנשים שעברו שואה באירופה יעשו אותו הדבר שואה בישראל זמן קצר לאחר שעלו ארצה? שלאחר שראו איך חוטפים את ילדיהם/אחיהם/בנהם יהיו מסוגלים לעשות זאת לאחרים(אגב הרוב היו ילדי תימן,לא נשכח שהיו גם מעדות אחרות). הכל היה בעבור בצע כסף.גם היום כל אותם אלה שזועקים שלא לשכוח,לא לשכוח לקבל את הכסף מגרמניה,על מנת להשקיע שוב שם יש הרבה דברים שמתבררים כל יום כולל ילדי ניצולי השואה שחוזרים לשם על מנת לקבל דרכון,כדי שיהיה להם חסינות אילו יקרה להם משהו כאן או בכל מקום בעולם.שוב הכסף עומד מולם. דיייייייי לצביעותתתתתת יש זעקה חדשה שיש כאלה ניצולים החיים מתחת לקו העוני והממשלה מפקירה אותם. כמה מהם יש? מה עם אלה השני מליון שסובלים במדינה,להם לא מגיע?שוב,העזענות חוזרת.ההתנשאות . זה מה שגרם לשואה שם זה מה שיגרום לשואה כאן. הזכרון החשוב לי מכל בנוי משניים.א.הילדים שהוריהם לא זכו לראותם בגלל החטיפות.ב. חללי צה"ל השבויים והנעדרים

הילדים החטופים הפשלה הגדולה

שנים, שמכסים מתייחים פרשה כואבת , פצע שלא מגליד,פצע שמושתק .. וקרוב האנשים המעורבים והאשמים בפרשה זאת כבר לא יהיו כין החיים . ואנו ממשיכים בחיינו , חיים באורך מלא , ומה על משפחות החטופים? מה עם אותם חילים שבויים? אדישות של מנהגים... יחד עם כל הכאב הזה היום הוא יום הזיכרון לשואה ולגבורה ., רצח עם שפל שבוצע נגד היהודים הצוענים ועוד.. וצריך תמיד לזכור את אותם אלה שהסיוטים מלווים אותם כבר 62 שנה , חמי , שכל השנים מתעורר בבכי בזעקות שבר, לסיוטים שעבר , רק לפני 5 שנים לראשונה נפתח וספר לבתי כיצד נתפס כשהיה בפרטיזנים , כיצד נשלך הוא ועוד מאות אנשים לשדות מוקשים לפני הצבא הנצי , כיצד שמונת אחיו וכל הבני דודים נפלו בשדות האלה , והוא ואח אחד שרדו ,והסיפורים מצמררים , והכאב גדול ,לא שייך לגזענות ואין פצויי ואין נחמה...

היו שלא יתועדו לעולם

כי המשפחות שנותרו לא מלאו דפי עד , ויש כאילו שאבדה כל המשפחה סבי לקח את אשתו ילדיו והוריו עלה ארצה ב1933 אחותו עלתה עם בעלה לארץ לפניו עם ילדיה אבל כל המשפחה נשארה שם בסקופיה נרצחה באלבניה במנזר שאליה הם נמלטו הצועני שחזר לסקופיה נחקר והסגיר אותם והגרמנים דלקו אחריהם למנזר וביום אחר נרצחה כל המשפחה הענפה שנותרה שם לצערינו אילו שזכרו אותם נפטרו בלי לתעד ממשפחתו של אבי נותר אח אחד שלא זוכר כלום כי עלה לארץ כתינוק הוא זוכר אותם רק מהסיפורים שסופרו בבית סבא וכל המשפחה שנמחקה נותרה ללא תיעוד ביד ושם משרדי הקהילה היהודית בסקופיה נהרסו ברעידת אדמה לפני כמה שנים ורק הענף של סבי שעלה לארץ בעקבות הקריאה של ג'בוטינסקי בכנס הציוני נשאר זכר למשפחה שהיתה

נסכה יקרה כל משפחה וסיפורה

ויש משפחות שלא שרדו ,ואין קבר ואין מצבה ,ואין מי שירשום את שמם . איני יודעת אפילו עם אבי רשם את הוריו ..כי למרות שהיה מאנשי מפאי"י פצויים סרב לקבל. היה בן יחדי ונשלח לפני המלחמה לאיטליה עד שהוריו ימכרו את רכושם .. והוריו שלא יכלו לסבול את הקשיים בגטו ,כבר בתחילת המלחמה התאבדו . ואבי באטליה התגייס להגנה ופעל על ספינות להעלאת שאירת הפליטה .. ופרק שלם מוקדש לאבי ולפועלו בספר ההגנה . עכשו שהזכרת את דפי העד אבדוק אם סבי וסבתתי רשומים ....

mlaor2

New member
יום השואה

אני שייכת לדור שלא היו לו סבא או סבתא. בילדותי קינאתי בילדים שהוריהם היו יוצאי גרמניה ועלו לארץ בתחילת שנות ה30, או ביוצאי עדות המזרח שלהם היו סבים ודודים מכל הצדדים. לנו היו תמונות בודדות שהצהיבו במשך השנים ובהן ניראו אנשים בבגדים מוזרים וילדים שלא זכו להגיע לגיל בגרות, ואמי אמרה זהו אחי ומשפחתו, או זאת בת דודי שנתפשה ע"י הגרמנים בבודפשט והובלה עם עוד אלפי יהודים אל הדנובה ושם נורו כולם והושלכו אל הנהר. או סיפורה של קרובת משפחה שהלכה למחנה הריכוז עם בני משפחתה ואחותה בת השנתיים בזרועותיה, ועד היום היא לא סולחת לעצמה, איך היא נשארה בחיים והם לא בימי נעורי קראתי ספרים רבים אודות השואה, של הסופר ק. צטניק, וספר בשם מילא 18 שסיפר אודות גיטו ורשה, עד היום אני זוכרת איך בכיתי בשעת הקריאה מתוך כעס ותיסכול, איך עשו לעם שלי את הדברים האלה?

למעלה