לזכרם..

crazy M

New member
../images/Emo16.gifלזכרם..../images/Emo16.gif

" הם לא יגיעו לקונצרט הגדול של האהבה הם למדו את המילים והצלילים מקסטות שחוקות שהתגלגלו שוב ושוב בטייפים עייפים אבל כשהלהקה תעלה לבמה, האורות יידלקו, ונערות רכות-שיער יזקפו צוואר יונים לבן- הם לא יהיו שם. הם לא יגידו לה: "אני אוהב אותך" שוב ושוב תרגלו את המילים, בחסיון הלילה, מול מראות שבורות בשירותים צבאיים מדיפי ליזול הם בחרו חולצה, שפשפו את הג'ינס הניחו תמונות מחזור מתחת לכר אבל מישהו אחר כבר יגיד לה את המילים. הם לא יהיו שם. הם לא יתחתנו לעולם. לא יהיו להם ילדים. כשתישמע צווחת החיים האשונה, הם לא יהיו שם. הם לא ייסעו לטיול הארוך אל המדבר הצהוב חבלי הסנפלינג הגמישים כנחשים לא יגולגלו אל תא המטען. המדורה לא תודלק גיטרת העץ המעוטרת בסטיקרים לא תישלף ואף אחד לא יישכח את הבית השני וכשיתגלגל שיטפון פתאומי לאורך נקיק צר, הם לא יהיו שם. הם לא ינעצו טלכרט כחול בטלפון אפור, ולא יודיעו שיגיעו, ולא יודיעו שלא. הם לא ישקרו שהכל בסדר, שלא צריך כלום, שיש מספיק כסף, תודה אמא. בשבת, מתוך הרגל, ישאירו להם את המפתחות של המכונית אבל הם לא יהיו שם. הם לא ישתחררו עד לא ילבשו את מדי האבן המרובעים שלהם... הגדוד שלהם יגיע לבקו"ם, יחזיר ציוד, יקבל תעודה ותפיחה והם לא יהיו שם. הם לא ילמדו. לא בפקולטה של החיים, לא בישיבה, לא באוניברסיטה... כל כך הרבה דברים עוד יש להם לדעת בעיקר על עצמם. אבל הם לא יהיו שם. כשהם מתים, אנחנו תמיד כותבים מי היו אבל הכאב האמיתי הוא בגלל מי שכבר לא יהיו." -יאיר לפיד- יהיה זכרם של כל החללים ברוך גם היא כבר לא תהיה שם.. גם היא..
(מצטערת)

../images/Emo16.gif לזכרם...

ריבונו של עולם -------------- מילים: בארי חזק ז"ל - נ]ל במלחמת יום כיפור לחן וביצוע: ברי סחרוף אנא הגבר עוצמת אותותיך כאן אני לא שומע לא יודע האם שוב תקעת פרח ברזל בדש האנטנה אתה עדיין כל כך למה אתה כה רכרוכי למה אתה תמיד אזרחי האם אני נשמע היטב, עבור עבור, גם אתה נשמע קטוע אתהנשמע פצוע, אתה בעמק מאורגן היקפית הרים וכנרת אחרת אנא הודע עוצמת אותותיך במכ"ם לא רואים את פניך מדוע אינך מזוחל"ם מדוע אינך נלחם האם לשלוח אלייך סיור ממונע אני מלא אמונה שלא יגיע ולט יחזור פצע שחור אנא החלש עוצמת אותותיך אמירי הברושים לעת ערב לשווא לואטים שמך וכוכב הצפון הבודד אנה ינווט טת צבא עגלותיך לאן הוא יוביל בהן את אנא עצום את עיניך עכשיו אני שומע, רות אתה יכול סופית למות אב שכול אני כבר לא מרגיש דמעות החורף עליך יגידו קדיש
יהי זכרם ברוך

giba70

New member
../images/Emo16.gif לזכר אחינו גיבורי התהילה

מצאתי שיר של יהודה עמיחי שנקרא "אל מלא רחמים": אל מלא רחמים, אלמלא האל מלא רחמים היו הרחמים בעולם ולא רק בו. אני, שקטפתי פרחים בהר והסתכלתי אל כל העמקים, אני, שהבאתי גויות מן הגבעות, יודע לספר שהעולם ריק מרחמים. אני שהייתי מלך המלח ליד הים, שעמדתי בלי החלטה ליד חלוני, שספרתי צעדי מלאכים, שלבי הרים משקלות כאב בתחרויות הנוראות. אני, שמשתמש רק בחלק קטן מן המלים שבמלון. אני, שמוכרח לפתור חידות בעל כורחי יודע כי אלמלא האל מלא רחמים היו הרחמים בעולם ולא רק בו.

למדתי את זה לבגרות שלי ../images/Emo4.gif

יש לי השנה בגרות בספרות למדתי את זה

ענת1986

New member
../images/Emo16.gif געגוע מאת אלישע פורת ../images/Emo16.gif

ביום הזכרון אני נכנע לגעגוע אל מתי. צפירת היבבה ששורקת מעל צמורת האקליפטוסים. נשמעת מרחוק כאילו היא שריקת צפון פרטית ביני לבינהם. כאלו יקומו עוד מעט, יתנערו מן העפר, ישעינו אופניהם על הגדר וישרקו אלי בחזרה. כאלו שב הזמן ומתכנס אל אפרכסת הצופר החשמלי, יורד בברזלים ומאריק את היבבה החרדה עומק אל תוך האדמה.

למעלה