יזכור

asaf105

New member
../images/Emo16.gifיזכור../images/Emo16.gif

שרשור ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
מוזמנים להצטרף לשרשור, ולשתף בסיפורים, או כל דבר שקשור ליום הזה

supercoconut

New member
דור ראשון כאן, אז אין לי מה לספר, ../images/Emo16.gif

נזכור את הנופלים

Tom Sawyer10

New member
אולי המשפחה שכולה, אולי ההרוים שלך...

וחוצמיזה אנ חנו דור שלישי וזה דור שלישי של מלחמות. המלחמה האחרונה היתה לפני כולה 4 שנים.....

Tom Sawyer10

New member
אני בטוח שאת יודעת, נראה לי שאסף רצה לדעת על

שקרים של כולנו, בלי קשר עם מדובר בדור ראשון או לא... חג עצמאות שמח

asaf105

New member
לא הבנתי בכלל על הויכוח פה../images/Emo4.gif

מה בסה"כ אמרתי שזה שרשור ליום הזיכרון אפשר להצטרף או לשתף בסיפורים, אם יש לכם קשרים למשפחות שכול ואתם רוצים לשתף או משהו

noam270

New member
היי קסלר, להירגע בבקשה.

באמת שאין צורך לכנות אחד את השני בכינויים כאלה. תודה.

noam270

New member
../images/Emo16.gifיזכור.../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif

מורידה את הכובע בפניי כל החללים ומשפחותיהם. הם הגיבורים האמיתיים.
תחשבו על זה. כשהיינו בני שמונה הייתה אינתיפאדת אל אקצא (ובמקרה הזה, היא הגיעה ממש קרוב לבת חפר), כשהיינו בני 12 הייתה מלחמת לבנון השנייה, וכשהיינו בני 14 הייתה עופרת יצוקה. אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני לא רוצה להוסיף סעיף נוסף לרשימה הזו. ממש לא. מה שאני כן רוצה, זה להתגייס לצבא בגיל 18 כמו שכל אחד אחר במדינה הזו אמור לעשות. זאת אומרת, כשגדלים לתוך המציאות הזו של כל המלחמה והטרור... הצבא מקבל משמעות חזקה, לפחות בשבילי. היישוב שלי מוגן 24 שעות ביממה, ויושב על הקו הירוק. יש כאן שמירה תמידית, בעיקר באזור של החומה. יש עוד יותר מדי מקומות כאלה בארץ. אז איך אפשר שלא להתגייס?!

asaf105

New member
יודעת למה זה קורה?

זה בגלל האי אמון בממשלה הזאת הרי למה כל הזמן מדברים על גלעד שליט זה בושה שהממשלה לא מצליחה החזיר אותו הביתה וכבר תכף זה 4 שנים שלו בשבי! הרי כל אחד רוצה לדעת, שאם חס וחלילה טפו טפו טפו הוא ייחטף לשבי, או ייפצע במלחמה, אז כל אחד רוצה לדעת שהמדינה תעשה הכל למענו, בשביל להחזיר אותו הביתה, שלם וחי היה גם את המקרה בשנת 2000 עם האינתיפאדה, שהחייל מדחת יוסף נהרג בשל קיפוח חייל בשטח, אף אחד לא בא לעזור לו חוץ מחובש אחד שעזר לו אבל החייל מת לו בידיים איך אפשר לסמוך על המדינה הזאת שבאמת אכפת לה מהחיילים שלה, את רון ארד לא החזירה ואפילו אין שום מידע בידינו אם הוא חי או מת, וגלעד שליט שלא ייגמר כמוהו חס וחלילה, למה לוקח 4 שנים בשביל משא ומתן, אי לא מבין מה העיכובים פה

noam270

New member
כנראה הם פיספסו את השורה של:

"לשחרר בכל מחיר." הממשלה כנראה לא מוכנה לשלם את המחיר שהחמאס דרש לשחרור גלעד שליט.... כל כך עצוב וחבל על הזמן המבוזבז.

asaf105

New member
זאת הסיבה שגם אני מפחד להתגייס לצה"ל

כי לא בא לי לסבול את שארית חיי בשבי, או בקבר חס וחלילה אני רוצה לדעת שהמדינה תעשה הכל בשביל להחזיר אותי חי ובריא, כמו שאני אשרת אותה ואשאיר אותה חיה ושלמה עם כל האזרחים שלמים כמו שהחיילים סובלים בשביל המדינה להגן עליה, כך גם הממשלה צריכה קצת להשקיע מאמצים לחיילים של המדינה לשמור עליהם חיים אבל הבעיה שיש פה דילמה עם חמאס, הם רוצים מאות רוצחים עם דם על הידיים חזרה תמורת גלעד, שאם חושבים על זה הרוצחים האלה יוחזרו אל עזה, ואז יחזרו עוד פעם לישראל לבצע עוד כמה פיגועים ואינתיפאדה

נראה לך שהם לא משקיעים מאמצים?

הבעיה העיקרית בכל עניין גלעד שליט זה שהמחיר שדורשים מאיתנו גורם להרבה דילמות. אם נשחרר את מאות הרוצחים בדם קר האלה, בסופו של דבר יכולים להחטף עוד איזה 50 חיילים. אז אישית? זה לטובה. אני יודעת שזה נשמע נורא חסר לב, ובאמת שאני לא יכולה אפילו לתאר לעצמי איך משפחת שליט, או גלעד עצמו, מרגישים, אבל אין מה לעשות. צריך לחשוב על כל אזרחי המדינה, לא רק על הפרט.

noam270

New member
זו דילמה ענקית!../images/Emo4.gif

לא הייתי רוצה להיות זו שתחליט, ואני מסכימה איתך בערך... כי את צודקת, ומצד שני גם אלה שאומרים שצריך לשחרר אותו צודקים. אם כולם צודקים, מישהו חייב לטעות מתישהו לא?

העניין הוא

שברור שצריך לשחרר אותו - נראה לי שמעט מאוד אנשים יגידו שלא - אבל יש הבדל בין צורך לבין יכולת. לפעמים אנחנו צריכים משהו, אבל לא ממש יכולים להשיג אותו לא משנה כמה נרצה. אני צריכה לקבל ציון עובר במבחן כלשהו, אבל מי יודע אם אני באמת אוכל. אם התנאים יהיו נכונים, אז אני אעבור. אם לא, אז לא. מטפורה קצת עלובה, אבל שיהיה. זה לא עניין פשוט בכלל לצערי

למעלה