יום השואה 2009

../images/Emo16.gifיום השואה 2009../images/Emo16.gif

היום בערב חל יום הזכרון לשואה ולגבורה. כאן המקום לכתוב ולספר על היום הזה מנקודת מבט אישית.
יהי זכרם ברוך

הסיפור האישי של סבא שמואל ז"ל../images/Emo16.gif

סבא שמואל בא ממשפחה של 11 ילדים. הוא היה בן הזקונים. כשנאצים באו הוא היה היחיד שלא נלקח לגטו,הוא ברח והסתתר ביערות עם הפרטיזנים. 7 אחים ואחיות שלו נרצחו במחנות ו3 שרדו. 2 אחיו הבוגרים יותר(אני לא יודעת את הסדר שלהם במשפחה) עלו ארצה בשנות ה50 והפכו לרופאים מצליחים בת"א. אחות אחת,שהיתה הבכורה,נשארה ברוסיה ונפטרה בשיבה טובה בגיל 103. סבא שמואל עלה ארצה בתחילת שנות ה70 יחד עם אשתו וקבע את ביתו באשדוד. הוא הביא לעולם שני בנים:את אבא שלי שנקרא על שם אחיו מרק ואת אחיו שנקרא על שם אחותו לנה. לסבא שמואל יש 5 נכדים ואני הבכורה. לסבא שמואל יש נין,עמית שלי,שהוא מעולם לא הכיר. סבא שמואל מעולם לא דיבר על מה שהיה,הוא הסתכל תמיד קדימה. סבא שמואל נפטר לפני 10 שנים ונקבר ליד אשתו שנפטרה לפני 25 שנה. יהי זכרו ברוך

יהי זכרו ברוך

אני בטוחה שהוא מכיר את עמית שלך - רק שמצפייה והשגחה מלמעלה והוא שומר עליו צמוד צמוד לליבו.

l i r o n i t

New member
יהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif

גם סבי היה ניצול שואה (הוא היה במחנות, בעיקר באושוויץ ובמחנות עבודה), הוא איבד באושוויץ את הוריו ושתיי אחיותיו. וגם אני, כמוך, נכדתו הבכורה. היינו קשורים מאד - סבי ואני. ואני היא הראשונה שהוא הסכים לספר לה קצת ממה שעבר עליו. (הוא תמיד ציין שהוא מספר לי רק את הדברים הפחות קשים, כי את הקשים באמת הוא לא רצה שאשמע - ומה ששמעתי היה נוראי, כך שמפחיד לדמיין מה עוד עבר עליהם שם). והאמת שבגלל זה קשה לי לדבר על זה... סבי נפטר לפני כ-7 שנים. אז נר נוסף לזיכרו
וכמובן - לזכר שישה מיליון יהודי אירופה שנרצחו בידי הצורר הנאצי
יום קשה

../images/Emo201.gif|נר לסבא שמואל..

ומלי הוא בטח רואה את עמית מלמעלה,ושומר עליו

יום השואה שלי

יום השואה שלי זה סבא וסבתא מתווכחים למי היה פחות לאכול. יום השואה שלי זה לזכור להתקשר לפני ואחרי הצפירה ולשמוע מסבתא שהכל בסדר ולהקשיב לקול ולהבין שגם 60 שנה אחרי הרבה מאוד עדיין לא בסדר. יום השואה שלי זה ללכת עם חולצה לבנה ולשמוע את הסיפורים בטכסים. ומאז שיש לי ילדים, יום השואה זה להסתכל עליהם ולא להבין מה ילדים בגילם עשו באותם שנים חשוכות ואיך הצליחו לשרוד ולגדול ולחיות ולהקים משפחות. זה לכבות את הטלויזיה, ולא לקרוא ספרים כי אני פשוט לא מסוגלת. זה לנסות ולחסוך מהילדים שלי הפרטיים, את הזוועות עד כמה שאפשר, לשמור אותם תמימים עוד כמה שנים.

../images/Emo7.gif ואצלי מאז שאני אמא, זה עורר שאלה אחרת

מתי הם וויתרו על הילדים לטובת חייהם הם?

../images/Emo16.gifלזכר כל אותם האנשים..

שהצליחו לשרוד את בזוועות,ולחיות,וגם כל אלה כשלו במאבק על חייהם
יהי זכרם ברוך

יום השואה שלי

לזכר סבא, סבתא, דודתי, דודי, ומשפחה נרחבת נוספת שלא הכרתי ולא אזכה להכיר. לזכר אבא שלי שהיה גיבור והצליח לשרוד את הנורא מכל,לא השאיר כל עדות לתקופה ולבסוף נכנע לסרטן. לזכר הילדות האבודה שלי - ילדות של ילדה שחלמה על תליית משפחתה בככר העיר על ידי הנאצים, התעוררה לקול זעקות הביעותים של אביה או לשוטטות בבית, התביישה במוזרות הזו שלו לתבל אוכל עד שנהיה חריף ושהשכילה בגיל 20 להפסיק להתבייש כל כך.

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifלזכר 6 מליון../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

סבא ז"ל לא דיבר. סבתא ז"ל, שהיום חל יום הולדתה (וגם זה של היטלר
) סיפרה גם סיפרה. על החיים לפני, על האובדן, על הרעב, על אושוויץ... החשיבות של היום הזה עכשיו חזקה מתמיד - לדאוג שגם מתן ידע (כמובן כל דבר בזמנו) את הסיפור האישי ואת הסיפור הקולקטיבי - שנזכור ולא נשכח

ayala26

New member
פרח מזכרוני../images/Emo9.gif

אני לא עוקבת אחרי תאריכים כמעט ושכחתי. באופן אישי היום הזה מעורב בחרטה על כך שאני לא יודעת יותר על הסיפור המשפחתי האישי שלי. תמיד הייתי יושבת ביום השואה ומסתכלת תוכנית, ראיון וסרט אחד אחרי השני אבל את הסיפור המשפחתי שלי ממש אני לא כל כך יודעת כי אצלנו במשפחה אסור היה להעציב את סבתא ולשאול. סבא וסבתא שלי ז"ל היו מצ'כיה. רק שנים אחרי שסבא שלי נפטר נודע לי שהוא היה פרטיזן ואני מצטערת שלא ידעתי את זה קודם כי אז הייתי שואלת מלא שאלות. אני יודעת שסבתא שלי היתה באושוויץ וגם צעדה את צעדת המוות עם אחיותיה. היא קצת ספרה ובעיקר בשנים האחרונות היו לה רגעים שהיא חזרה לעבר וסיפרה. בפעם האחרונה שראיתי אותה היא לא ידעה מי אני ולכן אני לא בטוחה שהיא גם ידעה שיש לה נין למרות שהיא ראתה אותו. מה מעסיק אותי בימי השואה האחרונים הוא הקונפליקט הבלתי נסבל של להאלץ להפרד מילדיך כדי להציל אותם. הורים שזרקו את הילד מהרכבת בשביל הסיכוי הקטן שאולי ינצלו בעוד שהאינסטיקט הוא להחזיק חזק ולגונן. הרגשת חוסר אונים שאי אפשר לגונן על ילדיך והילדים הקטנים שמתחבאים בחור של השירותים בסרט רשימת שינדלר הם תמצית נקודת המבט שלי היום על הנושא. לחשוב על הבן שלי, בן שלוש שנאלץ לקיים את עצמו לבד ולשרוד בזכות אינסטינקט מחניק אותי בגרון.

בוליפלג

New member
'רק חצי'

משפחה נחלקת לשניים - שני צדדים. זה של אמא וזה של אבא. זו של אמא הייתה בארץ הרבה לפני קום המדינה - שפר מזלם והם היו עדים למלחמה מבחוץ. מסרבים להאמין לסיפורים שנפוצו. זו של אבא הייתה פזורה במדינות אירופה - איתרע מזלם ולמעט קומץ של ילדים, לא נותר מהם אלא זכרון. לבסוף - מחצי אחד נולד השלם. שלם 'חסר' אך 'זוכר'. למרות, ואולי בגלל - את השואה למדתי 'דרך הרגליים' - במסע לפולין בכיתה יב'. כדי שהזכרון, הנוטה לדהות, לחמוק ולהגן על 'בעליו' לא ייכחד - שוכנות להן לבטח מליוני עדויות צורבות בדמות נעליים, מזוודות, פרטי לבוש, שערות - כל מה שמותיר אחריו אדם שאיננו עוד. חשוב וכמעט הכרחי לראות, לבקר, להריח - לזכור ולא לשכוח.
לזכרם.

gallish

New member
לזכרם../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לוליLuli

New member
../images/Emo7.gifלזכרם../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פ ו ש י ת

New member
../images/Emo16.gifאמא

לפני כ- חודשיים, שלושה, אמא שלי ובני הדודים שלה נסעו לסלובקיה לטקס הענקת פרס אומות העולם למשפחה של האיש שהציל אותם במלחמה. בתחילת המלחמה, אבא של אמא שלי נלקח ע"י הגרמנים למחנה עבודה, אז הוא עוד רק ידע שהוא אבא לשני בנים בגיל הטיפש עשרה, לא ידע על ההריון שהתחיל. אבא שלה לא חזר מעולם, והיא מעולם לא הכירה אותו והוא לא ידע על קיומה. לאחר הלידה, אמא שלה, שני אחיה ובני משפחה נוספים, עזבו וברחו ביערות סלובקיה. משפחה סלובקית של יערן לקחה אותם תחת חסותם, כאשר שני אחיה הגדולים מתחבאים בבונקר באדמה ביער ואמא שלי, התינוקת למעשה גדלה כאילו היא הבת של היערן- זה היה סיפור הכיסוי כשהגיעו גרמנים לביקתה וכאשר אחד מהם אף הושיב את אמא שלי על ברכיו. הם עלו לארץ כשהיא היתה בת 6. אמא שלי התלבטה בהתחלה האם לנסוע או לא, אם להוציא את הכסף הזה ואם לנסוע כשאני אחרי לידה. אמרתי לה חד משמעית, שללא המשפחה הזאת שהצילה אותם, לא היה היום את הנכד הזה להחזיק בידיים ולהנות ממנו, לא היינו אנחנו. לא משנה כמה אני רואה, שומעת - לא מצליחה לתפוס בתודעה שלי את גודל הזוועה, את חוסר הגבולות של הרוע האנושי. תקופה ארוכה קיווינו שיום אחד, אבא שלה, סבא שלי יצוץ. אבל כנראה שזה כבר לו יקרה.

למעלה