יום הזכרון

ליידי10

New member
../images/Emo16.gifיום הזכרון

מה אומרת הצפירה - בת שבע דגן שמעתי צפירה של מכבי אש עם סולם המגיע לקומה 6. שמעתי אמבולנס הצופר בקול שבאור אדום לנסוע יכול. שמעתי צפירה של אוטו משטרה. כולם צופרים כי משהו קרה. יש גם צפירה אחרת שבלי כלי-רכב מבשרת לאלו שחיים על אילו שאינם כי זה יום הזכרון וזכרם לא תם. את קול הצופר אשמע גם מחר. אעמוד דום כי כך מתחיל יום הזכרון. אם מישהי מעוניינת בשסיפורים על יום הזכרון או יום העצמאות אשמח להעתיקם.

biel

New member
יצירה ליום הזכרון

ביום הזכרון לאחר שערב קודם ראו הילדים את הטכס המרכזי ואת הנחת הזרים, כל ילד מקבל חישוק קטן בקוטר של 10 ס"מ בערך. הם מלפפים עליו רצועות עתון, עד שיהיה לו עובי את החישוק המלופף עתון הם מלפפים ברצועה ירוקה. עכשיו החישוק נראה כמו זר {בלי הפרחים ,עדיין} על החישוק הירוק הם מדביקים קמיטת קרפ צבעוני. החישוק נראה כמו זר זכרון. לכל זר אני מוסיפה שני פסים בכחול ולבן ומדביקה על בריסטול שחור וכותבת למטה "יזכור". היות ואין לי תמונה ניסיתי לצייר את הזר בתקווה שזה ברור.

ניסנמה

New member
זה נראה לי רעיון יפה, יש לי שאלה

קטנה: איך את מסבירה לילדים שהם מכינים זר זכרון, לי אישית יש מחסום לדבר על המוות בצורה גלובלית עם הילדים. את לא ממש מעמיקה בהסברים? בקיצור, איך הילדים מתייחסים ליצירה הזו?

biel

New member
יום הזכרון

ברב המקרים אני נוהגת לצאת מתוך הידע של הילדים ביום של ערב יום הזכרון לפני שהם הולכים הביתה אני מפנה את תשומת ליבם שבערב כדאי שיצאו עם ההורים לרחבת האנדרטה לטכס. למחרת - ביום הזכרון אני שואלת מי היה, מה ראו, מה הסבירו להם ומליקוט המידע הזה אני יוצאת. מספרת להם בקצרה על חיילים וחיילות שנהרגו על מנת לשמור על ארץ ישראל. לא מפרטת יותר מידי - ולמרות זאת הם יודעים. הם הרי חשופים כל כך לחדשות וכל כך הרבה פעמים לצערנו הרב הם שומעים על חייל שנהרג, כך שזה לא לגמרי זר להם - לצערינו. ההתיחסות של הילדים ליצירה היא כמו לכל יצירה - חלק מפנימים חלק פחות. הנקודה היא שבאותו היום כל הילדים יוצאים הביתה עם היצירה - ואין כמעט מקרים שילד לא רוצה להכין.

רות333

New member
עם כל הכבוד לא נראה לי שיש צורך

ביום כזה לשלוח את הילדים עם יצירה כל כך משמעותית להרבה אנשים,וברוב המקרים לא אומר כלום לילדים. הם גם ככה נחשפים לכל כך הרבה ארועים קשים, לדעתי מספיק להכין בגן פינת זיכרון, להסביר שזהוא יום עצוב לכל עם ישראל ולמשפחות השכולות בפרט, לדבר על פשר הצפירה, אבל לא יותר מזה. נראה לי כבד מידי לילדים הרכים האלה לקחת עבודת יצירה שלדעתי לא אומרת להם שום דבר ואולי גם צורמת להורים. לשיקולך.

אלהלה

New member
גם אני חושבת שזה קצת מקברי מידי

ואני לא מכינה שום עבודת יצירה ליום הזכרון, באמת יום לא קל ועוד שבוע לפני כן מדברים על יום השואה, שומעים צפירה הטלויזיה מלאה בשידורים על המלחמות... אני מדברת על החיילים שנפלו, על המשפחות העצובות, יש ילדים בגן שיש להם קרובי משפחה שנפלו כך שהם יודעים קצת ומבינים ודי לילדים כל כך צעירים בזה. ובמיוחד שיום אחרי הוא יום שמח ויומולדת למדינה וכל ההכנות בגן לקראתו.

למעלה