אהוד מנור ז"ל

נ.תהילה

New member
../images/Emo16.gif אהוד מנור ז"ל

כששמעתי שהוא נפטר, הלב שלי ממש נשבר. הרגשתי, כמו רבים כך הבנתי, תחושה של אבל פרטי, שמישהו שממש היה קרוב לי מכל בחינה נפטר. מהתקופה בה התחלתי לאסוף ולאגור מידע, שירים וכל מה שקשור לשכול אבל אובדן וכד'- מאז הגעתי לאהוד ז"ל. הרגשתי שהוא היה נציג כל כך אמיתי שלנו- השכולים, האחים השכולים. אבל אני שמחה שהוא השאיר כל כך הרבה שירים שלו, ובין שירים אלו כל כך הרבה שירים שאני כך כך מתחברת אליהם- עם השכול והעצב שלי. יהי זכרו ברוך. זה לא יכול להיות מילים: אהוד מנור לחן: בועז שרעבי זה לא יכול להיות, לא, לא יכול להיות שזה קרה. זה לא יכול להיות, זאת רק שמועה רעה שהתפשטה בחושך. זאת רק שמועה רעה שהתקנאה באושר הקרב, בשמש העולה בתוך הלב, ובחלום המתגשם שעוד נושם, שעוד נושם, שעוד נושם. ומי שמת מיד אדם, מיד אחיו האלוהים מחזיר לו את חייו ואז מגבול העדן, ממרחק, הוא יתבונן, הוא יחייך והוא יצחק.

וגם: אחי הצעיר יהודה

שיר שמעלה בי דמעה בכל פעם מחדש אָחִי הַצָּעִיר יְהוּדָה, הַאִם אַתָּה שׁוֹמֵעַ? הַאִם אַתָּה יוֹדֵעַ? הַשֶּׁמֶשׁ עוֹד עוֹלָה כָּל בֹּקֶר וְאוֹרָהּ לָבָן, וּלְעֵת עֶרֶב רוּחַ מְפַזֶּרֶת אֶת עֲלֵי הַגָּן. הַגֶּשֶׁם הָרִאשׁוֹן יָרַד לִפְנֵי יוֹמַיִם, בְּעֶרֶב יוֹם שְׁלִישִׁי, וְשׁוּב אֶפְשָׁר לִרְאוֹת שָׁמַיִם בַּשְּׁלוּלִית עַל הַכְּבִישׁ הָרָאשִׁי. אָחִי הַצָּעִיר יְהוּדָה, הַאִם אַתָּה שׁוֹמֵעַ? הַאִם אַתָּה יוֹדֵעַ? בְּגַן הַיְּלָדִים שֶׁלְּךָ לוֹמְדִים כְּבָר שִׁיר חָדָשׁ, וּבַתִּיכוֹן הַתַּלְמִידִים שׁוּב מִתְעַמְּלִים עַל הַמִּגְרָשׁ. רוּחוֹת עַרְבִית מְיַלְּלוֹת עַל הַמִּרְפֶּסֶת אֶת כָּל שִׁירֵי הַסְּתָו, וְאִמָּא מְצַפָּה בַּסֵּתֶר, אוּלַי עוֹד יַגִיעַ מִכְתָּב. אָחִי הַצָּעִיר יְהוּדָה, הַאִם אַתָּה שׁוֹמֵעַ? הַאִם אַתָּה יוֹדֵעַ? כָּל חֲבֵרֶיךָ הַטּוֹבִים נוֹשְׂאִים דְּמוּתְךָ עִמָּם, וּבְכָל הַטַּנְקִים עַל קַוֵּי הַגְּבוּל אַתָּה נִמְצָא אִתָּם. אָחִי הַטּוֹב, אֲנִי זוֹכֵר אֶת שְׁתֵי עֵינֶיךָ, וְהֵן פּוֹתְרוֹת חִידָה. וּבְנִי הָרַךְ יָפֶה כָּמוֹךָ בְּשִׁמְךָ לוֹ אֶקְרָא, יְהוּדָה. (באדיבות אתר שירונט)

אורי_ח

New member
היי נו"ן יקירתי

גם לי היה תמיד אהוד מנור מעין "נציג משלנו" הכי אמיתי, הכי קרוב ללבי. לפני חמש שנים איבד אהוד גם אחיו הבכור זאב שקץ בחיים. השיר "אחי הצעיר יהודה" כמו בכלל יכולתו הפיוטית הנפלאה של אהוד מנור ז"ל השפיעו עלי עמוקות, וגם על כתיבתי שלי.

נ.תהילה

New member
וואי!

איך כיף לפגוש אותך ככה בהפתעה
!!! אמנם עצוב שבנסיבות כאלה
(חח מזכיר לי את ההומור השחור של הלן עדנה ומיכל). אבל זה מה יש... גם טוב!

למעלה